Inlägg taggade med köra bil

Suddenly everything has changed

Jag lämnar ett grått och regnigt Linköping och åker upp på motorvägen…

…kör bil en stund och försvinner iväg i tankar och musik…

…och helt plötsligt kommer jag hem till strålande solsken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Till bilisten som i morse körde långsamt på väg 206.

Du tycker visst att det är jävligt läskigt att köra bil när det är mörkt ute. Speciellt när det ligger en halv millimeter snö bredvid vägen. Och kanske trodde du att det var halt på vägen. Men som du uppenbarligen inte märkte, så var det inte det. Inte alls.

Dessutom tycker du visst att sådär 50-60 km/h på 90-sträckorna är en hastighet som är ”alldeles lagom”, att det går fort nog. Helst skulle du nog vilja bromsa in lite till. Som du i och för sig gjorde varje gång du fick möte.

Det verkar dessutom som om du har tappat alla dina backspeglar eftersom du inte såg karavanen av bilar som låg bakom dig, som hade problem att köra om eftersom vägen är smal, krokig och med mötande bilar titt som tätt. Men hade du haft speglarna kvar, lite vett i skallen, lite uns av sunt förnuft, kanske du kunde ha kört åt sidan och låtit karavanen av bilar få köra om dig utan problem. Men det är ju som sagt inte lätt för dig att veta eftersom dina speglar är borta. 

Det finns dock en ganska enkel lösning på din rädsla för att köra bil; Ta en taxi, åk buss eller vad som helst. Lämna tillbaka ditt körkort och sätt dig aldrig mer bakom en ratt. För det är tack vare dig som jag idag kom senare än vanligt till jobbet. Det är tack vare dig (och folk som dig) som andra bilister drabbas av ”road rage” och gör lite väl riskabla omkörningar – som en vacker dag kommer att orsaka en olycka. Och då är det ditt fel.

Bara så att du vet.

Själv har jag funderat på att montera fast en bazooka på bilen.

Ka-booom!

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till höger! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,