Inlägg taggade med söka

Ringfingrar, på mer än ett sätt.

Ser följande i DN:

”Aktiehandlare som gör snabba affärer och har ett långt ringfinger i förhållande till pekfinger tjänar mer pengar och stannar fler år i yrket än kolleger med kortare dito. Det visar en ny vetenskaplig studie från England.”

Eh. Okej. Det låter som en otroligt viktig studie. Till vilken nytta kan man undra … men det kan ju vara bra om man som arbetsgivare söker efter ny personal.
– Jag ser att du har ett väldigt kort ringfinger, då kan du tyvärr inte få jobbet. 

Och på tal om ringfinger såg jag också att en Reina Hardesty i USA hade skickat 14.528 SMS på en månad. Fatta grejen. 14.528! Hon hade alltså snittat 484 SMS om dagen. Hur f-n lyckades hon med det? Hon kan knappast ha gjort något annat än att ha skickat SMS … och nej tydligen inte, för om man räknar bort de åtta timmarna på natten när hon förmodat sov, så blir det ett SMS varannan minut.

Själv så skickar jag ungefär 30 SMS på en månad och mitt ringfinger är faktiskt längre än pekfingret. Fast jag skulle nog inte bli någon bra aktiehandlare i alla fall.

Klicka här en gång till och ge mig din röst ännu en gång. För visst är det mycket roligare om jag hamnar högt upp på listan!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sverige, svenskarna och Blondinbella

Det är något allvarligt fel på Sverige och svenskarna när man ser att den person som har fått flest sökningar på Google är Blondinbella (tvåa på listan är Linda Rosing). 

Internet är fantastiskt. Allt finns. Källan till en livstids kunskap finns bara några knapptryckningar bort. Men jag tycker att det på något sätt är lite tragiskt att folk hellre väljer att läsa om vilken klänning eller pälsattiralj Blondinbella har köpt den här veckan istället för att faktiskt använda nätet till vad det kan vara.

Och egentligen kastar jag som vanligt sten i glashus. För min egen blogg är ju på intet sätt annorlunda än Blondinbellas egentligen. Jag skriver också om trams. Min blogg är ganska mycket ett innehållslöst pladdrande. Jag tycker också att det är roligt att folk hittar hit och läser vad jag skriver. Är jag kanske till och med en vuxnare, manlig version av Blondinbella (minus typ en halv miljon läsare och att jag inte tjänar ett öre på bloggen)?

Huh, hemska tanke. Att jag ens skrev det där!

Och förresten … konstigt nog finns inget sex-relaterat med på listorna över årets mest sökta. Jag trodde faktiskt att det var just såna sökningar som skulle hamna i topp.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till höger! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sök och du skall finna!

Jag installerade en fiffig liten plug-in till WordPress häromdagen när jag uppdaterade allt. Jag får instant access till lite enklare statistik. Som t.ex att folk använder någon sökmotor, söker efter ord som ”köttfärsklimpa” och ”straff runka” … som sen gjort att de hittat hit.

Så, välkomna till er!

”klimpa” … undrar vad det är för något?!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Spindel spindel på väggen där

Jag ska väl kanske ta det som en komplimang. Att folk googlar spindelbilder och väljer att kolla på just mina gamla bilder. För jag kan se det, att folk dagligen har varit inne och sökt efter de där gamla bilderna. Det är inget speciellt med dem, ganska platta, ospännande och tråkiga bilder (förutom spindeln i sig då), tagna med en vanlig pocketkamera. Men enligt statistiken är folk tydligen som galna efter just spindelbilder … och mina verkar, om inte gillas, så i alla fall lite populära … och googlar man spindel så dyker en av mina gamla bilder upp på förstasidan.

Jag önskar bara att folk kunde lära sig att man ska fråga om lov innan de använder andras bilder.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Godmorgon

Det råder några sekunders total förvirring i min hjärna när telefonen ringer och jag ligger och sover. Jag hör signalen och fattar inte alls vad det är som låter. Ändå springer jag upp som en galen gnu och börjar planlöst söka efter vad det är då jag kommer på det och närmar mig telefonen som ligger i köket. Lyfter på luren och trycker på svaraknappen … bara för att upptäcka att personen i andra änden redan lagt på.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,