Inlägg taggade med moln

Hur långt bort är ett moln?

Jag har ställt frågan förut, om hur långt bort ett moln är. Då menar jag molnen som till exempel syns precis ovanför horisonten i bilden. Egentligen ska man ju räkna in en hel del olika faktorer som hur högt jag står, landskapets beskaffenhet, molnens höjd och såna där saker … men det är inte så noga. Frågan om molnen har legat och gnagt i mig i flera år och nu vet jag. Typ.

De är runt tre mil bort. På en höft, sådär ungefär.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

It's still cloudy in Saudi-Arabia

Ena stunden solsken, i den nästa molnigt … och så kommer det en liten störtskur också. Vädret vet tydligen inte riktigt vad det vill idag. När jag kom hem efter jobbet åt jag resterna av en Korv Stroganoff som jag lagade igår. Den var godare idag än igår av någon konstig anledning.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Lördag och … tja, vadå?

Idag kan man ana solen någonstans bakom molnen. Jag har saknat den. Humöret blir bättre, jag blir bättre när solen är framme. Jag sitter nu och funderar på vad jag ska hitta på idag. Dammsuga känns inte riktigt som något jag vill göra även om det behövs. Tvätta likaså.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Jag är hoppfull

Jag såg himlen i morse. Inga tunga moln som gjorde morgonen mörkare än mörkast. Inget grått dis som sänkte humöret. En orange horisont som väntade på att solen ska titta upp. Och som jag hoppas att den gör det. Det skulle vara så otroligt trevligt med lite solsken. Det känns som om det var evigheter sedan.

Klicka här och ge mig en röst! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Vädermaskinen

Idag har det regnat absolut hela j***a dagen och om det inte slutar snart vill inte jag vara med längre. Det är inget kul. En molnbortputtarmaskin skulle man ha. Eller en som löste upp alla dåliga moln.

Läs andra bloggar om , ,

Weather out tonight

Suck. Vädret. Var det inför OS som Kina hade använt några slags kanoner för att skingra moln? Har jag drömt? Kan vi i så fall få låna hit de där kanonerna en stund. Jag är jävligt trött på regnet nu.

Jag sökte efter ”Weather” i mitt iTunes och hittade den gamla trudelutten ”Weather storm” med Craig Armstrong. Men eftersom jag tydligen är inne på smäktande ballader den här veckan så passar ju hans ”Let’s go out tonight” mycket bättre. Så det får bli kvällens låt.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Kvällens bild

Himlen fick besök av ett åskväder och ljuset och molnen blev alldeles lysande och ganska spännande. I alla fall i verkligheten. Som vanligt fastnar det inte på riktigt samma sätt när man lyfter kameran mot det som man vill fånga på bild.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Jag har kameran bredvid mig

I morse, när jag fick vänta vid det där vägarbetet, så såg jag stolpar, lysande gula rapsfält, gröna fält, en traktor med ett släp, skog och en molnig himmel.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Poff!

Jag hade något att säga här, men det försvann – som det brukar. Funderingar och formuleringar skapades i bilen på väg till jobbet och sekunden efter att jag parkerat – poff – så var allt borta. Bilen är nämligen en väldigt bra plats för tankar och idéer, jag spenderar ju ändå över en timma i den till och från jobbet, varje dag, men alltför ofta dyker någonting upp – en idiot till bilist, kolla där är en falk, vilket roligt format moln, den här låten är bra – och den där finurliga tanken eller den där oerhört smarta idé jag suttit och fnulat på är borta. Ibland kommer det tillbaka, men allt för ofta känns det som den är borta för alltid.

Den där diktafonfunktion som jag har i telefon kanske jag skulle börja använda.

…OCH SÅ LITE SPORT:
”…we’re gonna party like it’s 1999” … Manutd är i Champions League-final. Jag gissar att Daniel och Johan som var på plats i Manchester och på Old Trafford hade det väldigt livat igår. Det hade jag också kunnat tänka mig att vara – på plats i Manchester alltså.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dagens bilder

Jag vet inte varför jag envisas med att ta kort på av solen underlysta moln. Det är ju inte speciellt spännande alls.

Vad som däremot är spännande är stolpar. Stolpar på rad. Massor med stolpar. Fast just den här bilden kanske inte blev så speciellt spännande. Men jag ska ta kort på fler stolpar, några av dem kommer jag nog att lyckas med. Sen ska jag blåsa upp dem i stort format och ställa ut dem på något galleri någonstans. Eller nåt.

Rösta på Babilou.se! Sen borde du skriva upp dig för att vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , ,