Inlägg taggade med kort

Rosa.

Det var en sån fantastisk himmel när jag åkte till jobbet i morse att jag var tvungen att stanna och knäppa ett kort på den. Det var alldeles innan solen orkade upp över horisonten och himlen färgades alldeles rosa. Bilden gör såklart inte upplevelsen rättvisa.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

En smula pinsamt.

Efter jobbet åkte jag iväg med kameran i högsta hugg till en av de där stora stormarknaderna för att fotografera mjölken i sin miljö. För att dokumentera. Och när jag står där känns det faktiskt inte riktigt naturligt att fotografera en mjölkkyl. Men, men. Det var inte mer med det. Samtidigt som jag ändå var där på den stora stormarknaden så passade jag på att köpa lite grejer – mjölk bland annat. Fem minuter senare, när jag förvirrad (eftersom jag aldrig handlat där förut) står och letar efter kexhyllan kommer en av butikspersonalen fram till mig:
– Var det du som stod här och fotograferade nyss?

Eh, vad ska man svara på det när man har en stor systemkamera i handen?

– Ja just det, jag tog kort på mjölken.
– Var kommer du ifrån? Här får du nämligen inte fotografera.

Jag kände mig som en bandit. Och det var då jag kom på att det kunde ha varit en bra idé att fråga först innan jag gick in där och fotograferade. Något jag inte hade en tanke på eftersom det bara handlade om lite jobbdokumentation. 

– Eh, jag kommer från reklambyrån och det är vi som har gjort de där förpackningarna och oj då … jag kanske skulle frågat först … men eh … jo, det är bara för intern dokumentation bla bla bla…
– Okej, för här inne får du nämligen inte fotografera. Det är inte tillåtet.
– Eh. Nej, det förstår jag ju, sa jag och gick generad därifrån.

När jag en kvart senare klev in på en annan stor stormarknad så gick jag raka vägen till informationsdisken, berättade vem jag var och frågade mycket artigt och ordentligt om det var okej att fotografera mjölkdisken. Det fick jag.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ringfingrar, på mer än ett sätt.

Ser följande i DN:

”Aktiehandlare som gör snabba affärer och har ett långt ringfinger i förhållande till pekfinger tjänar mer pengar och stannar fler år i yrket än kolleger med kortare dito. Det visar en ny vetenskaplig studie från England.”

Eh. Okej. Det låter som en otroligt viktig studie. Till vilken nytta kan man undra … men det kan ju vara bra om man som arbetsgivare söker efter ny personal.
– Jag ser att du har ett väldigt kort ringfinger, då kan du tyvärr inte få jobbet. 

Och på tal om ringfinger såg jag också att en Reina Hardesty i USA hade skickat 14.528 SMS på en månad. Fatta grejen. 14.528! Hon hade alltså snittat 484 SMS om dagen. Hur f-n lyckades hon med det? Hon kan knappast ha gjort något annat än att ha skickat SMS … och nej tydligen inte, för om man räknar bort de åtta timmarna på natten när hon förmodat sov, så blir det ett SMS varannan minut.

Själv så skickar jag ungefär 30 SMS på en månad och mitt ringfinger är faktiskt längre än pekfingret. Fast jag skulle nog inte bli någon bra aktiehandlare i alla fall.

Klicka här en gång till och ge mig din röst ännu en gång. För visst är det mycket roligare om jag hamnar högt upp på listan!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

God jul och allt det där…

Jag skickade ut julkort häromdagen och om det nu var så att jag kanske glömde bort dig, missade att skicka, fick hjärnsläpp och total sinnesförvirring så att just du kanske inte fick något julkort av mig, kan du se här hur det såg ut … och till dig (och alla andra) säger jag precis det som står på kortet; God jul och ett gott nytt år!

I år har förresten babilou.se (fram till just detta nu) haft 110.482 besökare och 425.329 sidvisningar. Kul att ni tittade förbi!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Nu jäklar vänder det!

Det är vintersolståndet idag. Årets kortaste dag, vilket betyder att det vänder idag. Så nu jäklar går vi mot ljusare tider. Hurra för det! Och så skiner solen också! Hurra!

Nu ska jag duscha, sen ska jag gå och fika.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Arbetsplatsfotografering

Jag knäppte det här på kontoret för bara några minuter sedan. När jag sa ”jag lägger ut det på bloggen” sa han ”Nej”. Så därför gör jag det ändå. Bara för att.

BloggRegistret.seGlöm inte att klicka på den svart/vita – igen!
Läs andra bloggar om , , , ,

Att fånga snö på bild

Jag försökte ta kort på snön men det var inte det lättaste. Den yr. Rör sig för mycket för att fastna på bild som jag vill. Det blir bara som ljusa fläckar…

…eller som vita krumelurer som fladdrar omkring.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Körkort och väder.

Idag morse skickade jag in kortet på mig för att få ett nytt körkort. F-n. Jag ångrar det. Jag skulle tagit ett annat kort. Jag ser (som vanligt) ut som en dåre på bilden. Nåja. När jag behöver visa upp det där kortet kommer i alla fall den som tittar på det få sig ett gott skratt.

Ena sekunden regn och i nästa strålande solsken. Det är ett märkligt väder idag. Jag hoppas att det senare (solskenet) kommer hålla i sig resten av dagen. För det är ju trevligast så.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Mobilkamera och ett mail.

Mobiltelefoners kameror är ju ett gissel. Helt plötsligt när man kanske är lite på lyset så är det någon som halar fram mobilen och knäpper ett sånt där kort man helst vill ska raderas så fort det bara är möjligt. Jag fick ett mail nyss, som innehöll just en sån där bild. En bild där jag milt sagt ser väldigt berusad ut … och som om inte det var nog ser jag allmänt retarderad ut, är sådär fylleröd i ansiktet och ser ut att ha världens längsta näsa. Ett typiskt kort man gärna skulle sett raderat istället för bifogat i ett mail.

Subject: Nu jävlar är det dags!!
From: Johan
Date: Fri, October 24, 2008 12:02

Tjena Janne!
Idag smäller det enligt nedanstående specifikation:
Först börjar vi med lite malthaltig dryck!
Sedan fortsätter vi med läskande drinkar typ Vodka lime.
Sedan får du upp färgen i nyllet som så här:

After work på valven eller?

Med vänliga hälsningar
Johan

Jag kan ju dessvärre inte säga så mycket egentligen eftersom jag själv envisas med min kamera i tid och otid.

…och Johan, självklart ska vi till Valvens ”After Work”, men de där drinkarna får vi se vad som händer med!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Människor #1–3

Kameran är med som vanligt och idag påbörjar jag mitt nya projekt ”Människor”. Jag tänkte ta kort på folk. Vare sig jag känner dem eller ej. Vänner, bekanta och främlingar. Lite i smyg, fast utan att smyga med det. För att det är kul. För att människor är intressanta och för att bilder på människor brukar bli bra. Speciellt om de inte är medvetna om att de blir fotograferade.

#1: ”Stenke”. Egentligen tog jag den här bilden på min kompis härom veckan, men jag tyckte att den var bra och passade in i temat så den fick vara med här.

#2: En äldre dam i basker går med sin rullator långsamt Storgatan fram och tittar sig omkring. Hon ser aldrig mig och min kamera.

#3: ”Titti”. Efter att hon har tagit ut pengar på bankomaten pratas det vidare i telefonen och hon brukar fnysa åt mig när jag tar kort. Säger åt mig att lägga av. Det gör jag inte.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,