Inlägg taggade med sovrum

In the arms of sleep

Jag vaknade i natt med en djävulusisk smärta i armen. Kanske hade någon smugit sig in i sovrummet och drämt till en stor slägga på den. Eller kanske var det bara så att jag hade legat på den på något dumt sätt. När jag vaknade märkte jag dock att jag låg och spände armen allt vad jag orkade och kunde knappt räta ut den för att det gjorde så ont. Kanske var det så att jag körde något slags träningsprogram i sömnen och fick en liten kramp på köpet.

Det vore i alla fall väldigt bra om det var så … att träna i sömnen … tänk om det kunde bli en vana.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Lördag 7 mars 2009

Det var näst intill omöjligt att somna i natt. Soffan var så skön igår kväll att jag somnade till en liten stund och det var tydligen tillräckligt för att nattens sömn inte ville komma till mig.

I morse blev det ett långsamt skönt uppvaknande. Ingenting som störde mig i min sömn. Inga telefoner som ringde. Inga backande lastbilar utanför mitt sovrumsfönster. Lugn och ro. Jag fick vakna av mig själv.

Fikat har vi gjort och strosandet struntade vi i eftersom det är så fruktansvärt oskönt ute. Det är kallt. Rått. En sån där äcklig kyla som kryper innanför skinnet och ända in i märgen.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

The vilodag

Wow. Idag fick jag nästan sova helt ostört och länge. Om det inte var för att jag vaknade en kort stund av att det skottades och plogades snö utanför mitt sovrumsfönster. Fast det gjorde inte så mycket, fem minuter senare så sov jag som en liten gris igen.

När jag kollar ut genom fönstret ser det sådär vitt och rent ut. Ett tjockt lager snö har lagt sig ovanpo det gamla. F-n. Jag som hade hoppats på att vi skulle gå mot vår – inte mer vinter.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inte shopping.

Jag tänkte att jag skulle uppdatera mitt sovrum, så efter jobbet gjorde jag ett besök på det stora möbelvaruhuset för att kolla in några sängbord. Som vanligt såg de bättre ut på bild än i verkligheten, så det blev ingenting med det. Sen gick jag runt där inne en liten stund tills det blev mer jobbigt än trevligt att strosa omkring bland pryttlar, pinaler och grejer.

En sak såg jag faktiskt som jag skulle kunna tänka mig att köpa. En spotlight. Dessvärre var de slut på hyllan – endast ett litet skyltexemplar hängde där på väggen. Nästa gång. Kanske.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Så var det måndag. Igen.

Idag när väckarklockan ringde gick jag upp på en gång. Direkt. Jag stängde av kl0ckan och stod som ett fån i sovrummet och fattade absolut ingenting. Jag förstod liksom inte vad jag gjorde uppe. Kroppen hade rest sig ur sängen, men hjärnan verkade ligga kvar på kudden, sovandes en djup sömn. Det var en släng av total förvirring tills jag på något sätt började röra mig mot badrummet och fattade att det var morgon och dags att vakna.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Innan det blir skönt.

När jag på kvällen klär av mig i sovrummet för att gå och lägga mig i sängen är det som att dö en smula. De första minutrarna under täcket ligger jag nästan och hackar tänder för att det är så … ska jag kanske kalla det för svalt. 

Och jag vill ju ha det svalt i sovrummet på natten. Det är liksom skönast så. Att försöka sova när det är för varmt är mest jobbigt. Men de där första minutrarna innan täcket värmts upp är pest och pina varja gång. Det är hemskt. Jag känner mig lite som en isbit. Varje kväll.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Är det inte det ena, så är det det andra.

Att försöka ha sovmorgon hos mig en vanlig vardag är helt enkelt omöjligt. Jag hade ställt klockan på åtta i morse. Skönt med en extra timmas sömn, tänkte jag.

Så blev det ju naturligtvis inte.

Vid sju-snåret, någonstans alldeles i närheten, var det någon idiot som tyckte att det var lämpligt att börja använda en motorsåg (och jag antar att det var en kommunanställd dåre som beslutat sig för att såga ner och stycka upp julgranen på torget).

Motorsågar låter ganska mycket.

Ungefär när jag börjat försöka stå ut med det där vidriga motorsågsljudet så kommer lastbilarna och backar in under sovrummet. Vet du hur irriterande en lastbils backsignal kan låta?
– Enormt jätteirriterande!

Så sovmorgon en vardag? Jag skulle inte tro det.

Klicka här igen och ge mig ännu en röst. För visst är det roligt om jag hamnar högt upp på listan!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vibrationsteknik

I morse, strax innan väckarklockan ringde för andra gången, så kunde det i mitt sovrum höras ett par rejäla monsterfjärtar. Såna där av typen som får väggarna att skaka, får fönstren att skallra, glasen i köket att klinga mot varandra och som får täcket att lyfta. Precis såna var det som hördes och jag förvånades av dem själv och deras magnifika kraft. Ungefär samtidigt som detta ljudliga skådespel hördes så tyckte jag att det passade att gå upp ur sängen och göra mig i ordning för dagen.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , ,

Brist på hänsyn är det gott om

Min väckarklocka ringer 06:50 varje vardagsmorgon när jag jobbar. Jag tycker inte att det är för mycket begärt att folk ska visa hänsyn och ta det lite lugnt på morgnarna i stan. Förra hösten var det t.ex lövblåsarmannen som var i farten allt som oftast och ohyggligt tidigt på morgnarna. Härom dagen var det sopgubbarna som vid halv sju-snåret backade in och högljutt vände upp och ner och tömde soptunnor.

I morse var det dags igen. Kommunens gräsklippargubbe tyckte att 06:43 var en lämplig tid att klippa gräsmattan som ligger strax utanför mitt sovrumsfönster. Oavsett om jag sover eller är vaken så tycker jag inte att det är okej att sätta igång att klippa gräs så tidigt på morgonen. Speciellt inte med en stor klippare som låter som … ja, jag vet inte riktigt vad, men jävligt mycket. Hade jag själv gjort det hade jag troligen blivit polisanmäld och fått böter för störande av ordning eller något sånt.

Jag säger inte att gräsmattor inte ska klippas, löv inte ska blåsas och soptunnor inte ska tömmas. Jag undrar bara varför det måste göras så förbannat jävla tidigt!?

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

För varmt för att sova

Det är för varmt i mitt sovrum och jag kan inte sova. Hjärnan går på högvarv och boken jag läste i nyss kändes bara förvirrande eftersom jag hela tiden hade tankarna någon annanstans.

Jag tänker på flygning och att nästa gång jag sitter i ett plan kommer det att knyta sig i magen på mig och jag får inre bilder av hur planet kraschar. Jag ser framför mig hur jag säger det, kanske är det till Titti, att jag är flygrädd och hon retas med mig och nämner sådär i förbigående att vingarna ser lite lösa ut, ser ut att lossna, och jag blir arg, rädd och arg och rädd och sitter med vitnande knogar och håller hårdare och hårdare i armstöden.

Jag tänker att ”The Black Donnellys” är en serie jag vill se mer av. Första avsnittet var riktigt bra och det ser lovande ut inför resten av serien.

Jag tänker att jag borde skaffa mig den där fläkten som jag funderade på så att jag kan få lite rotation på luften och att den måste vara snygg, gärna som i gamla gangsterfilmer från 40-talet. En sån klassisk gangsterfläkt.

Jag tänker på höga höjder och att den där känslan till och med kan dyka upp när jag står på en stol och jag kan nästan känna den där svindel-känslan jag får – trots att jag ligger tryggt i sängen.

Jag tänker att jag måste sluta röka (igen) eftersom det är ett så oerhört dumt sätt att ta livet av mig på och jag tänker att jag vill ju inte det … ta livet av mig alltså.

Jag tänker att jag ska komma ihåg alla tankarna som far runt i skallen så att jag kan blogga om det senare (jösses, jag är ju helt skadad).

Jag tänker att jag ska säga till min kompis Ostar att han också borde kolla på ”The Black Donnellys” för att jag vet att han skulle gilla den serien.

Sen tar jag återigen upp boken och läser lite i hopp om att hjärnan ska lugna ner sig lite och sömnen ska komma till mig och när jag läst ett halvt stycke ser jag ordet ”besynnerligt” och tänker att ”besynnerligt” är ett ord som jag gillar.

…och sen, äntligen, när kroppen kommit i fas med rummets temperatur, ett par kapitel som faktiskt flöt på och klockan egentligen hunnit bli alldeles för mycket så känner jag att ögonen börjar kännas tyngre. Jag släcker lampan och vänder mig om.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,