Inlägg taggade med somna

Sleeping my day away

Trots stilla hemmakväll igår och trots att jag somnade tidigt sov jag till elva idag. Jag som trodde att jag skulle vakna hyfsat och kunnat få lite saker gjorda på förmiddagen. Tji fick jag.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

In the name of the father

Fika i solen på GKs uteservering. Strosande längs vattnet. Mamma svan ligger på samma ställe som hon gjort förut och går man för nära kommer pappa svan i en rasande fart för att se till att man inte kommer närmare.

Sen spenderade jag en timma i brassen på terassen. Hörlurar med bra musik och varm sol gör att jag nästan somnar en liten stund. Idag fyller förresten min fina pappa år, så ett stort grattis till honom!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lördag 7 mars 2009

Det var näst intill omöjligt att somna i natt. Soffan var så skön igår kväll att jag somnade till en liten stund och det var tydligen tillräckligt för att nattens sömn inte ville komma till mig.

I morse blev det ett långsamt skönt uppvaknande. Ingenting som störde mig i min sömn. Inga telefoner som ringde. Inga backande lastbilar utanför mitt sovrumsfönster. Lugn och ro. Jag fick vakna av mig själv.

Fikat har vi gjort och strosandet struntade vi i eftersom det är så fruktansvärt oskönt ute. Det är kallt. Rått. En sån där äcklig kyla som kryper innanför skinnet och ända in i märgen.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En soffa.

Soffan. Det är verkligen en skön plats att spendera tiden i. Speciellt när man lägger sig i den vid sju-snåret, somnar in och vaknar tre timmar senare och undrar vad som hände. Jag skulle ju bara vila ögonen en liten stund.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Jag är vaken.

Klockan ringde i morse och jag gick upp nästan på en gång. Frukosten är uppäten och jag känner mig, trots nattens insomningssvårigheter, ganska pigg. 

Idag ska jag försöka låta bli att sova alldeles för många timmar på eftermiddagen så att jag kan somna i natt. Jag ska inte ligga som jag gjorde i natt, vrida och vända på mig tills jag nästan förlorar förståndet.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Jag kan inte sova!

Jag gillar inte det faktum att jag nu under jul- och nyårsledigheten har vänt på dygnet så mycket att jag trots försök att lägga mig skapligt flera kvällar, inte har ett uns av trötthet i mig nu när jag skulle vilja ha det.

Jag ser minutrarna sakta ticka förbi och tankar som far runt i huvudet, säger till mig att nu borde jag somna snart. Nu. Om bara en alldeles liten stund. Om jag vänder på mig – igen och igen och igen – så somnar jag nog. Nu då? Nu?

Det gör jag inte.

Så jag tar upp boken ännu en gång för att försöka läsa mig sömnig, men det är dödsdömt redan från början eftersom boken är alldeles för bra och intressant, så istället blir det ytterligare en timma utan sömn.

Till slut ställer jag klockan för att tvinga upp mig själv ganska tidigt. Kanske funkar det bättre för att vända tillbaka dygnet. Sen sätter jag på radion på låg volym för att stänga ute bruset från omvärlden.

Nu hoppas jag på sömn.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Så kan det gå.

Oj. Jag somnade i soffan. Vid halv sju-snåret. Sen blev jag visst liggande där resten av kvällen. Det var inte riktigt min plan, men skönt. Nu funderar jag på att flytta min kropp till sängen istället och hoppas på att kvällens sömn inte sabbar nattens.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Omotiverad fobi kl. 00:42.

Så hände det igen. Jag låg i godan ro och kunde inte somna. Sömnen ville inte alls infinna sig och jag låg och läste när jag såg rörelser i ögonvrån. När jag tittar åt hållet rörelsen kom ifrån ser jag att ett stort monster lyckats ta sig in i sovrummet. Trots vad jag trodde var ett insekts- och myggsäkert nät över fönstret. Vetskapen om att det där monstret finns i rummet gör att jag än mindre än förut kommer att kunna somna.

Jag stiger upp ur sängen och hämtar ett glas och ett gammalt vykort. Några stela stirrande sekunder och jag fångar in monstret med glaset och täcker fort som f-n över med vykortet. Står lite som fastfrusen en stund innan jag går ut i köket och fångar det på bild, går till toaletten och försöker spola sen ner vidrigheten. Efter första gången simmar den jäveln kvar där nere så jag fyller på med toapapper och spolar igen. Borta. Jag väntar tills stolen fyllt upp med vatten igen och spolar en tredje gång – för säkerhets skull. Jag kan lägga mig igen, men det blir inte lätt att somna.

Äckliga, vidriga sak. Jag fångade den i ett glas och tog kort. Sen dödade jag den jäveln.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Note to self:

Om jag lägger mig ovanligt tidigt en fredagskväll, till och med före klockan elva, så vaknar jag löjligt tidigt på lördagen.

Jag hade säkert kunnat somna om på direkten, men magen var hungrig (eftersom jag inte åt något vettigt igår kväll), så jag gick upp och käkade lite frukost. Frågan är vad jag ska hitta på nu!? Klockan är tjugo i åtta en lördagsmorgon och resten av världen sover.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Tisdag

Jaha, vad ska jag skriva idag då? Att det är tisdag igen och jag är trött? Det har jag ju gjort tusen gånger förut så det kan jag ju hoppa över. Idag i alla fall.

Idag väntar kundmöte och det kanske är läge att hälla i mig kaffe så att jag är pigg när det är dags. Det skulle vara ganska pinsamt om jag somnade mitt i mötet.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,