Inlägg taggade med tankar

Suddenly everything has changed

Jag lämnar ett grått och regnigt Linköping och åker upp på motorvägen…

…kör bil en stund och försvinner iväg i tankar och musik…

…och helt plötsligt kommer jag hem till strålande solsken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Borta med vinden

Där satt jag i bilen som vanligt och funderade på allt och ingenting. Tankar formades i huvudet och jag tänkte att det var ju bra – det där ska jag blogga om och började fundera på ord och formuleringar. Efter att ha parkerat bilen, gått in på kontoret, hämtat mitt kaffe och satt mig ner vid mitt skrivbord är det nu borta. Puts väck. Jag kan inte ens komma ihåg en liten gnutta av vad det nu var jag tyckte var så bra att jag ville blogga om det.

Så kan det gå.

Klicka här och ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Allt är som det brukar.

Inte en ledig dag utan en fika på GK i glada vänners lag. Det är så vi umgås med varandra.

Och så är nu julen bortstädad hemma hos mig. Stjärngardinen är nedplockad och tomtarna har återigen gått i ide i skåpet. Där får de nu vara fram till nästa advent.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , och

Jag kan inte sova!

Jag gillar inte det faktum att jag nu under jul- och nyårsledigheten har vänt på dygnet så mycket att jag trots försök att lägga mig skapligt flera kvällar, inte har ett uns av trötthet i mig nu när jag skulle vilja ha det.

Jag ser minutrarna sakta ticka förbi och tankar som far runt i huvudet, säger till mig att nu borde jag somna snart. Nu. Om bara en alldeles liten stund. Om jag vänder på mig – igen och igen och igen – så somnar jag nog. Nu då? Nu?

Det gör jag inte.

Så jag tar upp boken ännu en gång för att försöka läsa mig sömnig, men det är dödsdömt redan från början eftersom boken är alldeles för bra och intressant, så istället blir det ytterligare en timma utan sömn.

Till slut ställer jag klockan för att tvinga upp mig själv ganska tidigt. Kanske funkar det bättre för att vända tillbaka dygnet. Sen sätter jag på radion på låg volym för att stänga ute bruset från omvärlden.

Nu hoppas jag på sömn.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tankar jag tänkt

Efter att ha suttit i bilen på väg hem från jobbet, en resa på 35 minuter, försöker jag komma på en enda tanke jag tänkt, en enda liten fundering på någonting, vad som helst. Jag brukar ha gjort det, tänkt och funderat. Hjärnan brukar, när jag sitter i bilen, gå på högvarv under hemresorna. Den ena fantastiska idén efter den andra dyker upp … och allt som oftast brukar de riktigt bra idéerna också försvinna ut i tomma intet någonstans på vägen.

Men idag är det helt blankt. Helt tomt. Inne i skallen finns … ingenting.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Tomhet

När jag stod i duschen försökte jag tänka positiva, glada tankar för att styra mitt humör åt rätt håll. Det fungerade inte. Inte en enda tanke poppade upp, varken positiv eller negativ. Det var helt tomt. Som om min hjärna inte fungerade. Jag försökte komma på något att tänka på, vad som helst, men det enda som hördes var duschens skvalande. I huvudet hördes dock ingenting.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

För varmt för att sova

Det är för varmt i mitt sovrum och jag kan inte sova. Hjärnan går på högvarv och boken jag läste i nyss kändes bara förvirrande eftersom jag hela tiden hade tankarna någon annanstans.

Jag tänker på flygning och att nästa gång jag sitter i ett plan kommer det att knyta sig i magen på mig och jag får inre bilder av hur planet kraschar. Jag ser framför mig hur jag säger det, kanske är det till Titti, att jag är flygrädd och hon retas med mig och nämner sådär i förbigående att vingarna ser lite lösa ut, ser ut att lossna, och jag blir arg, rädd och arg och rädd och sitter med vitnande knogar och håller hårdare och hårdare i armstöden.

Jag tänker att ”The Black Donnellys” är en serie jag vill se mer av. Första avsnittet var riktigt bra och det ser lovande ut inför resten av serien.

Jag tänker att jag borde skaffa mig den där fläkten som jag funderade på så att jag kan få lite rotation på luften och att den måste vara snygg, gärna som i gamla gangsterfilmer från 40-talet. En sån klassisk gangsterfläkt.

Jag tänker på höga höjder och att den där känslan till och med kan dyka upp när jag står på en stol och jag kan nästan känna den där svindel-känslan jag får – trots att jag ligger tryggt i sängen.

Jag tänker att jag måste sluta röka (igen) eftersom det är ett så oerhört dumt sätt att ta livet av mig på och jag tänker att jag vill ju inte det … ta livet av mig alltså.

Jag tänker att jag ska komma ihåg alla tankarna som far runt i skallen så att jag kan blogga om det senare (jösses, jag är ju helt skadad).

Jag tänker att jag ska säga till min kompis Ostar att han också borde kolla på ”The Black Donnellys” för att jag vet att han skulle gilla den serien.

Sen tar jag återigen upp boken och läser lite i hopp om att hjärnan ska lugna ner sig lite och sömnen ska komma till mig och när jag läst ett halvt stycke ser jag ordet ”besynnerligt” och tänker att ”besynnerligt” är ett ord som jag gillar.

…och sen, äntligen, när kroppen kommit i fas med rummets temperatur, ett par kapitel som faktiskt flöt på och klockan egentligen hunnit bli alldeles för mycket så känner jag att ögonen börjar kännas tyngre. Jag släcker lampan och vänder mig om.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inspärrad

Det känns ibland som om jag håller på att bli galen. Det är så det känns när huvudet snurrar i allt högre fart och så blir jag lite rädd eftersom huvudet håller på att snurra helt okontrollerat och nästan sprängs. Samtidigt vet jag att allt är som det ska eftersom jag tänker just de där tankarna. Det är väl ett sundhetstecken att tänka de där jag-håller-på-att-bli-galen-tankarna ibland.

Jag hoppas det i alla fall.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Funderingar

Jag undrar hur fort min hjärna egentligen kan snurra. På kvällarna när det är dags att sova går hjärnan på högvarv. För varje minut, sekund, som går ökar tempot och tankar, idéer och allt på en gång rör sig så fort att jag nästan blir yr i huvudet. Skulle jag inte ha radion igång, som distraktion, bredvid mig, så tror jag att mitt huvud skulle sprängas.

Jag undrar varför folk tittar med ett leende på mig. Är det så man gör, ser jag konstig ut … eller har jag något hängande under näsan?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Poff!

Jag hade något att säga här, men det försvann – som det brukar. Funderingar och formuleringar skapades i bilen på väg till jobbet och sekunden efter att jag parkerat – poff – så var allt borta. Bilen är nämligen en väldigt bra plats för tankar och idéer, jag spenderar ju ändå över en timma i den till och från jobbet, varje dag, men alltför ofta dyker någonting upp – en idiot till bilist, kolla där är en falk, vilket roligt format moln, den här låten är bra – och den där finurliga tanken eller den där oerhört smarta idé jag suttit och fnulat på är borta. Ibland kommer det tillbaka, men allt för ofta känns det som den är borta för alltid.

Den där diktafonfunktion som jag har i telefon kanske jag skulle börja använda.

…OCH SÅ LITE SPORT:
”…we’re gonna party like it’s 1999” … Manutd är i Champions League-final. Jag gissar att Daniel och Johan som var på plats i Manchester och på Old Trafford hade det väldigt livat igår. Det hade jag också kunnat tänka mig att vara – på plats i Manchester alltså.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,