Inlägg taggade med Dagens lunch

Chicken and rice

Jag är mätt som en plätt efter att ha ätit en stor portion med kycklingspett. Med ris och jordnötssås. Hej paltkoma. Hej eftermiddag med solsken. Hej fredag. Hej helgen som börjar snart.

Låten ”Chicken and rice” på Spotify. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Soup song

Dagens lunch blev Ärtsoppa med ett par brödbitar till. Till efterätt blev det pannkakor med sylt och grädde. Allting smakade bra. Paltkoman kom också och hälsade på – som den brukar.

Jag tänkte bara att du ville veta det.

Läs andra bloggar om , , , , ,

Miss Otis regrets (she's unable to lunch today)

Jag var och åt lite lunch förut – en skomakarlåda med pannbiff och potatismos som smakade bra. En av sakerna man kan sysselsätta sig med när man sitter sådär, är att titta på människor. Speciellt de där som inte är så vana vid att gå ut och äta på restauranger. För det syns ganska direkt om en person (oftast i det äldre ålderssegmentet) är ovan vid uteätande eller inte. De rör sig liksom lite långsamt och försiktigt, plockar varsamt ihop sin lilla salladstallrik och sätter sig onormalt ordentligt och äter prydligt, hämtar varmrätten från buffén och tar god tid på sig att välja mellan de två rätterna. Tittar noggrant och lägger stillsamt och fint upp allt på tallriken. Det hela ser lite lätt ansträngt ut, som att det är en högtidsstund och allt de gör kommer att ifrågasättas; ”Gör jag rätt nu … plockar jag i rätt ordning?”.

Alternativet är förstås motsatsen som man också ser ibland – de mer sluskiga personerna. De som baltar och slafsar, tuggar med öppen mun. Som, eftersom det är buffé, tar så mycket mat (troligen av ren snålhet) att det skulle kunna föda ett mindre land. De som slabbar och kladdar ner omkring sig och som egentligen inte riktigt kan föra sig i offentliga miljöer alls.

Jag tycker det är mycket underhållande.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Big city life

På lunchen gick jag ner till sta’n…

…och lämnade in ett par klockor för batteribyte. Det visade sig att min gamla remrem-klocka (den i mitten) var helt kaputt. Trasig. Vilket kanske egentligen inte gör så mycket eftersom jag ändå inte använt den på flera år. Nu förpassas den till en låda eller något sånt.

Under tiden jag väntade på batteribyte, så köpte jag mig några pocketböcker. ”Tag fyra, betala för tre” stod det på skyltarna runt om i butiken, så jag gjorde det. 

På vägen tillbaka till kontoret köpte jag mig en Hakepi-kebab som fick bli dagens lunch. Mums filibaba.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dagens lunch

Mmmums filibaba. Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon till lunch. Det smakade smaskens.

Nu; paltkoma.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Dagens lunch

Vädret gjorde att jag inte ville gå ut på lunchen. Så efter lite tjafs om vem som skulle offra sig så blev det min kollega som tog bilen ner till stan och hämtade mat. Det blev fredagsflottigt; kycklingfilé med chilibearnise och rostad potatis.

Det smakade fint.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Livet.

Morgonen och förmiddagen … det finns inte så mycket att säga annat än det vanliga. Trött. Väder. Sen har jag jobbat med saker som ska göras.

Solen skiner. Har gjort hela dagen. Jag gillar’t.

Dagens lunch blev uppäten på K&K. Ärtsoppa som var god. Pannkakor med sylt och grädde efter det. Det var också gott. Kaffe och kaka också. Sen en solskenspromenad tillbaka till kontoret.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Är det fredag?

Ja, det är det! Dessutom är det den 13:e idag. Än så länge ingen otur och förhoppningsvis får det väl fortsätta så. Lunchen är uppäten och efter-maten-tröttheten har mig i sitt grepp. Frusen är jag också, men om man håller händerna på elementet känns allting lite sådär varmt och bra.

Klicka här och ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Gatukonst på gräsrotsnivå

När jag gick iväg för att hämta en dagens lunch idag återupptäckte jag maskrosen på gatlyktan. Gatukonst på gräsrotsnivå. Jag gillar inte klotter, men såna här små hyss gillar jag däremot.

Klicka här och ge mig en ny röst.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Dagens lunch

37. Wokade nudlar med kyckling
Böngroddar, paprika, kål, purjolök och broccoli.

Hämtade mat från Saigon idag och det var en god lunch. Sådär smaskigt svullig. Mättnadskänslan nu efteråt är lite lätt grotesk. Likaså flottigheten, för även om den är väldigt god under tiden man äter den, så känns det nu efteråt ungefär som att jag har druckit ett glas olja.

…och förresten … jag läste DN under tiden jag åt min mat. Inte mindre än 14 (!) helsidor om kronprinsessans förlovning. Fjorton! Att den där förlovningen har ett sånt enormt nyhetsvärde är för mig en gåta. Absurt är vad det är. Absurt.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,