Inlägg taggade med liten

It's not going to stop

Ända sen jag var en liten knodd, året då jag började första klass, knappt tre äpplen hög och sex år fyllda, snart sju, har jag gått upp på morgnarna. Ibland lite senare, oftast tidigare för att först gå i olika skolor i en herrans massa år, sen för olika jobb här och där tills jag för en evighet sedan började jobba där jag jobbar nu.

Jag tycker att jag borde ha vant mig vid att klockan ringer på morgnarna vid det här laget. Jag borde ha hittat rytmen. Jag borde efter alla dessa år, när klockan ringer på morgonen, fått in någon slags rutin och det borde inte vara ett problem. Men varje morgon när klockan ringer är jag mer död än levande.

Slutar det aldrig?

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Snö och noll grader

När jag vinklade upp persiennerna i morse var det vitt på marken. Snö. Och inte bara en sånt där tunt lager, utan flera centimeter. Och mer snö skulle det kunna bli, för det snöade fortfarande. Om det nu bara fick ligga kvar en stund, utan slask och utan att det smälte bort så hade det ju faktiskt varit lite trevligt. För ljusets skull. För ljudets.

Chansen är nog dock ganska liten eftersom termometern inte visade några grader.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Godmorgon världen

Det är ju redan onsdag. F-n vad tiden går fort. Jag hinner inte med. Dagarna bara svishar förbi som ett smatterband på speed.

Jag kommer ihåg när jag var liten. Ibland tyckte jag att tiden gick så oändligt långsamt. I snigelfart. Speciellt när man väntade på något. Som kvällen innan födelsedagen. Eller julafton. Med höga förhoppningar om vad som komma skulle.

Idag är det inte riktigt så längre. Det känns som om tiden bara går fortare, snabbare, hastigare, kvickare, skyndsammare. När jag sen blir gammal på riktigt kommer säkert en timma att kännas som en minut. Eller en sekund.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En cykel och en penna

Jaha, så har jag visst köpt mig en liten cykel. Med betoning på liten. Så kan det bli när jag egentligen bara skulle ”kolla lite”. Min bror tyckte att jag var knäpp som valde den. Själv så tycker jag att den ser lite rolig ut … och den är säkert jättepraktisk för mig att ha hemma i byn … som nyss t.ex när jag cyklade bort till mataffären och köpte mig lite grejer. Priset däremot behöver jag ju inte nämna.

…och så skickade jag efter en billig reservoarpenna i plast, en Lamy med fin spets, i torsdags. Den damp ner i brevlådan idag. Det tycker jag är trevligt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,