Inlägg taggade med möte

Till bilisten som i morse körde långsamt på väg 206.

Du tycker visst att det är jävligt läskigt att köra bil när det är mörkt ute. Speciellt när det ligger en halv millimeter snö bredvid vägen. Och kanske trodde du att det var halt på vägen. Men som du uppenbarligen inte märkte, så var det inte det. Inte alls.

Dessutom tycker du visst att sådär 50-60 km/h på 90-sträckorna är en hastighet som är ”alldeles lagom”, att det går fort nog. Helst skulle du nog vilja bromsa in lite till. Som du i och för sig gjorde varje gång du fick möte.

Det verkar dessutom som om du har tappat alla dina backspeglar eftersom du inte såg karavanen av bilar som låg bakom dig, som hade problem att köra om eftersom vägen är smal, krokig och med mötande bilar titt som tätt. Men hade du haft speglarna kvar, lite vett i skallen, lite uns av sunt förnuft, kanske du kunde ha kört åt sidan och låtit karavanen av bilar få köra om dig utan problem. Men det är ju som sagt inte lätt för dig att veta eftersom dina speglar är borta. 

Det finns dock en ganska enkel lösning på din rädsla för att köra bil; Ta en taxi, åk buss eller vad som helst. Lämna tillbaka ditt körkort och sätt dig aldrig mer bakom en ratt. För det är tack vare dig som jag idag kom senare än vanligt till jobbet. Det är tack vare dig (och folk som dig) som andra bilister drabbas av ”road rage” och gör lite väl riskabla omkörningar – som en vacker dag kommer att orsaka en olycka. Och då är det ditt fel.

Bara så att du vet.

Själv har jag funderat på att montera fast en bazooka på bilen.

Ka-booom!

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till höger! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tisdag

Jaha, vad ska jag skriva idag då? Att det är tisdag igen och jag är trött? Det har jag ju gjort tusen gånger förut så det kan jag ju hoppa över. Idag i alla fall.

Idag väntar kundmöte och det kanske är läge att hälla i mig kaffe så att jag är pigg när det är dags. Det skulle vara ganska pinsamt om jag somnade mitt i mötet.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Kort möte

Jag fick besök av en leverantör som ville visa upp lite nyheter och lämna små prover på saker och ting. När han kom in på kontoret, efter den vanliga hälsningsrutinen frågade jag: ”Vill du ha en kopp kaffe?” … och det ville han, så vi gick till vårt minimala kök, jag hällde upp en kopp åt honom och kände den omisskännliga lukten av sprit från mannen som gärna ville ha en skvätt mjölk i kaffet, tänkte ”ojdå, här har vi någon som har dragit i sig några rejäla järn på lunchen”.

På väg till konferansrummet hann jag glömma bort spritlukten. Tills jag satte mig på ena sidan av bordet och såg hans rödmosiga nylle på andra sidan och han satte igång att prata på den bredaste av stockholmska: ”jaharusörrö, harni mycke åh göra elle?”.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Stockholm T+R

Idag har jag spenderat dagen i Stockholm. Dagens jobb var att fotografera bildskärmen däruppe på det vita huset, så jag gjorde det … i typ en kvart. Sen var jag visst klar med dagens jobb och jag gick och mötte upp med Micke för en fika och en liten stros på NK.

Även om jag tycker Dressman är ungefär lika intressant som en påse smutstvätt så måste jag ändå ge en liten eloge till det här spektaklet; Sätt ett gäng skrålande grabbar, med illasittande kostymer och studentmössor på svaj, på ett lastbilsflak och låt dem låtsas att det är studenten. Det är ju ändå det snart och då vill de säkert ha en kostym.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Efter lunchen

Jag åt lunch, en paj. Först hade jag tänkt äta flottiga nudlar från ”hålet i väggen”, men vårvärmen fick mig att känna att det var för svulstigt. Äta lätt känns bättre en dag som denna. En fantastisk fredag i slutet av april. Jag gillar verkligen fredagar. Det borde vara fredag oftare. Två gånger i veckan skulle vara bra. För visst hade det varit underbart trevligt att ha den där fredagskänslan ofta.

Nu är det snart dags för lite möte, efter det blir det lite fix och trix och sen, efter det, kanske man kan smita hem. Förhoppningsvis.

Läs andra bloggar som skriver om: , , , , , , , , , , , , , , , , , och

Förändring

Jag gjorde slag i saken och bytte bord på kontoret. Flyttade fem-sex meter framåt, vänster. Vred bordet 90 grader så att jag har ryggen fri och sitter nu och har utsikt över hela övervåningen, trappan och entrén. Ombyte förnöjer är väl det man brukar säga … och efter dagens möte på jobbet på mer än ett sätt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Bilåkningen, igen

I morse var det ovanligt många vägsniglar ute. Att köra 70 på 90-sträckorna är inte okej. Inte okej alls. De som gör det borde ha ett kok stryk. Att sen ena halvan av vägen som jag åker på, varje morgon och kväll, till och från jobbet, är ganska kringelikrokig hjälper ju inte till. Det är för det mesta ganska svårt att köra om. Så jag ligger där bakom snigeln och muttrar för mig själv; ”F-n, gasa på lite då din idiot”. Sen när det väl kommer ett ställe som är bra att köra om på. Då får jag möte. Suck.

Andra bloggar om: , , , , , ,