Inlägg taggade med studie

Ringfingrar, på mer än ett sätt.

Ser följande i DN:

”Aktiehandlare som gör snabba affärer och har ett långt ringfinger i förhållande till pekfinger tjänar mer pengar och stannar fler år i yrket än kolleger med kortare dito. Det visar en ny vetenskaplig studie från England.”

Eh. Okej. Det låter som en otroligt viktig studie. Till vilken nytta kan man undra … men det kan ju vara bra om man som arbetsgivare söker efter ny personal.
– Jag ser att du har ett väldigt kort ringfinger, då kan du tyvärr inte få jobbet. 

Och på tal om ringfinger såg jag också att en Reina Hardesty i USA hade skickat 14.528 SMS på en månad. Fatta grejen. 14.528! Hon hade alltså snittat 484 SMS om dagen. Hur f-n lyckades hon med det? Hon kan knappast ha gjort något annat än att ha skickat SMS … och nej tydligen inte, för om man räknar bort de åtta timmarna på natten när hon förmodat sov, så blir det ett SMS varannan minut.

Själv så skickar jag ungefär 30 SMS på en månad och mitt ringfinger är faktiskt längre än pekfingret. Fast jag skulle nog inte bli någon bra aktiehandlare i alla fall.

Klicka här en gång till och ge mig din röst ännu en gång. För visst är det mycket roligare om jag hamnar högt upp på listan!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Väder, ecstacy och en varning

Egentligen ville jag gå till sluskstället och äta raggmunk med stekt fläsk men perkele vilket monstruöst jäkla skitväder. Nästan värsta tänkbara faktiskt. Isande vindar och regn från både höger och vänster gjorde att det istället blev en sån där fryst fiskgratäng från matbutiken som ligger närmast.

Enligt en amerikansk studie kan ecstacy lindra vid posttraumatisk stress. Professor Elias Eriksson vid Göteborgs universitet kommenterar; ”Stämmer resultaten är det helfestligt”. Jorå, helfestligt var ordet.

Jag längtar till våren. Då när det är sådär soligt, varmt och … trevligt.

Centern vill för övrigt ändra i IPRED-förslaget så att man först ska få en varning (ja, det låter väl bra) innan det sen eventuellt går vidare. Så att, som jag hörde på radion i morse, en förälder kan säga till sitt barn att sluta … och jag kan nästan höra hur det låter:
– Nä, sluta nu.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Sen tycker jag att du kan kolla in andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Macnörd

I MacWorld såg jag förut en liten artikel om Macanvändare. En studie har gjorts. Ännu en. Och macnörd som jag är tar jag åt mig och läser raderna som följer:

”Vidare är dessa personer mer liberala, mindre anspråkslösa samt mer övertygad om sin egen förträfflighet än övriga.”

Jajamensan. Övertygad om min förträfflighet är jag. Ibland i alla fall.

Andra bloggar om: , , , , , ,