Inlägg taggade med DN

Dagens lunch

37. Wokade nudlar med kyckling
Böngroddar, paprika, kål, purjolök och broccoli.

Hämtade mat från Saigon idag och det var en god lunch. Sådär smaskigt svullig. Mättnadskänslan nu efteråt är lite lätt grotesk. Likaså flottigheten, för även om den är väldigt god under tiden man äter den, så känns det nu efteråt ungefär som att jag har druckit ett glas olja.

…och förresten … jag läste DN under tiden jag åt min mat. Inte mindre än 14 (!) helsidor om kronprinsessans förlovning. Fjorton! Att den där förlovningen har ett sånt enormt nyhetsvärde är för mig en gåta. Absurt är vad det är. Absurt.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Monsterfittan

Varje gång jag ser ordet ”monsterfitta” så fnissar jag för mig själv. Idag säger jag grattis till fina Åsa-gåsa som är nominerad till Dagens Nyheters Kulturpris!

Läs andra bloggar om , , , , ,

Ringfingrar, på mer än ett sätt.

Ser följande i DN:

”Aktiehandlare som gör snabba affärer och har ett långt ringfinger i förhållande till pekfinger tjänar mer pengar och stannar fler år i yrket än kolleger med kortare dito. Det visar en ny vetenskaplig studie från England.”

Eh. Okej. Det låter som en otroligt viktig studie. Till vilken nytta kan man undra … men det kan ju vara bra om man som arbetsgivare söker efter ny personal.
– Jag ser att du har ett väldigt kort ringfinger, då kan du tyvärr inte få jobbet. 

Och på tal om ringfinger såg jag också att en Reina Hardesty i USA hade skickat 14.528 SMS på en månad. Fatta grejen. 14.528! Hon hade alltså snittat 484 SMS om dagen. Hur f-n lyckades hon med det? Hon kan knappast ha gjort något annat än att ha skickat SMS … och nej tydligen inte, för om man räknar bort de åtta timmarna på natten när hon förmodat sov, så blir det ett SMS varannan minut.

Själv så skickar jag ungefär 30 SMS på en månad och mitt ringfinger är faktiskt längre än pekfingret. Fast jag skulle nog inte bli någon bra aktiehandlare i alla fall.

Klicka här en gång till och ge mig din röst ännu en gång. För visst är det mycket roligare om jag hamnar högt upp på listan!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

P3 Nyheter och den nya fina IPRED-lagen

Jag lyssnade på P3 Nyheter och jeebus så de presenterades. Reportern i något av inslagen pratade som om lyssnarna var fullständigt hjärndöda sju-åringar. Jag skulle vilja ha haft en skämskudde när jag hörde det.

Sen började de prata om IPRED-lagen – såklart – och det går knappast att tycka något annat än att allt det senaste pratet om den där lagen är ganska komiskt. Speciellt när jag hör Eva Dahlgren prata något om ”…vi får lite av vår värdighet tillbaka…”.

Eh?! Say what?

Som om den på något sätt skulle gagna henne, andra artister, filmare och vilka kulturarbetare som nu hurrar över den där lagen. För det blir ju knappast i artisternas fickor pengarna kommer att hamna – snarare hos skivbolagen, deras jurister och advokater. Så grattis till dem. Skiv- och filmindustrins lobbyister har gjort ett utomordentligt jobb. 

Tänk om alla dessa resurser som de har lagt ner på den där skiten istället hade lagts på att ta fram vettiga, lagliga alternativ. Då hade nog aldrig den där lagen behövts över huvud taget.

Och allt detta bara för att de missade hela internet-tåget.

Läs mer om IPRED hos Aftonblaskan: här, här, här, här, här, här, här, här och på DN: här och här.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita – varje dag! Läs sen massor med andra bloggar om de här sakerna: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vad sysslar du med då? –Jobbar.

Ibland när jag får frågan om vad jag jobbar med har jag lite svårt att förklara. Det är liksom så självklart för mig att jag med en axelryckning bara svarar ”på en reklambyrå” eftersom det är på en sån jag har jobbat i hela mitt vuxna liv. Följdfrågan blir allt som oftast; ”jaha, vad gör ni då, sånt där man får i brevlådan eller?”.

Det har väl hänt, men nja, inte direkt (observera ordvitsen).

Det är ”grafisk formgivare” som är min titel även om det kan vara ett ganska vitt begrepp ibland. Men för att i alla fall få ett litet hum om vad jag ibland, på ett ungefär sådär, sysslar med på jobbet (eller snarare lite vad det handlar om) kan man läsa om i DN söndags kulturbilaga – även om exemplen i artikeln kanske inte är av den så vardagliga sorten. För till vardags handlar det oftast om annonser, broschyrer, foldrar och sånt som kanske inte syns så publikt … och just nu handlar det mest om att få i ordning på en förpackningslinje.

Om nu någon skulle få för sig att vara intresserad.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan och ge mig din röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Det sunda förnuftets röst

”Att stämma musikens fans och framtid är både dumt och meningslöst. Att tro att man genom stämningar kan få till stånd en förändring i fildelningsbeteendet är naivt. Den läxan borde man ha lärt sig för länge sedan. Man borde också ha lärt sig att användandet av piskor ökar distansen mellan producenter och konsumenter i en relation vi vill hålla så tät som möjligt.”

DN Kultur idag skriver ”The Swedish Model” om IPRED-lagen och fildelningsfrågan på ett föredömligt sätt. Något som jag faktiskt hoppas att musikbranschen (och fildelningsvärlden) läser och tar till sig.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Hotet mot Obama

Jag satt och läste i DN nu på lunchen och några rader i den här artikeln fick mig att fundera. För visst är det jäkligt märkligt att den fanatiska Pro-life-rörelsen i USA, de som är mot abort – för liv – eftersom de anser att det är mord, anses utgöra ett hot mot Obama?

Risken för ett attentat mot Barack Obama anses vara högre än för någon annan president på grund av hans hudfärg. Bland dem som vill oskadliggöra honom finns inte bara rasister och terrorister inom och utom landet. Säkerhetsexperter har också nämnt bland annat fanatiska abortmotståndare och religiösa fundamentalister.

Jag kanske läser in för mycket i de där raderna, men om det verkligen är så, så undrar jag hur de tänker?

BloggRegistret.se Klicka på den lilla svart/vita, gör det. Det är bra att du gör det. Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Magdalena Ribbing

Som jag skrev för någon vecka sedan känner jag mig lite lätt obekväm i mingel-sammanhang. Men så ser jag att vett-, hyfs- och etikettgurun Magdalena Ribbing ger tips om hur man ska bete sig, förvisso inte vid den typen av sammankomst jag var på, men principen torde vara densamma.

Men om man inte känner någon som man kan gå fram till och prata med? Då vänder man sig med ett vänligt leende till någon vem-som-helst i närheten, det finns alltid någon annan som står opratad, och säger ungefär: ”Underbar höst det är, eller hur?” – ”Stilig målning/vas/xxx där, vet du vem som har gjort den?” – ”Vacker utsikt, vad är det man ser därborta?” Om den man vänder sig till har det minsta hyfs och stil så kommer ett svar och samtalet är i gång.

Jag gillar Ribbing, i den där spalten där hon svarar på läsarnas frågor har hon gärna en lätt humoristiskt syrlig ton i sina svar och tips (det är i alla fall min tolkning). I våras blev hon intervjuad i DN och hennes bästa tips, alla kategorier lyder som följer: ”Begrip att du inte är ensam”.

Precis den insikten jag fann förra veckan.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Korsordsdilemma

Jag sitter vid matbordet på kontoret och äter tillsammans med kulturbilagans korsord och ser ”före Louis” och funderar på vilken kung det kan vara … eller kanske någon Pasteur, De Geer eller en väsk-Vuitton. Sen trillar poletten ner och givetvis är det staden de är ute efter.

Att det ska vara så svårt ibland.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Korta notiser om saker

Esbjörn Svensson omkom i en dykolycka i helgen. Jag såg hans trio hemma i byn för en massa år sedan och kunde då konstatera att konserten som jag just hade sett var ”skitbra!”.

 Enligt DN så tycker Google att ”den svenska FRA-lagen passar bäst i diktaturer som Kina och Saudiarabien”. Journalisten Christoph Andersson liknar hela grejen vid Stasi

 Gillar man den svenska poporkestern Kent så kan man nu gratis ladda ner deras nya singel ”Vy från ett luftslott (Punks Jump Up Remix)” på deras hemsida.

 I de lokala tidningarna kan man läsa att de nordiska statsministrarna har varit i byn och pratat om saker och ting … som gränshinder till exempel.

 Dagens jobb handlar nog mest om att förbereda lite saker inför ett möte i morgon … och eftersom vad jag gör inte är officiellt på något sätt så får du bara se en väldigt pixlad version av vad det är. Dagens lunch blev förresten Lasagne … som smakade bra.

Läs mer på SvD, DN eller Aftonblaskan. Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , och