Inlägg taggade med födelsedag

In the name of the father

Fika i solen på GKs uteservering. Strosande längs vattnet. Mamma svan ligger på samma ställe som hon gjort förut och går man för nära kommer pappa svan i en rasande fart för att se till att man inte kommer närmare.

Sen spenderade jag en timma i brassen på terassen. Hörlurar med bra musik och varm sol gör att jag nästan somnar en liten stund. Idag fyller förresten min fina pappa år, så ett stort grattis till honom!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Happy birthday jubilee

Gårdagen spenderades hemma hos min fina gamla och skröpliga lilla mormor som fyllde 97 år! Vi kalasade med lite kaffe och tårta.

På kvällen blev det lite mat och dryck i glada vänners lag nere på Källar’n. Efter det fick jag en trötthetsattack och gick hem.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tjock och glad.

En av mina kollegor fyller år idag och det bjöds på Semla. Den var … hmm, mums halvtfilibaba-ish. Jag förstår inte riktigt poängen med att ha såna där enorma mängder mandelmassa under grädden som det alltid är. Ett litet tunt lager hade varit mycket bättre. Och godare.

 

Inte riktigt som förr.

Oh my gosh. Det är min födelsedag idag. Damn, jag börjar bli gammal. Dessutom känns det lite som om jag inte riktigt har tid att fira mig själv … eller är det kanske bara så att jag försöker låtsas som ingenting?

Jag fyller inte jämnt eller så. Det är ju bara en sån där ingen-speciell-födelsedag. Till skillnad från förr i tiden, när jag var en liten knodd, för länge, länge sedan. Då jag låg i sängen på morgonen och otåligt låtsades sova när jag väntade på att resten av familjen skulle komma in i rummet och sjunga ”Ja, må han leva”.

Mamma ringde häromdagen och undrade vad jag tänkte hitta på idag och det enda jag kunde fundera på var att jag skulle jobba och att det inte blir något firande i år … för efter jobbet har jag lite grejer som jag måste fixa med, lite upptagen med annat. Julen bland annat. För nu är det jul igen, bom faderalla, bom faderalla, bom faderalla lej. 

Men jovisst, ändå; hurra, hurra, hurra, det är min födelseda’!

Jag tycker ju självklart om att folk kommer ihåg mig och gratulerar, men årets födelsedag känns helt enkelt inte … så viktig. Det känns som vilken dag som helst.

Skrev jag verkligen det där?! Det var ju konstigt. Det skulle jag aldrig ha gjort då, förr i tiden, när jag var liten.

Kanske ska jag fixa en liten tårta i helgen?

Jag får se hur det blir.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Fyra små notiser om saker

 Om jag skulle ta och packa ihop mig och åka från jobbet för dagen. Idag blir det en sväng till leksaksaffären för att köpa en present till lille Norton som fyller fyra år på söndag … och lilla Lovis som fyllde 1 år igår.

 Gudryn Schyman går ut i tidningen och pratar om att Sossarnas ras i opinionsmätningarna beror på att Mona Sahlin är en kvinna. 

”Jag tror inte att raset hade varit lika stort med en man i toppen”

Jag tror inte alls att det är därför. Jag tror snarare att det har att göra med att hon är Mona Sahlin … och det har faktiskt inget med manligt/kvinnligt att göra. Hon verkar både trevlig och kunnig när man ser henne i media, men hon inger inget som helst förtroende … dessutom har hon nog lite för många gamla skelett i sin garderob.

 Nu är det bara 24 dagar kvar till Vintersolståndet … då vänder det … även om det kanske inte märks förrän en månad senare.

 Jag vill inte kalla dem för korkade … eller jo, kanske. Men de som tar SMS-lån för att rädda sin ekonomi måste nog ändå betraktas lite som det. Vet inte alla att det är rent vansinne att ta såna där lån … och att det är ännu mer vansinne att ta nya lån för att betala de gamla.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid så blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Godmorgon världen

Det är ju redan onsdag. F-n vad tiden går fort. Jag hinner inte med. Dagarna bara svishar förbi som ett smatterband på speed.

Jag kommer ihåg när jag var liten. Ibland tyckte jag att tiden gick så oändligt långsamt. I snigelfart. Speciellt när man väntade på något. Som kvällen innan födelsedagen. Eller julafton. Med höga förhoppningar om vad som komma skulle.

Idag är det inte riktigt så längre. Det känns som om tiden bara går fortare, snabbare, hastigare, kvickare, skyndsammare. När jag sen blir gammal på riktigt kommer säkert en timma att kännas som en minut. Eller en sekund.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tårta

På eftermiddagen åkte jag hem till Daniel en stund. Han fyller ju år idag så jag lämnade en present och fick kaffe och tårta. Sen åkte jag hem igen till halvliggande läge och lättja.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

Hej dagboken

Idag gick jag upp aningen tidigare än vanligt (tja, tio minuter i alla fall) eftersom jag lovat att skjutsa Tilde and Rob till bussterminalen. När jag lämnat av dem åkte jag till kontoret, dit jag kom precis som vanligt. Ett väldigt tomt kontor. Några har till exempel smitit iväg för att ha lite semester. Det kanske jag också borde göra. Inte idag kanske. Men åka någonstans. En långweekend. Mycket snack och lite verkstad med mina åka-iväg-planer.

Just det, Nicke lilltroll fyller ju år idag. Grattis Niklas!

Igår blev det en Hof på Källarn (och ja, en öl betyder ju i vanliga fall två, men igår blev det faktiskt bara en). Anders var hemma en sväng innan han åker till Afghanistan på måndag. Vad nu det ska vara bra för.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Iväg och tillbaka

Jag, min ena bror och föräldrarna satte oss i bilen och for iväg de 22 milen för att hälsa på min andra bror som fyller år i morgon.

Längs vägen står stolparna på rad och eftersom jag samlar på stolpar så knäpper jag några bilder genom rutan.

Vi åker genom Gnesta. Jag har aldrig varit i Gnesta … och jag vet allvarligt talat inte om jag faktiskt skulle vilja spendera så mycket tid där. Det såg inte helt kul ut … kanske för att vädret var skit … eller kanske för att det helt enkelt inte såg speciellt roligt ut.

Efter flera mil är vi sen hemma hos min bror och hans familj. Vi äter gott, fikar kaffe med tårta och födelsedagsbror får lite presenter som verkar väldigt intressanta.

När det närmar sig kvällen åker vi de 22 milen igen och det är riktigt skitväder och regnar konstant hela vägen hem.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Grattis Titti på födelsedagen

Grattis Titti på din födelsedag. Jag hoppas att den är allt du vill att den ska vara. Jag hoppas att den är fantastisk!

Andra bloggar om: ,