Inlägg taggade med rått

Pengar och sex

Jag hörde nyheten på radion i morse – och skrattade rått åt dumheten i det. Sen såg jag det i DN – och skrattade rått åt dumheten i det.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

Stopp!

Jag måste sluta bry mig så mycket. Jag måste lära mig att slappna av, ta djupa andetag och inte irritera mig på alla dårar och idioter som sitter bakom andra rattar i trafiken. Jag måste lära mig att det inte tjänar någonting till att sitta och bli arg. Det tar bara energi. Det gör mig till en dålig Janne.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Lördag 7 mars 2009

Det var näst intill omöjligt att somna i natt. Soffan var så skön igår kväll att jag somnade till en liten stund och det var tydligen tillräckligt för att nattens sömn inte ville komma till mig.

I morse blev det ett långsamt skönt uppvaknande. Ingenting som störde mig i min sömn. Inga telefoner som ringde. Inga backande lastbilar utanför mitt sovrumsfönster. Lugn och ro. Jag fick vakna av mig själv.

Fikat har vi gjort och strosandet struntade vi i eftersom det är så fruktansvärt oskönt ute. Det är kallt. Rått. En sån där äcklig kyla som kryper innanför skinnet och ända in i märgen.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Är det fredag?

Jag har problem med min blogg för tillfället … eller mitt bloggande kanske jag ska säga. Vad jag ska fylla den med. Orden. Eventuella bilder. Det känns som om allt går på repeat för tillfället, en oändlig ström av repriser och upprepningar.

Förresten så känns det inte som fredag idag av någon outgrundlig anledning. Jag vet inte varför, men kanske för att morgonens trötthet var större än vad den brukar vara på fredagar. Fredagar som i vanliga fall är veckans bästa dag (typ). Men det kommer nog. Det brukar göra det.

Den där bloggtorkan kommer och går hela tiden. Jag kanske vaknar till liv igen snart. Bloggmässigt alltså. Våren är ju på väg … i morse reagerade jag på hur ljust det har blivit på morgnarna. Sakta men säkert närmar vi oss de rätta årstiderna och det gillar jag … och då kanske mitt bloggande också vaknar till liv.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Åh f-n!

Det känns som att varje dag när man vaknar så är det en ny dag. Igen (åh f-n). Som ett ”Jaha, då var det tisdag igen”. Och det rullar på så om och om igen i ett rasande tempo. Det är tisdag mest hela tiden. Jag har tjatat om det förut, men det känns som om tiden bara går fortare och fortare. Det är en spiral som ökar i hastighet och den sista tiden känns det som om den har gasat på mer än vanligt.

…och på tal om ingenting skrev Alex Schulman igår om Pirate Bay-rättegången och visst har han rätt i det han skriver … men det har väl inte uttalats förut.

”De driver inte Pirate Bay av ideologiska skäl – de gör det för att tjäna pengar.”

Väl rutet pôjk!

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Man anar det positiva.

Ännu en dag, fredag igen och ännu en liten resa till jobbet. Dagar som denna, när vädret är klart (och svinkallt som idag), kan man ana att det faktiskt blir ljusare och ljusare på morgnarna. Det går långsamt åt rätt håll.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Nyårslöfte

Inga löften om att sluta med det ena eller att börja med det andra. Saker som aldrig blir av. Inga vadslagningar som misslyckas och kostar dyra pengar. Inga löften om att göra mer eller mindre av det som jag kanske borde. Inga löften att bryta. Inga krav på mig själv att göra det jag inte vill. Inga krav på att vara andra till lags för att bli någon jag inte är. Jag är den jag är. Full av rätt och fel, brister och egenheter, laster och lättja.

Mitt löfte det här nya året som är 2009 är att inte ha något löfte. Mitt löfte är att vara precis som jag brukar. Ungefär som du. Fast bättre.

Nyårsaftonens fest igår var väldigt trevlig. Det var middag, tjo, tjim och klackarna i taket. Idag är jag trött, seg och ska alldeles snart gå iväg och äta en pizza. Sen blir det nog inte mer gjort idag.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Till bilisten som i morse körde långsamt på väg 206.

Du tycker visst att det är jävligt läskigt att köra bil när det är mörkt ute. Speciellt när det ligger en halv millimeter snö bredvid vägen. Och kanske trodde du att det var halt på vägen. Men som du uppenbarligen inte märkte, så var det inte det. Inte alls.

Dessutom tycker du visst att sådär 50-60 km/h på 90-sträckorna är en hastighet som är ”alldeles lagom”, att det går fort nog. Helst skulle du nog vilja bromsa in lite till. Som du i och för sig gjorde varje gång du fick möte.

Det verkar dessutom som om du har tappat alla dina backspeglar eftersom du inte såg karavanen av bilar som låg bakom dig, som hade problem att köra om eftersom vägen är smal, krokig och med mötande bilar titt som tätt. Men hade du haft speglarna kvar, lite vett i skallen, lite uns av sunt förnuft, kanske du kunde ha kört åt sidan och låtit karavanen av bilar få köra om dig utan problem. Men det är ju som sagt inte lätt för dig att veta eftersom dina speglar är borta. 

Det finns dock en ganska enkel lösning på din rädsla för att köra bil; Ta en taxi, åk buss eller vad som helst. Lämna tillbaka ditt körkort och sätt dig aldrig mer bakom en ratt. För det är tack vare dig som jag idag kom senare än vanligt till jobbet. Det är tack vare dig (och folk som dig) som andra bilister drabbas av ”road rage” och gör lite väl riskabla omkörningar – som en vacker dag kommer att orsaka en olycka. Och då är det ditt fel.

Bara så att du vet.

Själv har jag funderat på att montera fast en bazooka på bilen.

Ka-booom!

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till höger! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Första advent/grå söndag

Fika i sedvanlig ordning på GK. Sen gick vi ut på en ”stros”. Idag är det värsta sortens väder. Gråare än gråast. Fuktigt. Mulet. Regnet liksom hänger i luften. Det är 2-3 plusgrader och sådär rått och äckligt. Att sitta hemma i soffan känns som det enda vettiga alternativet. I alla fall fram till klockan fem då det är dags för lite kalas.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Temperatur

Ugh, kall dag. Rått och äckligt. Jag gillar inte kyla. Alls. Eller det kanske inte är kallt egentligen här på kontoret, men jag är frusen idag. För trots att jag sitter med tröja på mig så sitter jag och huttrar. Jag får liksom inte upp temperaturen. Ett bad skulle sitta fint. Ett riktigt varmt.

Du glömmer väl inte att du gör mig extra glad om du röstar på mitt bidrag i omröstningen på Svenska Designpriset … och du kommer till röstningssidan genom att klicka här.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,