Inlägg taggade med själv

Ringfingrar, på mer än ett sätt.

Ser följande i DN:

”Aktiehandlare som gör snabba affärer och har ett långt ringfinger i förhållande till pekfinger tjänar mer pengar och stannar fler år i yrket än kolleger med kortare dito. Det visar en ny vetenskaplig studie från England.”

Eh. Okej. Det låter som en otroligt viktig studie. Till vilken nytta kan man undra … men det kan ju vara bra om man som arbetsgivare söker efter ny personal.
– Jag ser att du har ett väldigt kort ringfinger, då kan du tyvärr inte få jobbet. 

Och på tal om ringfinger såg jag också att en Reina Hardesty i USA hade skickat 14.528 SMS på en månad. Fatta grejen. 14.528! Hon hade alltså snittat 484 SMS om dagen. Hur f-n lyckades hon med det? Hon kan knappast ha gjort något annat än att ha skickat SMS … och nej tydligen inte, för om man räknar bort de åtta timmarna på natten när hon förmodat sov, så blir det ett SMS varannan minut.

Själv så skickar jag ungefär 30 SMS på en månad och mitt ringfinger är faktiskt längre än pekfingret. Fast jag skulle nog inte bli någon bra aktiehandlare i alla fall.

Klicka här en gång till och ge mig din röst ännu en gång. För visst är det mycket roligare om jag hamnar högt upp på listan!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag blev utmanad

  • Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg:
    Det var en Kaka som utmanade mig.
  • Berätta sju saker om dig själv, alldagliga som knasiga.
  • Utmana sju stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

Sju ting…

Jag hade ofta väldigt ont i mina knän i min ungdom. En smärta jag helt hade förträngt och arkiverat i huvudet där jag inte skulle hitta den igen. Men i natt väcktes det av någon outgrundlig anledning till liv igen och minnen av kvällar då jag fick sitta och massera mina knän för att på något sätt lindra det onda kom upp och tillbaka från det där stängda arkivet.
Jag drömde nämligen om just det i natt och när jag vaknade kändes det nästan som det gjorde då, vilket skrämde mig. Som tur var försvann allt det där när jag vaknade ordentligt och drömmen mattades av.

 Ibland pratar jag med mig själv. Inte bara vanligt sånt där prat som de flesta sysslar med, utan mer som en riktig konversation mellan två personer. Fast med mig själv … och ibland undrar jag själv vad jag håller på med.

 Ibland använder jag trimmern som rakapparat, men när jag använder hyvel så brukar jag prova på att raka mustasch på mig själv och testa olika varianter (vilket säkert de flesta killar gör). I början känns det alltid roligt och jag funderar på att låta den sitta kvar. Men det slutar alltid med att den rakas bort.

En gång för väldigt länge sedan, i Budapest, en natt efter pubar och klubbar, åkte vi i en gammal öststatsbil med en kompis kompis. På ett ställe, på denna svajiga och alldeles för snabba färd genom stadens gator, stod en polis och skrek och vevade med armarna för att vi skulle typ stanna eller något sånt. Det gjorde inte personen som körde. Istället gasades det på extra mycket och jag, som ordentlig svensk, insåg redan under den där vansinnesfärden att sätta mig i den där bilen, med en förare som var långt ifrån nykter, var kanske en av de dummaste sakerna jag gjort.

Jag skrev om Horace för ett tag sedan och hans uttalande om att folk i allmänhet är dumma i huvudet. Vad jag däremot inte skrev var att jag egentligen håller med honom. Jag tycker fortfarande att han i sin offentliga roll inte ska uttala sig på det sättet.

 Ibland när jag skriver här i bloggen om händelser, uttalanden eller andra saker som jag tycker är riktigt roliga, känns det som om många inte förstår humorn i det jag just skrivit. Men att förklara ett skämt är väl att döda det.

 Trots att chansen är minimal (men den finns ju ändå där) så brukar jag köpa lite tips på lördagarna i hopp om att vinna storkovan. Jag skulle vilja ha alla de där miljonerna på kontot och göra alla de där sakerna man drömmer om. Som till exempel att köpa den där skamfläcken i stan, jämna det med marken och bygga upp det som det en gång var.

Sen var det där med att jag ska utmana sju andra bloggare och det känns ju sådär … hmm … ni får göra som ni vill, men Tove, Björn, Camilla, Erik, Loppan, Gus och Evelina, ni är härmed utmanade!

BloggRegistret.seLäs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,