Inlägg taggade med städa

Häftig lördag.

Varför ska man hyra in städhjälp när Kapten Sneskägg kommer förbi och hjälper till med dammsugningen? Synd att han inte hade tid att svabba golven också.

Själv så passade jag på att putsa köksfönstret. Det behövdes verkligen. Ja, du ser ju vilket jag gjort och vilket som är kvar.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Snart känns det okej

Städa. Inte det roligaste man kan sysselsätta sig med en lördag, men måste man så måste man … och nu är det nästan klart. En kort liten paus och sen det sista rycket innan jag kan packa in grejerna i skåpet igen.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

The Final Countdown

Ensam på kontoret idag igen, vilket såklart inte är speciellt roligt. För en stund sedan åkte jag en sväng bort till ett tryckeri och hämtade en grej de har tryckt åt oss och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske städa iordning lite innan jag drar … för det hade jag tänkt att göra vid lunch.

…och när jag kommer hem till byn i eftermiddag ska jag gå till Källar’n och fira min semester med en öl på deras uteservering – vare sig det regnar (som det gjorde nyss) eller om solen skiner (vilket jag hoppas att den gör). Låter inte det som en trevlig plan!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En enkel bojkott

Hemma i byn finns det en museijärnväg eller vad man nu ska kalla det. Den står mest och förfaller … och har gjort så ganska länge. Med ojämna mellanrum görs små försök att rusta upp den där järnvägen. Som just nu. Efter att kommunen beslutat att lägga ner eländet.

I lokalblaskan idag kan man läsa att någon Michael Carlsson nere i Nässjö helt plötsligt bryr sig väldigt mycket och har startat en bojkott om inte kommunen omprövar sitt beslut:

”Jag kommer inte att köpa bensin eller mat i Vadstena.”

Nähä, gör inte det då. Du bor ju ändå i Nässjö så det vore ju jävligt korkat att åka till Vadstena för att handla mat och bensin. Sen fortsätter han:

”kommunen kanske tycker det ser lite stökigt ut just nu kring banan. Men om kommunen ger utvecklingen tid kommer museijärnvägen att bli en attraktion.”

Stökigt? Just nu? Ger utvecklingen tid? Ursäkta mig, men de har väl haft all tid i världen på sig att fixa i ordning det där – jag kallar det skrotupplaget – bakom slottet, inte förrän kommunen meddelade att det var dags att lägga ner skiten vaknade föreningen till liv och började ”städa”. Det räcker inte, det kvittar hur mycket de panikstädar för att få ordning på eländet. Om något år ser det troligen lika illa ut. Precis som det brukar göra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lördagsunderhållning

Jag kan ju inte påstå att jag tycker det är roligt. Inte alls faktiskt. Det är mest jobbigt, tidskrävande och förbannat tråkigt.

…och när jag ändå var igång med det ena så var det ju lika bra att ta det andra på samma gång.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Ursäkter

Tvättstugedag idag … och nu ska dammsugaren fram. Jag hittar ursäkter och andra saker att göra för att slippa släpa fram den där skiten även om jag vet att bara man kommer igång är det inte så farligt. Men det är vägen dit som är så förbannat tråkig. Så oändligt tråkig att jakten på någon som kommer hem till mig och städar varannan vecka är igång igen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,