Inlägg taggade med Linköping

Suddenly everything has changed

Jag lämnar ett grått och regnigt Linköping och åker upp på motorvägen…

…kör bil en stund och försvinner iväg i tankar och musik…

…och helt plötsligt kommer jag hem till strålande solsken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

I smell trouble

Det är ljuvligt ute. Strålande solsken. Det är varmt, skönt och klarblå himmel. Fåglar kvittrar och träd som knoppas, på väg att brista ut i grönska … och så den omisskänliga doften av gödsel över sta’n. Linköping doftar idag som en bondgård.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

I en perfekt värld

Min gode vän Ostar åkte med mig i morse. Vi pratade om hur skönt det skulle vara om det fanns ett expresståg mellan byn och Linköping. Där man serverades en perfekt frukostbuffé varje morgon och där Gösta Ekman sitter och läser högt ur morgontidningen, så att man slapp att läsa den själv. Och 20 minuter (vilket skulle vara en lagom tid för lite frukost) efter att man hade klivit på tåget, var man framme. Allt skulle naturligtvis vara gratis också.

Drömma kan man ju göra i alla fall.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dagens lunch…

…blev ärtsoppa och pannkakor på K&K tillsammans med några av mina kollegor. Det var länge sedan jag åt ärtsoppa och det smakade riktigt gott. Gott att äta överhuvudtaget eftersom jag liksom inte haft någon riktig aptit de senaste dagarna … och den där förkylningen som jag trodde att jag höll på att åka på, verkar som den vände om och drar sig (peppar, peppar) tillbaka.

Klicka här och ge mig en röst en gång till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Linköping by night

Det finns stunder då till och med Linköping kan vara riktigt fint. På kvällen till exempel, när det är mörkt ute och man inte ser så mycket.

Jag sa väl att jag har humor?

…och sen åkte jag hem till byn och eftersom jag inte åt någon lunch idag blev det väldigt snabbt och enkelt lite köttfärssås till kvällsmat.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Stinky Linky

Linköping stinker. Bokstavligt talat. Jag märkte det redan när jag satt i bilen och svängde av från motorvägen och det var likadant igår. När jag parkerat bilen och öppnar bildörren slår det mot mig som vägg. Det luktar liksom surt på något otrevligt sätt. Det är som en osynlig dimma av sur, illaluktande gegga som kryper in i näsan och det luktar verkligen inte tårta.

Du glömmer väl inte att du gör mig extra glad om du röstar på mitt bidrag i omröstningen på Svenska Designpriset … och du kommer till röstningssidan genom att klicka här.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Dagens lunch

Carina-kollegan och jag gick till Linköpings Konsert & Kongress idag och käkade lunch. Stekt fläsk med löksås och potatis. Det smakade helt okej … men att ett sånt ställe tar 79 kronor för en dagens tycker jag faktiskt är lite för dyrt. Inte för att jag inte har råd med det utan för att maten, miljön och sättet maten serveras på inte motsvarar prisets förväntningar.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Godmorgon världen

Oj, det blev till att sova både länge och riktigt bra inatt. Skönt att sova ut ordentligt och att vakna av mig själv. Så borde det vara varje dag. En liten frukost är uppäten och snart ska jag hoppa in i duschen.

 I Linköping funderas det på att satsa på gång-, cykel- och kollektivtrafiken och ett alternativ som innebär valmöjligheter är ju bra. Här hemma i byn verkar det inte som de satsar alls. På någonting.

Ingen sol idag … vafalls! Det är ju så att jag blir förvånad av att se en himmel som inte är blå … och ja, jag har redan förträngt hela vintern, hösten och förra sommaren.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Tillbaka till verkligheten

Shit, jag fick nästan en liten chock när jag närmade mig Linköping idag … det är ju skitmycket snö här. Snö på riktigt som i ”hej mitt vinterland” fast det borde vara vår … speciellt när man jämför med byn där hemma där det bara ligger ett par centimeter. Jag gissar att det är sjön som värmer byn litegrann.

En person kan göra mycket om man gör det tillsammans med andra och på lördag är det dags! Skriv upp dig för att vara med på Earth Hour, lördag 29 mars 2008, klockan 20.00! Klicka här för att lägga till ditt namn på listan och släck dina lampor.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Snö, inte snö och bröllop

Motorvägen hem var hemsk. Fullt med geggigt snöblask som gjorde att det kändes som om bilen slirade lite för mycket för att det skulle vara helt behagligt. Snön har ju fallit som f-n i Linköping under absolut hela dagen och täckt allt i ett vitt, kallt, blött lager … hemma i byn fanns det däremot inte en endaste snöflinga på marken.

När jag kom hem låg det en bröllopsinbjudan i brevlådan och det är ju kul. Bröllop har ju en tendens att vara synnerligen trevliga tillställningar.

Skriv upp dig och var med på Earth Hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , och