Inlägg taggade med motorväg

Surmorgon

Det känns som om det var ovanligt många lastbilar och långtradare som var ute och körde i morse. Och med ovanligt många menar jag just det. Många. På rad. Omöjliga att köra om. Långsamma och i vägen för mig som ska till jobbet.

Vad som retar mig mest är att många av dem inte verkar använda sina backspeglar. Inte alls. Allt som oftast när man åker på motorvägen – och är lite bakom dem, alldeles på väg att köra om – så får man ställa sig på bromsen för att de bara kör rakt ut i mitt körfält.

Vägens riddare.

Pffrt!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Suddenly everything has changed

Jag lämnar ett grått och regnigt Linköping och åker upp på motorvägen…

…kör bil en stund och försvinner iväg i tankar och musik…

…och helt plötsligt kommer jag hem till strålande solsken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Tisdagsmorgon i bilen

När jag kom ut till bilen i morse var den täckt av snö. Mycket snö. Under snön var det dessutom en sån där irriterande isskorpa som satt hårt på rutorna.

Det gick långsamt att åka till jobbet. Moddigt och halt. Periodvis isigt och hastigheten blev därefter.

På E4:an blev det helt stopp en stund. Några hundra meter framför mig hade en lastbil hamnat på sniskan och fick ta hjälp av en bärgningsbil…

…och ett par hundra meter senare var det ännu en lastbil som fick hjälp av en bärgare. Motorvägen var isig, hal och ganska läskig att köra på. Istället för de vanliga 35 minutrarna det tar att köra till jobbet tog det idag det dubbla. Inte kul, men som uttrycket lyder; ”Better safe, than sorry”.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bilister.

Det här med hur (andra) bilister beter sig i trafiken slutar aldrig att förvåna mig. Nu på morgonen var det en synnerligen irriterande bil som låg bakom mig på motorvägen … och med irriterande menar jag att han låg alldeles i baken på mig. Sådär löjligt nära. Hade jag bromsat hade han med all säkerhet kört in i mig. Efter en stund kör han om, snabbt, och lägger sig framför istället, fast nu alldeles i baken på bilen som låg framför mig. Inga bilar bakom som ville köra om, för då kan jag förstå att han skulle ha lagt sig sådär – tillfälligt för att släppa fram någon annan – men nu verkade det mest vara för att irritera sin medtrafikanter.

Idiot.

Klicka här och ge mig en röst till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Idioter i bilar.

Det snöade när jag lämnade jobbet. Jeebus. Nu var det blöt sådan och plusgrader så det var ju ingenting som fastnade på marken, men ändå, snö!

Vädret gjorde också att efter motorvägen var det någon dåre (som borde få sitt körkort indraget) som behagade att ligga och köra i 50 km/h på 90-sträckan. Jag tycker såklart att man ska köra försiktigt när det är eller kan vara halt. Men nu var det inte halt … och att köra i 50 där det är 90 – inte okej … och att svänga åt sidan och släppa förbi karavanen av bilar som låg bakom verkade inte finnas i förarens värld. Idiot.

När jag kom hem så var det en annan (ännu en) idiot som hade parkerat på min parkeringsplats (det händer nämligen lite för ofta). En parkeringsplats som jag betalar för. Så jag tog reda på vem ägaren till den gröna Ford Fiestan som stod där var … och Ing-Marie, du borde verkligen lära dig att veta hut!

…och by the way. Det har ju varnats för snöoväder och Blaskan vill tydligen att det ska bli så dåligt väder som möjligt … och helst lite värre ändå … och gärna så att det händer saker på vägarna (nyhetstorka kanske) och så skickar de ut sin motorjournalist Robert Collin:

17.07, strax norr om Helsingborg:
– På Österlen är det trafikkaos med mycket blåst och snömodd. Ölandsbron är avstängd för tung trafik – trafikradion varnar överallt. Men där jag befinner mig är det jättetråkigt. Här är det perfekt väg och jättefint. Det är inga som helst problem.

Ursäkta!? Men du borde vara jäkligt tacksam för det … fast det är klart, då får du ju ingenting att skriva om.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Till och på jobbet.

Dimman i morse kändes tätare än den gjorde igår och det var ingen karavan av bilister att hamna bakom. Det flöt på lite bättre än igår helt enkelt. Termometern visade på 4° (!) men solen visade sig där någonstans bakom all fukt som fanns i luften. På ett par ställen innan motorvägen tänkte jag stanna bilen och gå ut och ta lite bilder. Det var så … fint. Men jag orkade helt enkelt inte. Det ångrar jag lite nu.

När jag kom till kontoret var jag först på plats. Det är jag fortfarande. En kollega jobbar hemma, några andra är på något seminarium, en annan är ledig… Det kommer alltså bli en sån där ovanligt stillsam dag på kontoret.

Andra bloggar skriver också om , , , , , , , , , , , , , ,

Irritationsmoment #269

Ännu en av alla saker jag kan störa mig på: Lastbilar som kör om andra lastbilar på motorvägen, alldeles innan man själv är på väg att köra om dem … så att man får tvärbromsa från full fart ner till 80 km/h eller något åt det hållet. Ibland tror jag inte ens att de använder sina backspeglar. Eller också gör de såna där omkörningar enbart för att jävlas med alla bilister runt omkring.

Det är i vilket fall som helst jäkligt irriterande.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Kokokikakokukakau

Bilen jag var på väg att köra om på motorvägen fick frispel och gasade ifrån mig mitt under själva omkörningen för att sen helt plötsligt sakta in igen och jag kunde köra om som vanligt. Jag tyckte det var ett lite märkligt beteende, så jag tittade på föraren, en tjej i 20-någontingåldern som satt helt ensam i bilen och gapskrattade för sig själv. Okej, tänkte jag, hon är helt bananas i skallen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , och

Morr, suck och stön

Jag morrar, suckar, svär, stönar och svär lite till när jag sitter i bilen på väg till jobbet idag. Dimman ligger tät överallt. Som tjock gröt. Den väldigt blåa bilen framför mig gasar, bromsar och pendlar i hastighet mellan 70-80 km/h nästan hela vägen. Att det står 90 på skyltarna bryr sig damen i bilen framför inte om. Hon puttrar på i sin lilla takt … och jag ligger bakom och svär. Dimman är lite för tjock för att jag ska kunna köra om, så jag tvingas att bita ihop. Jag suckar och försöker tänka ”ja ja, det är inget att göra åt” samtidigt som irritationen bubblar inom mig och då är jag framme vid motorvägen och kan trycka gasen mot golvet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Snö, inte snö och bröllop

Motorvägen hem var hemsk. Fullt med geggigt snöblask som gjorde att det kändes som om bilen slirade lite för mycket för att det skulle vara helt behagligt. Snön har ju fallit som f-n i Linköping under absolut hela dagen och täckt allt i ett vitt, kallt, blött lager … hemma i byn fanns det däremot inte en endaste snöflinga på marken.

När jag kom hem låg det en bröllopsinbjudan i brevlådan och det är ju kul. Bröllop har ju en tendens att vara synnerligen trevliga tillställningar.

Skriv upp dig och var med på Earth Hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , och