Inlägg taggade med kryper

Jamen det var väl själva f-n.

Jag öppnar fönstret på glänt. Ett fönster jag inte öppnat sen … i våras kanske? Och ner faller lite damm och skröfs … och spindlar. Inte en liten, utan två stora äckliga saker som efter sin nyinsomnade vintervila vaknar till liv och börjar krypa omkring på fönsterbrädan. En tredje sitter på kanten och bara rör sig litegrann för att stanna där den är. Jag hör mig själv mumla ”buhuu, näeh, f-n…” och så går jag baklänges mot köket, släpper inte spindlarna med blicken och hämtar en stor näve hushållspapper, går tillbaka mot spindlarna, suckar djupt och står som förstenad en stund innan jag tar den ena och mosar den i pappret, tar den andra och den tredje och gör samma sak. Sen går jag till toaletten, med pappret så långt ifrån kroppen det är möjligt, och spolar ner de mosade spindlarna och spolar en extra gång – för säkerhets skull.

Jag hatar spindlar.

Varför jag öppnade fönstret? För att ta kort på den klarblå fina himlen. Vad nu det skulle vara bra för. Det kommer jag inte göra om.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Har du hört om den här nya uppfinningen?

Oh my gosh! Jag kom på en sådan fantastisk idé förut. Man borde uppfinna något som man kan kalla för antiperspirant … eller deodorant. ”Deo”, kort och gott. Sen kan folk ta denna grej i t.ex armhålorna efter en dusch så att de slipper lukta illa.

– Vadå, finns det redan? Det kunde man ju knappast tro!

Jag står där i kön, i min lokala mataffär, väntar på min tur när en lukt av sällan luktat slag smyger sig på; en riktigt sur, otäckt gammal, påträngande frän, kväljande svettlukt som kryper in i min näsa och jag försöker värja mig, hålla andan, andas genom munnen, tänka på doften efter ett sommarregn. Det funkar inte. Jag flämtar efter andan och känner hur livet liksom sugs ur mig. Jag dör en smula.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geggamoja och jubileum

Var ute och fixade lunch förut och det är väldigt trevligt väder ute … solsken som värmer litegrann … och vore det inte vore för att all jävla snö håller på att förvandlas till en blöt geggig sörja så hade vårkänslorna skuttat omkring hos mig. Nu är det mer som om den kryper sakta och försöker resa sig upp.

Nyss upptäckte jag att jag hade skrivit upp i min kalender att det idag är som ett litet jubileum för mig. Jag har jobbat på mitt jobb i en evighet och lite till.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , och

En promenad (bilder)

Efter fika på GK kommer vi ut på Storgatan och den är ganska öde, som den brukar vara på söndagar. Vi bestämmer oss för att ta en ”stros”.

Det är som tur är nästan vindstilla men ganska kyligt. Vi strosar längs hamnpromenaden…

…och genom Örtagården där alla Klosterliljor blommar för fullt. En man kryper omkring på marken och plåtar liljor för glatta livet.

Skriv upp dig och var med på Earth Hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , och