Inlägg taggade med spektakel

Sankta Lucia

Och i den där märkliga Luciadebatten som den senaste tiden har snurrat i media, om den där Motala-killen som inte fick bli skolans Lucia, har någon fotbollsfru som heter Maria Wollin skrivit några rader om det där spektaklet som egentligen säger det mesta.

”Det här handlar om folk som vill röra om i grytan, provocera och göra den äldre generationen upprörd. Gamla människor älskar lucia. De vill inte ha lucia med pung. De vill ligga i sina sängar på avdelning fem på kirurgen och se ett vackert ljuståg skrida in i rummet med saffran och stearin. De vill ha det så, det har alltid varit så. Varför kan det inte få vara så?”

Tja, de kanske inte vill ligga i sina sängar på kirurgen, men jag håller med. Ibland kan det faktiskt få vara precis som det alltid har varit. Om sen rektorn gör rätt i att köra över elevernas val är en helt annan fråga.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till höger! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Valvaka

Egentligen skulle jag, av ren nyfikenhet, vilja sitta uppe hela natten och följa valvakorna på de olika kanalerna för att se hur det går och vad som sägs om valet i USA. Samtidigt som det ju är väldigt intressant så är det ju ett spektakel utan like. Men eftersom jag ska jobba i morgon så får det bli sängen istället och nyheterna i morgon bitti.

Tidningarna har i alla fall något att skriva om nu. Som till exempel systemet med elektorrösterna (som jag tycker är något märkligt) och att det ser ut att bli ett rekordhögt valdeltagande (rösta bör man), Obama valde att spela basket (alla sätt att varva ner är väl bra) och så plockas experterna fram för att sia om ”så blir det”. SvD har tydlig grafik över staterna och röstningen, Aftonblaskan likaså.

BloggRegistret.seOfficella bilder på kandidaterna ”lånade” från amerikanska sidor. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

I don't need to need you!

Jag har fikat. Jag har använt min nya jacka och jag frös inte. Det var skönt. Sen kom jag hem och återigen fastnade jag framför YouTube (det är som en drog) och kollade in klipp efter klipp, musik och annat trams. Kvällens spektakel får därför bli Fischerspooner med ”Never win (Mirwais remix)”

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Stjärnor på is!?

Nu har inte jag sett det där spektaklet ”Stjärnor på is” … men är det någon som är förvånad att de tappar tittare?

För kom igen liksom … isdans?

Har vanlig isdans (ja, du hör ju själv hur dumt det låter) några tittarsiffror om det råkar visas på TV? För hela konceptet känns lite som ”Kolla på mig, jag kan åka skridskor, dansa skitkonstigt och snurra på samma ställe fort som f-n – samtidigt!”. 

Men vad vet jag, jag uttalar mig bara om någonting som jag egentligen inte har en aning om.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

Nostalgism

Idag var det tydligen sommarpremiär för ”Nostalgiafton” nere vid Leksaksmuséet bakom slottet. Tusentals människor strosar runt som i en enda stor oformlig massa för att titta på gamla bilar, motorcyklar och lyssna på musik. Jag tog en liten promenad tillsammans med min kamera i utkanten av spektaklet för att knäppa några bilder.

Runt slottet, människor i massor … och vädret var det inget fel på i alla fall; Solsken och sommarvärme är trevligt. 

På ett sätt avskyr jag det. Det brukar bli bilköer runt stan när jag ska hem från jobbet. Samtidigt är det väl bra för stan … på något sätt.

Fast det värsta är att kidsen blir helt stissiga av det här och när allt är slut för kvällen brukar de bilburna ungdomarna få för sig att innerstan är en bra arena för rally- och buskörning … och Christer, här kan vi snacka koldioxidutsläpp och bensinångor!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Champ's alright for you?

Fyra grabbar, som efter kvällen blev fem, satt efter mycket om och men och kollade på melodifestivalspektaklet. Sen korkades en flaska champagne upp (!) … och jag vet inte … men det var inte riktigt så jag hade tänkt mig att kvällen skulle sett ut. Hur som helst, Bosnien/Herzegovina var de som vi hade satt en slant på, de som vi hejade på … men det gick bara lite bättre för dem än det gick för Sverige.

Det var en decimerad Herrklubbsträff med fika, tipsande, hospitalsmuseum, öl, minigolf, öl, grillning, öl, krocket, öl och sen ovanstående (med öl och sprit). Sen gick vi hem till Titti som hade lite kalas och där var folk i gasen och vi hamnade på Rådhuskällaren. Sen var det dags att gå hem.

…och by the way … tysklands låt, refrängen, var en klockren kopia på… vadå? Jag kände igen låten. Jättemycket. Typ en ren rip-off på vad det nu kan ha varit.

…och är det någon mer än jag som inte tror att en endaste av de där Eurovision-låtarna skulle ha en chans i den riktiga världen – alla låtarna var ju skitdåliga.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mediaspektakelhysteri

Jaha, det är den här veckan som media fullständigt kommer att bombardera hela Sverige med fullständigt poänglösa låtsasartiklar om eurovisionfestivalspektaklet och Perellis nakenbråk (där hon inte är naken), kupper som inte är kupper (kvällspressen missbrukar det ordet) och allt annat tjafs som jag inte vill läsa om saker som säkert inte ens stämmer i alla fall. Jag kan ge mig f-n på att vi kommer att (lägg in valfritt ord här)-chockas flera gånger den här veckan.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , och

Stockholm T+R

Idag har jag spenderat dagen i Stockholm. Dagens jobb var att fotografera bildskärmen däruppe på det vita huset, så jag gjorde det … i typ en kvart. Sen var jag visst klar med dagens jobb och jag gick och mötte upp med Micke för en fika och en liten stros på NK.

Även om jag tycker Dressman är ungefär lika intressant som en påse smutstvätt så måste jag ändå ge en liten eloge till det här spektaklet; Sätt ett gäng skrålande grabbar, med illasittande kostymer och studentmössor på svaj, på ett lastbilsflak och låt dem låtsas att det är studenten. Det är ju ändå det snart och då vill de säkert ha en kostym.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Melodifestivalspektaklet

En kort liten snutt av Melodifestivalspektaklet åkte förbi mina ögon och i just det ögonblicket råkade det vara Christer Sjögrens framträdande. Lukta bara på titeln på hans låt; ”I love Europe”. Jeebus. Först fick jag plocka fram skämskudden, sen suckade jag, rystade på huvudet och kaskadkräktes.

Rösta på mig! … och sen borde du skriva upp dig och vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , ,