Inlägg taggade med läskigt

Första gången

Att ställa sig på ett par slalomskidor när man aldrig har gjort det förut är ju en jäkla upplevelse. Att jag sen hamnade i en röd backe det första jag gjorde var kanske inte helt lämpligt.

Det tog sin lilla tid att ta sig ner. Den gode Ostar hade tålamod med mig och visade, pratade och fick agera dagisfröken åt mig när jag gnällde om att det var för brant och läskigt. Jag borde ju såklart ha startat i en grön backe, eller kanske en blå, för att lära mig först. För att hantera skidor, stavar och framför allt att bromsa – för att i den delvis väldigt branta backen inte råka ut för ett ofrivilligt störtlopp.

Men jag tog mig ner till slut i alla fall. Dessutom trillade jag bara två gånger … och båda gångerna var jag i princip stillastående.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Till bilisten som i morse körde långsamt på väg 206.

Du tycker visst att det är jävligt läskigt att köra bil när det är mörkt ute. Speciellt när det ligger en halv millimeter snö bredvid vägen. Och kanske trodde du att det var halt på vägen. Men som du uppenbarligen inte märkte, så var det inte det. Inte alls.

Dessutom tycker du visst att sådär 50-60 km/h på 90-sträckorna är en hastighet som är ”alldeles lagom”, att det går fort nog. Helst skulle du nog vilja bromsa in lite till. Som du i och för sig gjorde varje gång du fick möte.

Det verkar dessutom som om du har tappat alla dina backspeglar eftersom du inte såg karavanen av bilar som låg bakom dig, som hade problem att köra om eftersom vägen är smal, krokig och med mötande bilar titt som tätt. Men hade du haft speglarna kvar, lite vett i skallen, lite uns av sunt förnuft, kanske du kunde ha kört åt sidan och låtit karavanen av bilar få köra om dig utan problem. Men det är ju som sagt inte lätt för dig att veta eftersom dina speglar är borta. 

Det finns dock en ganska enkel lösning på din rädsla för att köra bil; Ta en taxi, åk buss eller vad som helst. Lämna tillbaka ditt körkort och sätt dig aldrig mer bakom en ratt. För det är tack vare dig som jag idag kom senare än vanligt till jobbet. Det är tack vare dig (och folk som dig) som andra bilister drabbas av ”road rage” och gör lite väl riskabla omkörningar – som en vacker dag kommer att orsaka en olycka. Och då är det ditt fel.

Bara så att du vet.

Själv har jag funderat på att montera fast en bazooka på bilen.

Ka-booom!

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till höger! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skygglappar och spelkollaps

 Det måste kännas jävligt hopplöst faktiskt, att stå där vid vägkanten, som Torbjörn, efter att ha krockat med en älg. Han uppskattade att upp till 30 bilar passerade utan att en enda stannade för att hjälpa till. För visst, det kanske är obehagligt, obekvämt och lite läskigt att behöva stanna och hjälpa till vid en olycka. Men om man ser att det behövs, då gör man väl det. Eller? Jag hoppas att jag aldrig råkar ut för det … och jag hoppas verkligen att jag inte är en sån som bara åker förbi, med skygglapparna på.

 En 15-årig pojke satt tydligen (tillsammanans med några kompisar) och spelade WoW i ett dygn (!) tills han till slut kollapsade av för lite sömn och mat. Pappan till pojken säger till tidningen ”Jag vill varna andra ungdomar och föräldrar”. Men kom igen, det är väl knappast spelandet i sig det handlar om. Istället kanske den där pappan borde se till att hans grabb inte sitter uppe och spelar sådär frenetiskt utan att vila och utan att äta.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lördagen i bilder (hittills)

Vi åkte ut till Stubbegården och fikade idag. De erbjuder kakbuffé där, vilket känns overkill för mig som inte är superförtjust i bakverk och sånt. Kaffe och ett wienerbröd blev det. På baksidan av huset har man fin utsikt över Vadstena.

Tillbaka i stan igen gick vi in på Källar’n en stund och hälsade på det arbetande folket. Jag frågade Daniel om vi kunde få gå upp i tornet. Det fick vi.

Även om vi var innanför skyddande väggar så knackade min höjdskräck på och hånskrattade åt mig. Det var en smula obehagligt däruppe. Tänk om jag fick gå upp i Rödtornet. Det är ännu högre … och kanske ännu läskigare.

Jag hade hoppats på en bättre utsikt. Det kanske är helikopter jag ska flyga över stan för att hitta bilderna jag vill ha. Någon som vill erbjuda en gratistur kanske?

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bajsproblematik

En gång skrev jag om problemet med att bajsa på jobbet. Idag skriver Prankmonkey om ett problem som faktiskt är väldigt mycket värre – folk som lämnar rester. Jag förstår precis vad han menar och det kan vara bland det läskigaste som finns. Jag önskar bara att jag hade skrivit det först … och lika bra.

För övrigt var det här det 19:e inlägget som på något sätt handlade om bajs.

Andra bloggar om: , , , , ,