Inlägg taggade med väckarklocka

Waking up

Ough, det var svårt att vakna i morse. Trots att det inte är speciellt bra för uppvaknandet, så gick snoozeknappen varm när klockan ringde om och om igen. När persiennerna vinklades upp såg det grått och trist ut. Kanske är det därför allt känns lite sådär idag.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Up the morning

Sovmorgon … pffft … och vem tror du vaknade precis som vanligt i morse? Ja just det … jag! Om man nu har lite sovmorgon och vill sova lite längre än vanligt, ställer om den ena väckarklockan så är det en ganska bra idé om man ställer om den andra också (ja, jag har två väckarklockor). Naturligtvis somnade jag om efter en stund. Men rytmen rubbades och den där sovmorgonen som jag hade hoppats på blev inte riktigt av.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

I need some sleep

Och så var det det där med tidiga morgnar igen. Fuck it. Det är verkligen inte min grej. Inte alls. Det är hemskt att kliva upp ur sängen på morgonen. Allt jag vill, när klockan ringer, är att ligga kvar och sova några timmar till.

Läs andra bloggar om , , , ,

Onsdagsmorgon

Klockan ringde med sin hemska signal och då gick jag upp nästan på en gång. Jag var bara tvungen att ligga kvar i ett par minuter och halvslumra en stund först. Solen skiner idag och då känns allting lite bra igen. Det brukar göra det när solen skiner.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Om morgonens svårigheter, för sjuttioelfte gången.

Jag undrar vad det är som gör att man är så olika trött olika morgnar? Jag går ju och lägger mig samma tid varje kväll, sover oftast som en liten gris, klockan ringer som vanligt samma tid varje morgon, men ändå är vissa dagar mycket värre än andra.

Varför?

I morse till exempel. Fredag och allt, då brukar jag vakna lite lättare, lite gladare av vetskapen att det är fredag. Fredagar är ju toppen. Men inte alls idag. Jag var snarare som någon som väckts från de döda, fast bara halvvägs.

Klicka här och ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Damn.

Även om jag först tänkte på saken i säkert en sekund. Att snooza både en och två gånger, så gick jag idag upp direkt. Ingen snooze. Rakt upp. Tjong i medaljongen. Pang, upp och iväg. Men inte f-n hjälpte det. Igår tänkte jag till och med att jag skulle börja mina dagar med affirmationer; ”Godmorgon, idag är jag bra, pigg och glad”. Det glömde jag såklart bort. Den tanken känns svår att komma ihåg när en ettrig liten väckarklocka ger ifrån sig sitt helvetiska ljud.

Så nu sitter jag här på jobbet som ett litet vrak, dricker mitt kaffe och hoppas att koffeinet ska kicka in.

Klicka här och ge mig en ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Life is great!

Lördagsmorgon. Finns det något skönare … att slippa den där ilskna väckarklockan och istället få vakna av sig själv … och när man vinklar upp persiennerna ser man ett alldeles fantastiskt toppenväder med strålande solsken och klarblå himmel. Frukosten är uppäten och om en liten stund ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.

Ibland känns allt bara … toppen.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gråheten

Solen som sken på mig så fint igår lyser verkligen med sin frånvaro ovanligt mycket idag. Det är gråare än gråast ute. Kanske är det också därför jag hade sådär svårt att vakna när klockan ringde – som om det skulle vara något ovanligt. Vissa dagar känns helt enkelt svårare än andra och idag är uppenbarligen en sån dag.

Idag vill jag inte.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , ,

En måndag i februari.

Morgon. När lampan (som tänds en stund innan väckarklockan ringer) tändes så var jag vaken. När klockan fem minuter senare ringde sov jag tydligen igen. Jag reagerade nämligen på att lampan tändes som en stark blixt innan den gick över till att långsamt tändas på riktigt. Eller också var allting en halvsovande dröm.

…och i natt fick Slumdog Millionaire, som jag ju av en händelse såg igår och gillade skarpt, bland annat en Oscar för bästa film.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Så var det måndag. Igen.

Idag när väckarklockan ringde gick jag upp på en gång. Direkt. Jag stängde av kl0ckan och stod som ett fån i sovrummet och fattade absolut ingenting. Jag förstod liksom inte vad jag gjorde uppe. Kroppen hade rest sig ur sängen, men hjärnan verkade ligga kvar på kudden, sovandes en djup sömn. Det var en släng av total förvirring tills jag på något sätt började röra mig mot badrummet och fattade att det var morgon och dags att vakna.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,