Inlägg taggade med snö

Att leta vårtecken 6

Nu behöver man inte leta längre. Vårtecknen står som spön i backen. De är överallt. Våren är här. Idag upptäckte jag till exempel att fälten längs vägen hem redan har börjat bli gröna.

Och vilken fantastisk grej det är egentligen. Härom veckan låg det snö på marken. Nu är den grön.

Det är f-n underbart!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Dagens lunch

Vädret gjorde att jag inte ville gå ut på lunchen. Så efter lite tjafs om vem som skulle offra sig så blev det min kollega som tog bilen ner till stan och hämtade mat. Det blev fredagsflottigt; kycklingfilé med chilibearnise och rostad potatis.

Det smakade fint.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Att leta vårtecken 4

Då skulle man kunna säga att jag börjar om från början. Efter det vidriga snövädret som dök upp häromdagen. Vårtecken finns här och där. Som till exempel i en rabatt vid en trottoar utanför mitt jobb. Små krokusar som lutar sig mot solen.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Solen skiner i alla fall.

Även om det är minusgrader och vidrig äcklig skit-snö på marken, så är det ändå på något sätt ganska fint. I alla fall när solen skiner.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Tisdagsmorgon i bilen

När jag kom ut till bilen i morse var den täckt av snö. Mycket snö. Under snön var det dessutom en sån där irriterande isskorpa som satt hårt på rutorna.

Det gick långsamt att åka till jobbet. Moddigt och halt. Periodvis isigt och hastigheten blev därefter.

På E4:an blev det helt stopp en stund. Några hundra meter framför mig hade en lastbil hamnat på sniskan och fick ta hjälp av en bärgningsbil…

…och ett par hundra meter senare var det ännu en lastbil som fick hjälp av en bärgare. Motorvägen var isig, hal och ganska läskig att köra på. Istället för de vanliga 35 minutrarna det tar att köra till jobbet tog det idag det dubbla. Inte kul, men som uttrycket lyder; ”Better safe, than sorry”.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

What the fuck!

Ah, men fy f-n. Helt plötsligt blev det hej mitt förbannade vinterland utanför huset. Härom dagen var det underbar vår … och nu … suck … vad ska det här vara bra för?

Det är inte lite snö som trillar ner. Det snöar på riktigt. Det vräker ner. Massor … och det är verkligen inte vad jag behöver nu.

Skit också. Dubbelskit.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Gnällmorgon. Igen.

Det var snö på marken hemma i byn. Vitt. Inte en sak man vill se när man vinklar upp persiennerna. Att det dessutom var sånt där grå-tråkväder gjorde ju knappast min måndagsmorgon till en solskensupplevelse.

Helgerna går alldeles för fort. F-n, även om jag inte gör någonting, så hinner jag inte med någonting.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Igår är inte idag.

Gårdagen som var alldeles ljuvlig och vårlik har idag förbytts till något grått elände som dessutom kastar ner något som ser ut som snö. Plusgraderna gör som tur är att det inte stannar.

Gårdagens kväll var ett frosseri i friterade godsaker från Rådhuskällarens meny. Till det några öl och efteråt en drink.

Idag är jag lite seg – för ovanlighetens skull. Om en stund ska jag iväg och fika lite, sen blir det nog inte mycket mer gjort idag.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Positiv negativism.

En lätt huvudvärk har trängt sig på mig och snö som sakta singlar ner utanför fönstret har fått den här dagen – som faktiskt började ganska bra – att helt plötsligt bli ganska dålig. Jag vill försöka tänka positivt, men det går inte.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

Janne es muy bueno.

Jag är uppe, men har riktigt inte vaknat till liv än. Det är på gång. Frukosten är uppäten och jag är lite sådär lagom småtrött som man kan vara innan man har kommit igång.

Ute ligger nyfallen snö på marken. Den kom igår kväll och när jag såg det så förbannade jag vädergudarna. Snön kommer ju vara borta innan dagen är slut, men ändå. Jag är så oändligt trött på vintern.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,