Inlägg taggade med dröm

Head to toe

När jag tittade ner på en av mina tår så såg det inte bra ut. Nageln hade hamnat snett och trängt igenom huden och köttet så att det var ett stort sår. Huden liksom hängde utanför. Nageltrång på det värsta tänkbara sättet tänkte jag. När jag vaknade var jag tvungen att kolla på min tå och se hur den såg ut.

Den var helt normal.

Undrar vad den drömmen betyder – att jag inte ska ha för tajta skor?

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

En måndag i februari.

Morgon. När lampan (som tänds en stund innan väckarklockan ringer) tändes så var jag vaken. När klockan fem minuter senare ringde sov jag tydligen igen. Jag reagerade nämligen på att lampan tändes som en stark blixt innan den gick över till att långsamt tändas på riktigt. Eller också var allting en halvsovande dröm.

…och i natt fick Slumdog Millionaire, som jag ju av en händelse såg igår och gillade skarpt, bland annat en Oscar för bästa film.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Jag blev utmanad

  • Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg:
    Det var en Kaka som utmanade mig.
  • Berätta sju saker om dig själv, alldagliga som knasiga.
  • Utmana sju stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

Sju ting…

Jag hade ofta väldigt ont i mina knän i min ungdom. En smärta jag helt hade förträngt och arkiverat i huvudet där jag inte skulle hitta den igen. Men i natt väcktes det av någon outgrundlig anledning till liv igen och minnen av kvällar då jag fick sitta och massera mina knän för att på något sätt lindra det onda kom upp och tillbaka från det där stängda arkivet.
Jag drömde nämligen om just det i natt och när jag vaknade kändes det nästan som det gjorde då, vilket skrämde mig. Som tur var försvann allt det där när jag vaknade ordentligt och drömmen mattades av.

 Ibland pratar jag med mig själv. Inte bara vanligt sånt där prat som de flesta sysslar med, utan mer som en riktig konversation mellan två personer. Fast med mig själv … och ibland undrar jag själv vad jag håller på med.

 Ibland använder jag trimmern som rakapparat, men när jag använder hyvel så brukar jag prova på att raka mustasch på mig själv och testa olika varianter (vilket säkert de flesta killar gör). I början känns det alltid roligt och jag funderar på att låta den sitta kvar. Men det slutar alltid med att den rakas bort.

En gång för väldigt länge sedan, i Budapest, en natt efter pubar och klubbar, åkte vi i en gammal öststatsbil med en kompis kompis. På ett ställe, på denna svajiga och alldeles för snabba färd genom stadens gator, stod en polis och skrek och vevade med armarna för att vi skulle typ stanna eller något sånt. Det gjorde inte personen som körde. Istället gasades det på extra mycket och jag, som ordentlig svensk, insåg redan under den där vansinnesfärden att sätta mig i den där bilen, med en förare som var långt ifrån nykter, var kanske en av de dummaste sakerna jag gjort.

Jag skrev om Horace för ett tag sedan och hans uttalande om att folk i allmänhet är dumma i huvudet. Vad jag däremot inte skrev var att jag egentligen håller med honom. Jag tycker fortfarande att han i sin offentliga roll inte ska uttala sig på det sättet.

 Ibland när jag skriver här i bloggen om händelser, uttalanden eller andra saker som jag tycker är riktigt roliga, känns det som om många inte förstår humorn i det jag just skrivit. Men att förklara ett skämt är väl att döda det.

 Trots att chansen är minimal (men den finns ju ändå där) så brukar jag köpa lite tips på lördagarna i hopp om att vinna storkovan. Jag skulle vilja ha alla de där miljonerna på kontot och göra alla de där sakerna man drömmer om. Som till exempel att köpa den där skamfläcken i stan, jämna det med marken och bygga upp det som det en gång var.

Sen var det där med att jag ska utmana sju andra bloggare och det känns ju sådär … hmm … ni får göra som ni vill, men Tove, Björn, Camilla, Erik, Loppan, Gus och Evelina, ni är härmed utmanade!

BloggRegistret.seLäs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fruktfrossa

Förresten så åt jag mina favoritfrukter i natt. Eller åt och åt, jag frossade och snaskade i mig på det där slabbiga sättet. Äpplen, plommon, jordgubbar … tre av de jag gillar allra mest och de var alla sådär saftiga, söta och otroligt goda. Jag snaskade och slabbade i mig trots att jag egentligen är allergisk och det var jäkligt gott att få göra det … även om det bara var i drömmens värld.

Inte för att jag tror på det, men ändå … enligt ett drömlexikon jag hittade på nätet betyder fruktätande: ”Är du redan frisk betyder drömmen att du ska bli lycklig”. Ett annat säger ”They may represent sexual desires and the search for wealth and immortality”.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Riktiga drömmar

Först drömde jag att jag kvaddade bilen. Sen att en gammal kompis dog. Båda drömmarna kändes så otroligt verkliga att när jag vaknade visste jag inte om det som hade hänt var dröm eller verklighet. Det som upprörde mig mest var drömmen om bilen. Hur ska jag tolka det?

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Vadstena och sommaren från sin allra bästa sida.

Picknick i hamnparken i goda vänners lag. En riktig sommarkväll. En sån där riktig som man nästan drömmer om när de inte finns. När temperaturen till och med är behaglig efter att solen försvunnit. Vi satt och njöt. Åt lite, drack en öl … och njöt.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Skit också

135 miljoner och min kupong ligger kvar här hemma, okontrollerad. Jaha, då kan jag ju slå bort den där drömmen om storvinsten i alla fall. Skit också, jag hade ju hoppats väldigt mycket på att det var jag som skulle få den där.

Nåja, det kommer en ny vecka.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Go'fredag

Vaknade superstressad och lätt förvirrad minuten innan väckarklockan ringde i morse. Kanske för att jag hade sprungit och cyklat som en dåre för att hinna med ett plan till Spanien som jag i sista sekund missade. Ska den drömmen säga något till mig?

Var på bilverksta’n och fick vinterdäcken utbytta till sommardäck och sen åkte jag till jobbet som vanligt, lite tystare och lugnare.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Starstruck!

Det var en lätt bisarr känsla att ha Madonna sittandes vid köksbordet och trots att jag var ”starstruck” så försökte jag verka oberörd av att en av världens största stjärnor satt där. Jag ville gärna ta ett kort på oss tillsammans för att liksom få det bevisat att hon verkligen varit hemma hos mig, samtidigt ville jag verka lite cool och avslappnad, som om det var den vanligaste saken i världen att stora världsstjärnor satt hemma hos mig. Hon var väldigt trevlig och till slut tog jag i alla fall fram kameran och just då gick hon in i sovrummet med telefonen för att få prata i lugn och ro och jag stod där och tänkte ”f-n, där försvann den chansen” … och då vaknade jag. Godmorgon.

Läs andra fina bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , och som du säkert förstår var alltihopa här uppe en

Tänk om…

Jag tänker på den där drömmen jag brukar ha ibland. Den är återkommande och fantastiskt behaglig. Den där när jag liksom tar ett par försiktiga steg framåt och lättar från marken och upp, flyger, om än på en ganska låg nivå, sådär 30 cm över marken. Glider fram. Svävar. Sen när jag väl har hittat balansen ordentligt, vilket går ganska fort, kan jag börja styra mig själv genom luften för att sen liksom flyga iväg hur och vart jag vill. Så jäkla najs.

F-n att det inte går att göra så i verkligheten.

Andra bloggar kanske också har skrivit om såna här saker: , , , , , , , , , , , , , ,