Inlägg taggade med fatta

Större, längre och bättre

Vår mail på jobbet är knasig. Spam-filtret är för tillfället ur funktion och in ramlar det ena erbjudandet efter det andra. Jag ser i ämnesraden att jag uppenbarligen inte duger som jag är. För jag ska ”ge henne något att stöna om” och skaffa mig ”en massiv bula” och självklart gillar tjejer killar med ”stora tillgångar”.

Frågan jag ställer mig är om det verkligen finns folk som är så lättlurade (korkade) att de fortfarande går på de där erbjudandena om piller, pulver och salvor som förlänger kuken eller får den att stå längre och bättre … eller rent allmänt löser alla sexuella problem. Det känns som att folk 2009 borde ha fattat att allt är bluff och båg. Men icke. Uppenbarligen finns det några puckon som tydligen går på den där skiten. Eftersom spammailen fortsätter att ramla in.

Klicka här och ge mig en röst till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ringfingrar, på mer än ett sätt.

Ser följande i DN:

”Aktiehandlare som gör snabba affärer och har ett långt ringfinger i förhållande till pekfinger tjänar mer pengar och stannar fler år i yrket än kolleger med kortare dito. Det visar en ny vetenskaplig studie från England.”

Eh. Okej. Det låter som en otroligt viktig studie. Till vilken nytta kan man undra … men det kan ju vara bra om man som arbetsgivare söker efter ny personal.
– Jag ser att du har ett väldigt kort ringfinger, då kan du tyvärr inte få jobbet. 

Och på tal om ringfinger såg jag också att en Reina Hardesty i USA hade skickat 14.528 SMS på en månad. Fatta grejen. 14.528! Hon hade alltså snittat 484 SMS om dagen. Hur f-n lyckades hon med det? Hon kan knappast ha gjort något annat än att ha skickat SMS … och nej tydligen inte, för om man räknar bort de åtta timmarna på natten när hon förmodat sov, så blir det ett SMS varannan minut.

Själv så skickar jag ungefär 30 SMS på en månad och mitt ringfinger är faktiskt längre än pekfingret. Fast jag skulle nog inte bli någon bra aktiehandlare i alla fall.

Klicka här en gång till och ge mig din röst ännu en gång. För visst är det mycket roligare om jag hamnar högt upp på listan!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Svaret på frågan!


Universum är som en ballong. Det som finns inuti och utanför finns liksom inte.

Tove, läs inte det här inlägget! Jag skickade ju iväg en fråga igår och Rymdstyrelsen var de som svarade snabbast … och joråsåatt, visst, jag fattar galoppen, men det gör också att huvudet snurrar av fler frågor. Så här lät i alla fall min fråga:

Eftersom universum expanderar hela tiden, vad händer om man rör sig snabbare än expansionen och vad händer när man kommer till universums slut?

…och svaret som jag fick alldeles nyss, lyder som följer:

Hej Janne !

Tack för dina frågor. Jag tror dessa baseras på en bild av något som expanderar inuti ett stort tomrum. Men universum är allting, så det bör inte finnas någon rymd som universum expanderar i.

Tänk dig en ballong som blåses upp och tänk dig att allt som finns (universum) är ballongens yta. Luften inuti ballongen finns alltså inte och heller inte luften utanför ballongen. Det enda sättet för innevånare i detta universum att röra sig är genom att förflytta sig längs med ballonghöljet. Hur snabbt man rör sig på höljet har inte så mycket med ballongens expansion att göra. Och man kommer inte till ballongens slut hur mycket man än kravlar omkring på ballongens yta.

Det medges att det är ett stort abstrakt steg att gå från modellen ovan (2-dimensionellt universum) till vårt riktiga universum (3 dimensioner), men jag hoppas det ger dig en känsla för hur kosmologer resonerar kring universums expansion.

Vänligen, Per
Rymdstyrelsen

Läs andra fina bloggar som skriver om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,