Inlägg taggade med pappa

In the name of the father

Fika i solen på GKs uteservering. Strosande längs vattnet. Mamma svan ligger på samma ställe som hon gjort förut och går man för nära kommer pappa svan i en rasande fart för att se till att man inte kommer närmare.

Sen spenderade jag en timma i brassen på terassen. Hörlurar med bra musik och varm sol gör att jag nästan somnar en liten stund. Idag fyller förresten min fina pappa år, så ett stort grattis till honom!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skynda att älska

Nu har jag läst ut Alex Schulmans ”Skynda att älska” som jag fick av min bror förra veckan och det finns väl egentligen inte så mycket att säga om den boken. Storyn har du väl med all säkerhet redan hört talas om; Alex pappa Allan var en gammal man.

Det är en trevlig liten bok. En kärleksförklaring. En fin historia om saknaden efter någon som är borta.

Alex skriver bra när han lägger manken till (vilket man ju har anat i hans bloggande då och då – men allt mer sällan) och egentligen kan boken också nästan liknas vid en osedvanligt välskriven blogg, där varje kapitel är som ett inlägg. En anekdotsamling från en uppväxt med den gamla pappan. 

Betyg:   (boken får fyra Janne av fem).

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skygglappar och spelkollaps

 Det måste kännas jävligt hopplöst faktiskt, att stå där vid vägkanten, som Torbjörn, efter att ha krockat med en älg. Han uppskattade att upp till 30 bilar passerade utan att en enda stannade för att hjälpa till. För visst, det kanske är obehagligt, obekvämt och lite läskigt att behöva stanna och hjälpa till vid en olycka. Men om man ser att det behövs, då gör man väl det. Eller? Jag hoppas att jag aldrig råkar ut för det … och jag hoppas verkligen att jag inte är en sån som bara åker förbi, med skygglapparna på.

 En 15-årig pojke satt tydligen (tillsammanans med några kompisar) och spelade WoW i ett dygn (!) tills han till slut kollapsade av för lite sömn och mat. Pappan till pojken säger till tidningen ”Jag vill varna andra ungdomar och föräldrar”. Men kom igen, det är väl knappast spelandet i sig det handlar om. Istället kanske den där pappan borde se till att hans grabb inte sitter uppe och spelar sådär frenetiskt utan att vila och utan att äta.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fars dag (i förskott)

Idag har jag varit hemma hos mamma och pappa för att fira fars dag (eftersom de inte är hemma i morgon). Smaskig mat, fika med tårta och ett parti TP.

…och det såg ju så bra ut för min del. Alla pluttar på plats och in mot mitten. Sen fick jag visst snurra runt där ett tag så att de andra kom ikapp och det slutade med att min bror hann före och vann. Jävla bror.

Sen pratade vi om mina knän (pappa hade läst det här). Jag opererade bort några knölar i dem när jag var typ tio år och det visade sig att mamma och pappa hade kvar ett brev från doktorn. En av de där knölarna visade tecken på reumatism och jag fick tydligen åka tillbaka för undersökningar och tester. Något jag inte har något som helst minne av att jag har varit med om.

Men det gör inte så mycket. Det känns inte som att jag haft/har någon reumatism i mig och … peppar, peppar … jag vill inte ha i framtiden heller.

BloggRegistret.seKlicka på den lilla svart/vita rutan här bredvid, gör det. För det är bra att du gör det! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lördag

Suck, vilken seg morgon. Det är lördag och trots sovmorgon är jag sådär seg, trött, som om jag var ute och festade igår – vilket jag inte var. 

Senare, efter dusch och allt det där, så åkte jag iväg för att gå till skomakar’n för att klacka om ett par skor … och så har han stängt på lördagar. Typiskt.

Nu ska jag hem till pappsen och fira fars dag … eftersom han inte är hemma i morgon.

BloggRegistret.seLäs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Den!

Så har jag varit hemma hos mor och far och fått favoritmaten. Mammas kyckling. Du vet, det som i min värld är världens godaste maträtt. Mätt blev jag. Väldigt mycket. Så pass att jag var tvungen att somna i fåtöljen en stund efteråt. Sen åt vi tårta också. Det var ju ändå pappsens födelsedag igår.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Wake up!

Det känns inte speciellt häftigt att jag vaknade klockan 07:40 idag. Jag skulle vilja sova väldigt mycket längre. Kanske till tio ungefär hade varit lagom.

Idag blir det lite mat och kanske en tårtbit … för jag ska hem till pappa (och mamma också för den delen) och säga grattis till honom eftersom han fyllde år igår.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Ja just det, så är det

Jag insåg just att det är påskvecka den här veckan … vilket ju är fantastiskt trevligt eftersom det betyder att det är kort arbetsvecka och lång helg med extra dagars ledighet … vilket betyder sovmorgon fler dagar än två … vilket också betyder att jag ska hem till mor och far och äta påskmiddag på lördag. Jag gillar det!

Skriv upp dig och var med på Earth Hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,