Inlägg taggade med ljud

Damn.

Även om jag först tänkte på saken i säkert en sekund. Att snooza både en och två gånger, så gick jag idag upp direkt. Ingen snooze. Rakt upp. Tjong i medaljongen. Pang, upp och iväg. Men inte f-n hjälpte det. Igår tänkte jag till och med att jag skulle börja mina dagar med affirmationer; ”Godmorgon, idag är jag bra, pigg och glad”. Det glömde jag såklart bort. Den tanken känns svår att komma ihåg när en ettrig liten väckarklocka ger ifrån sig sitt helvetiska ljud.

Så nu sitter jag här på jobbet som ett litet vrak, dricker mitt kaffe och hoppas att koffeinet ska kicka in.

Klicka här och ge mig en ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En helt vanlig måndag, utan jeans.

Som vanligt en måndag är jag lite småseg. Lite för att jag just har ätit lunch, men mest tror jag det är för att jag vaknade så konstigt i morse. Vid sex ungefär. Oförstående över varför och hur. Det kanske var ljud. Kanske var det en dörr som smällde, en högljudd bil eller något annat som mina öron inte kände igen. Jag är känslig för ljud när jag sover … lättväckt … i alla fall när det är ljud som jag inte känner igen. Kanske är tröttheten över mig för att jag somnade om. För egentligen borde jag kanske gått upp då vid det första uppvaknandet. Även om sängen som vanligt kändes skönare.

Min kollega blev lite förnärmad förut när jag kallade honom för en ”fashion fuck-up”. För skorna som han valt till sin kostym inte är … som sig bör. Vi beslutade nämligen i förra veckan att den här veckan ska vara en ”no-jeans-week”. För att jeans är lite tjatigt och … vanligt. För variationens skull. För att det är en kul grej. Som inte är helt enkel när nästan alla byxor jag har är just jeans.

Klicka här och ge mig en ny röst.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Snö och noll grader

När jag vinklade upp persiennerna i morse var det vitt på marken. Snö. Och inte bara en sånt där tunt lager, utan flera centimeter. Och mer snö skulle det kunna bli, för det snöade fortfarande. Om det nu bara fick ligga kvar en stund, utan slask och utan att det smälte bort så hade det ju faktiskt varit lite trevligt. För ljusets skull. För ljudets.

Chansen är nog dock ganska liten eftersom termometern inte visade några grader.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Presentjakt och leksaksskräp

Jag hamnade på ToysRUs. Och efter det misstaget är min uppfattning att allt som finns i den där butiken är av plast eller är av plast som låter. Leksakerna verkar dessutom ha en hållbarhet på ungefär tre minuter.

Allt är skräp … som låter.

Jag irrade omkring därinne bland hyllorna som en förvirrad dåre, spanade hylla upp och hylla ner, letade efter pedagogiska saker som kan stimulera barnen. Leka och lära samtidigt. Det är viktigt.

En timma och tio minuter i ett plastinferno av leksaker med ljud som skär in i benmärgen för att hitta två vettiga presenter. När jag klev ut genom dörrarna kände jag mig … avtrubbad och bortdomnad.

Aldrig mer.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mitt hat mot den där vidriga maskinen fortsätter

Det är inte bara hemma i byn de ondskefulla krafterna är igång. Det där ljudet har nu surrat i ungefär två timmar utanför kontoret. Och det är inte bara en, utan två stycken av de där vidriga maskinerna som används på samma gång i parken utanför kontoret.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Va, jag hör inte vad du säger?!

Ännu en rapport har trillat ner på tidningredaktionerna. Om man lyssnar på sin bärbara MP3-spelare, med hörlurar (eh!?), i mer än fem timmar i veckan riskerar man att bli döv – kanske alltså – det vill säga om man lyssnar med för hög volym. Fast du blir inte döv på en gång, men kanske om fem år … och du kanske ska ta den där rapporten lite med en nypa salt.

”Bland dem som lyssnar mer än en timme om dagen riskerar ungefär fem procent att tappa hörseln helt inom fem år.” Citat från Metro.se

Jorå, så att … jag sitter gärna med hörlurar på mig timtal i sträck. Fast inte med för hög volym. Jag har lagom volym. För mig.

Inte för att man inte ska lyssna på varningarna, men hörde man inte samma typ av rapporter förr i tiden, om till exempel freestyles (det var en musikspelarapparat som fanns på 80-talet) och de bärbara CD-spelarna (det var en annan apparat som fanns på 90-talet)?

Läs mer på Metro och IDG. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Kopplingsfel

Telefonen ringde när jag efter duschen stod i badrummet och höll på. Jag hörde signalen. Flera gånger. Men det kopplade inte. Jag visste att jag kände igen ljudet men kunde inte förstå vad det var och var det kom ifrån förrän jag letat mig mot ljudet och poletten till slut trillade ner. Det var Evelijna som med andan i halsen undrade, eftersom hon hade försovit sig, om hon fick åka med mig till stan idag. Det fick hon.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Ett hummande ljud


Inte en enda humla hamnade på bild när jag knäppte mot trädet.

Apropå absolut ingenting kan jag berätta att det står ett stort träd på gården utanför kontoret. En Lind, eller vad det nu kan vara, som blommar för fullt … och står man därute på gården så hör man som ett svagt hummande ljud. I flera dagar har jag funderat på var det där märkliga ljudet kommer ifrån och vad det är … tills jag idag fick se att hela trädet är invaderat av humlor som i sin jakt på nektar flyger omkring, blomma till blomma … och hummar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,