Inlägg taggade med Usa

God morgon världen…

…och vilken morgon sen. Svårvaknad var jag som vanligt, men det är ju inte mycket att orda om. Det känns lite som fredag idag eftersom det är röd dag i morgon. Najs!

Sen ser jag att ett lagförslag i Texas vill tillåta collegestudenter att bära vapen på campus (eller i alla fall att förbjuda skolorna att förbjuda vapen) … och jag dånar lite när jag ser den där artikeln … only in America tänker jag. Only in America.

(Tack Lindalein för tipset!) Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

En man, ett tal och lite glass.

När jag hade parkerat bilen hemma blev jag sittande kvar där i sätet en stund, lyssnandes på P1 och Obamas installationstal. Han har ju uppenbarligen talets gåva, även om han stakade sig ganska rejält när han läste eden (vilket inte är så konstigt – han var säkert ohyggligt nervös) och även om det är någon annan som skrivit hans tal.

”We remain a young nation, but in the words of Scripture, the time has come to set aside childish things. The time has come to reaffirm our enduring spirit; to choose our better history; to carry forward that precious gift, that noble idea, passed on from generation to generation: the God-given promise that all are equal, all are free, and all deserve a chance to pursue their full measure of happiness.”

Men det lät bra. Det var sådär svulstigt amerikanskt som bara amerikanare kan. Lite som Hollywoodska katastroffilmer där hjälten, innan sista striden, talar till folket. Och talet kommer med all sannolikhet söndertolkas i media de närmaste dagarna.

Och som dessert efter kvällsmaten tog jag lite härlig amerikansk glass; ”B&Js Cookie dough – Vanilla ice cream with chunks of chocolate chip cookie dough”. Gott. Men så otroligt sött att jag nästan fick ont i tänderna.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!

Läs mer om Obama, installationen och talet här, här, här, här, här, här och här. Läs också andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ringfingrar, på mer än ett sätt.

Ser följande i DN:

”Aktiehandlare som gör snabba affärer och har ett långt ringfinger i förhållande till pekfinger tjänar mer pengar och stannar fler år i yrket än kolleger med kortare dito. Det visar en ny vetenskaplig studie från England.”

Eh. Okej. Det låter som en otroligt viktig studie. Till vilken nytta kan man undra … men det kan ju vara bra om man som arbetsgivare söker efter ny personal.
– Jag ser att du har ett väldigt kort ringfinger, då kan du tyvärr inte få jobbet. 

Och på tal om ringfinger såg jag också att en Reina Hardesty i USA hade skickat 14.528 SMS på en månad. Fatta grejen. 14.528! Hon hade alltså snittat 484 SMS om dagen. Hur f-n lyckades hon med det? Hon kan knappast ha gjort något annat än att ha skickat SMS … och nej tydligen inte, för om man räknar bort de åtta timmarna på natten när hon förmodat sov, så blir det ett SMS varannan minut.

Själv så skickar jag ungefär 30 SMS på en månad och mitt ringfinger är faktiskt längre än pekfingret. Fast jag skulle nog inte bli någon bra aktiehandlare i alla fall.

Klicka här en gång till och ge mig din röst ännu en gång. För visst är det mycket roligare om jag hamnar högt upp på listan!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

There's a new sheriff…

Tja, det var väl väntat egentligen om man nu såg till opinionsundersökningar och försnacket. Men som alla vet ska man ju inte ropa hej förrän den feta damen har vält lasset. Och om två och en halv månad sitter det en helt annan president i det ovala rummet. En ny och en bättre (?) – tja, vi vet ju inte än riktigt hur Baracken kommer att klara av sitt nya jobb. Men vad som helst är väl bättre än George W. Till och med McCain hade varit okej om han inte haft det dåliga omdömet att dra med sig den där Palin-tokan. 

Idag kommer det säkert inte snackas om så mycket annat i media och om man vill kan man till exempel läsa om/och se en video på Obamas tacktal och hur McCain tackade för sig. Men med höga förhoppningar är det nu tillbaka till verkligheten. De svenska politikerna uttalar sig positivt, speciellt Ohly som säger ”Detta är slutet på åtta års elände och en enorm vitalisering av den amerikanska demokratin”. Aftonbladets Wolfgang Hansson drar en lättnadens suck med en bra analys.

…och förresten. Anders, du hade fel

BloggRegistret.seLäs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Valvaka

Egentligen skulle jag, av ren nyfikenhet, vilja sitta uppe hela natten och följa valvakorna på de olika kanalerna för att se hur det går och vad som sägs om valet i USA. Samtidigt som det ju är väldigt intressant så är det ju ett spektakel utan like. Men eftersom jag ska jobba i morgon så får det bli sängen istället och nyheterna i morgon bitti.

Tidningarna har i alla fall något att skriva om nu. Som till exempel systemet med elektorrösterna (som jag tycker är något märkligt) och att det ser ut att bli ett rekordhögt valdeltagande (rösta bör man), Obama valde att spela basket (alla sätt att varva ner är väl bra) och så plockas experterna fram för att sia om ”så blir det”. SvD har tydlig grafik över staterna och röstningen, Aftonblaskan likaså.

BloggRegistret.seOfficella bilder på kandidaterna ”lånade” från amerikanska sidor. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vem skulle du rösta på?

Idag är det dags för folket i USA att gå till vallokalerna och rösta på den ene eller den andre. Men om resten av världen också fick rösta, hur skulle då resultatet mellan kandidaterna bli? I Sverige skulle Obama (än så länge) vinna en jordskredsseger över McCain med 92,7% av rösterna – om man nu ska lita på den här sidan.

Klicka här och rösta du med.

BloggRegistret.se

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Slutspurt i USA

Den ene eller den andra. I morgon är det så dags. USA-valet sätter igång och i övermorgon har vi svaret på vem av Obama eller McCain som tar hem platsen i det vita huset. Enligt de flesta (alla?) opinionsundersökningar leder Obama ganska stort men man ska ju inte ropa hej förrän den feta damen har sjungit.

Innan resultatet trillar in på onsdag är det ju i alla fall lite roligt att läsa om grodorna som sluppit ur de olika kandidaterna.

BloggRegistret.se

Bilderna här uppe är officella bilder på kandidaterna och ”lånade” från amerikanska sidor. Gjorda som knappar av mig för att illustrara mitt blogginlägg. Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Bra jobbat, mer sånt!

Jag har ju en tendens att dissa kvällstidningarna ibland, men idag ska jag faktiskt hissa dem. I alla fall den ena, för att för en gångs skull gör Aftonblaskan något bra. Som artiklarna från landet där borta i väst. Det är intressant och får mig faktiskt för en gångs skull att läsa artiklarna på riktigt. Kanske för att jag tycker att Usa-valet är intressant. Eller för att de visar upp en bild av det där landet som jag både fascineras och förskräcks av.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

”He is a descent person”

Det är lite ironiskt att McCain får stå och försvara Obama under ett av sina kampanjmöten och dessutom bli buad åt av sina egna anhängare när han snubblar på vad han ska säga. Man kan också tycka att Gayle Quinnell borde ha lärt sig någonting under sina 75 år, men den gamla damen är ett under av oallmänbildning. Vilket för övrigt inte verkar vara helt ovanligt med människor från USA som man ser i media. Nu ska jag inte säga att alla amerikanare är dumma i huvudet, men ibland svävar tankarna iväg åt det hållet.

Jorå, det är tack vare det här inlägget hos Prankmonkey som jag skrev det här. Där kan du också se en liten intervju med den gamla damen … eller direkt på YouTube om du hellre vill det. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Kommentarer om saker

 Nu har jag sett båda Microsoft-filmerna med Gates och Seinfeld och jag fattar absolut ingenting. De är är helt obegripliga och inte speciellt kul alls. Vad är det de vill säga egentligen?! (MW)

 Dagens lunch käkades på K&K igen. Någon slags biff med potatisgratäng och rödvinssås. Det smakade väl okej. Inte mer än så. Okej. Sen hämtade jag biljetterna till Schyffert-grejen i november och det känns ju ganska … avlägset.

 Har vi inte sett den där historien om Big Mac-killen en gång för mycket nu? Hur många gånger kan man egentligen ha med samma nyhet innan den skrotas? (AB)

 Att religionen är så integrerad i den amerikanska politiken skrämmer uppriktigt sagt skiten ur mig. (DN)

Tito Beltran-grejen fortsätter ältas i media. För oändligt många år sedan bodde jag i Göteborg en kort period och redan då hörde jag rykten om Tito och hans kladdiga fingrar. Om det var sant eller inte låter jag vara osagt. (GT, EXP, AB, EXP, AB, EXP och AB)

KLICKA HÄR OCH LÄGG TILL MIG SOM FAVORIT PÅ BLOGGPORTALEN..
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,