Inlägg taggade med elände

Klockomställningen

I helgen som kommer är det dags för det där eländet med att ställa om klockan till sommartid. Det där fullkomligt absurda påhittet som rubbar dygnsrytmen, ökar risken för hjärtinfarkter och som gör mer skada än nytta.

Jag gått med i facebook-gruppen ”Avskaffa sommartiden!” För det är väl så man gör nu för tiden när man vill visa sitt missnöje mot någonting.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Igår är inte idag.

Gårdagen som var alldeles ljuvlig och vårlik har idag förbytts till något grått elände som dessutom kastar ner något som ser ut som snö. Plusgraderna gör som tur är att det inte stannar.

Gårdagens kväll var ett frosseri i friterade godsaker från Rådhuskällarens meny. Till det några öl och efteråt en drink.

Idag är jag lite seg – för ovanlighetens skull. Om en stund ska jag iväg och fika lite, sen blir det nog inte mycket mer gjort idag.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

What the fuck!

Jamen det var väl själva f-n. Först regn i form av små isdroppar hela eftermiddagen … som sen övergick till jättemycket snöande. Nu är allt vitt igen. Jag hoppas verkligen att det här är ett högst tillfälligt bakslag.

För att försöka se något positivt i snöeländet så fanns det pyttesmå is- och snökristaller som låg på bilens vindruta och självklart var jag tvungen att gå supernära med kameran och knäppa en liten bild på dem.

Klicka här och ge mig en ny röst.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tråkigast

Usch. Så var det den där tiden i månaden när alla räkningar ska fixas … och det har jag gjort nu och det var verkligen ingen kul historia. Det är tydligen en sån månad (igen) då en hel del såna där årliga måsten ska betalas. F-n, jag tyckte jag hade en sån förra månaden. Tydligen har jag två på rad.

Suck.

Ännu tråkigare var det när jag kastade ett öga på hur mina stackars fonder låg till … suck igen … det var ingen vacker syn.

För att muntra upp mig själv köpte jag mig en ny liten penna. En 0,1:a för att kluddra lite med.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Hur man gjorde musikvideos på det glada 80-talet.

Man kanske inte visste bättre 1986, men i den här videon har man lyckats klämma in varenda klyscha som finns och detta utan att vara det minsta ironisk. John Farnham menade verkligen allvar med sin ”Age of reason”.

 • Svart/vita bilder på krig, svårigheter och elände blandat med bilder som inte alls verkar ha med saken att göra men får vara med ändå för att de är svart/vita: Check!
 • Fönad hockeyfrilla: Check!
 • Vandra omkring på ett soptipp: Check!
 • Se tungsint ut på samma soptipp: Check!
 • Sjunga om ”the world around us”: Check!
 • Springande barn: Check!
 • Halvtaffliga bildöverångar: Check!
 • Sjunga om ”the wind blowing in” samtidigt som sångaren ser lite frusen ut och drar jackan om sig: Check!
 • Bild på gamling som stirrar ut i tomma intet: Check!
 • Ännu fler helt omotiverade svart/vita bilder: Check!
 • Skepp på stormigt hav: Check!
 • Sjunga med ögonen stängda: Check!
 • Stå på en klipptopp med knutna nävar och kameran zoomar runt och ut: Check!
 • Dubbelexponeringar av bilder som panorerar över varandra: Check!
 • Sångaren i ett kargt landskap, där han blickar ut över havet och sen går ner på huk: Check!
 • Sångaren sjunger med sorgset ansikte till ett barn: Check!
 • Sångaren står med utsträckta armar och knutna nävar: Check!
 • ”Kör” av vanliga människor som blickar ut i tomma intet: Check!
 • Sångaren går/tränger sig genom samma ”kör”: Check!
 • Bild på ”atombombsexplosion”: Check!
 • Ännu mer av fönad höckeyfrilla, väldigt fönad: Check!

Det kanske inte var bättre förr men, i efterhand, väldigt roligt. Fast de var ju förstås helt omedvetna om att de skapade ett stycke humor.

BloggRegistret.seKlicka på den lilla svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

There's a new sheriff…

Tja, det var väl väntat egentligen om man nu såg till opinionsundersökningar och försnacket. Men som alla vet ska man ju inte ropa hej förrän den feta damen har vält lasset. Och om två och en halv månad sitter det en helt annan president i det ovala rummet. En ny och en bättre (?) – tja, vi vet ju inte än riktigt hur Baracken kommer att klara av sitt nya jobb. Men vad som helst är väl bättre än George W. Till och med McCain hade varit okej om han inte haft det dåliga omdömet att dra med sig den där Palin-tokan. 

Idag kommer det säkert inte snackas om så mycket annat i media och om man vill kan man till exempel läsa om/och se en video på Obamas tacktal och hur McCain tackade för sig. Men med höga förhoppningar är det nu tillbaka till verkligheten. De svenska politikerna uttalar sig positivt, speciellt Ohly som säger ”Detta är slutet på åtta års elände och en enorm vitalisering av den amerikanska demokratin”. Aftonbladets Wolfgang Hansson drar en lättnadens suck med en bra analys.

…och förresten. Anders, du hade fel

BloggRegistret.seLäs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Irriterande lyssning

Jag har irriterat mig på skräpet förut och idag på vägen hem från jobbet försökte jag verkligen att lyssna. Ge det en chans. Försökte förstå vad som är grejen och jag tror att det ska föreställa humor. Men jag skrattar inte. Inte en enda gång. Jag blir fantamej arg av att lyssna på skiten.

Din Gata i P3 är en kletig sörja och jag hittar inte riktigt rätt ord för att beskriva hur otroligt jävla dåligt jag tycker att det är. Public service kallas det. Jag kallar det Public Crap!

Det borde helt enkelt förbjudas.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

En enkel bojkott

Hemma i byn finns det en museijärnväg eller vad man nu ska kalla det. Den står mest och förfaller … och har gjort så ganska länge. Med ojämna mellanrum görs små försök att rusta upp den där järnvägen. Som just nu. Efter att kommunen beslutat att lägga ner eländet.

I lokalblaskan idag kan man läsa att någon Michael Carlsson nere i Nässjö helt plötsligt bryr sig väldigt mycket och har startat en bojkott om inte kommunen omprövar sitt beslut:

”Jag kommer inte att köpa bensin eller mat i Vadstena.”

Nähä, gör inte det då. Du bor ju ändå i Nässjö så det vore ju jävligt korkat att åka till Vadstena för att handla mat och bensin. Sen fortsätter han:

”kommunen kanske tycker det ser lite stökigt ut just nu kring banan. Men om kommunen ger utvecklingen tid kommer museijärnvägen att bli en attraktion.”

Stökigt? Just nu? Ger utvecklingen tid? Ursäkta mig, men de har väl haft all tid i världen på sig att fixa i ordning det där – jag kallar det skrotupplaget – bakom slottet, inte förrän kommunen meddelade att det var dags att lägga ner skiten vaknade föreningen till liv och började ”städa”. Det räcker inte, det kvittar hur mycket de panikstädar för att få ordning på eländet. Om något år ser det troligen lika illa ut. Precis som det brukar göra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Solen i ögonen

Det finns en liten nackdel med det här underbara fina vädret. Jag är ju janne banan och kan inte tycka allt är toppen när det egentligen är det.

Solen.

Jag älskar att den skiner på mig. Jag älskar ljuset och att det är varmt. Men jävlar vad ont i ögonen jag får. Hela tiden. Trots solglasögon. Stora, svarta, så gott som heltäckande solglasögon. Ögonen tåras och det gör fantamej ont i dem. Jag kan ju liksom inte gå med både keps och solbrillor och se ut som någon slags Greta Garbo eller någon annan skygglapp. Nån måtta på eländet får det vara. Jag kanske borde kolla upp det, jag kanske håller på att bli blind?

Kommer du förresten ihåg hur jag lät i vintras? När jag gnällde mest hela tiden över att det var grått, mulet eller allmänt skitväder. Who could blame me!?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Samma visa – om och om igen

Då var de där eländiga räkningarna betalda … igen. Samma visa varje månad och den här månaden var ju tyvärr inget undantag (som man skulle vilja att det var någon gång i alla fall) … det var en jäkla massa pengar till en jäkla massa saker som flög iväg.

Nu vill jag bli miljardär … eller totalt räkningsfri resten av livet. Skulle det inte vara skönt om räkningar förbjöds?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,