Inlägg taggade med tvättstuga

Sang for Norge

Jag har konstigt nog aldrig varit i Norge. Men det är väl ändå dags för oss svenskar att återerövra det där landet och göra det till vårt igen. Som det en gång var.

Idag har jag gjort vad jag brukar göra. Fikat och strosat. Jag passade också på att köpa mig ett paket glass som nu står i frysen och väntar på att bli uppäten. Tvättstugedag är det också. Precis som det brukar vara varannan söndag.

Sunday shining

Söndag. Fika på Leksaksmuseet. En liten stros som blev en långpromenad runt Tycklinge med ljumma vindar.

Söndag. Tvättstugedag och lite köttfärssås i magen. Senare blir det lättja.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

En film och ett trim.

Efter en tvättstugedag så tyckte jag det var på sin plats att fortsätta med mig själv. Håret – det lilla jag har på huvudet – åkte av med trimmern, så nu är det kortsnaggat igen. Mitt skäggiga ansikte fick sig också en omgång.

Så fick jag också se ”Låt den rätte komma in” idag och jag förstår inte riktigt all den hallabaloo som varit runt den filmen. Så bra som tidningarna har skrivit att den skulle vara håller jag inte med om. Kanske hade jag högt ställda förväntningar och den var okej, men inte mer än så.

Betyg:  (filmen får tre Janne av fem).

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Ingentingighet.

Dagens träff på fiket är avklarad och mycket mer än så har jag inte planerat in för dagen. Den här helgen kan nog räknas in som den mest lättjefulla på flera år. Jag har verkligen inte gjort ett skit. Vilket känns ganska skönt faktiskt även om jag fick en släng av rastlöshet igår kväll.

Det är i och för sig varannan söndag idag, vilket betyder tvättstuga och det är ju inte så spännande. Jag springer fram och tillbaka och fixar med det. Springer kanske är fel ord förresten … en gång i timmen går jag ut till tvättstugan och stoppar in det som blivit rent i torktumlare och torkskåp, fyller på en ny maskin och gör inte så mycket mer än att vänta på att det ska bli klart.

Det kanske märks förresten att jag inte har gjort någonting i helgen eftersom jag skriver om mina oerhört intressanta besök i tvättstugan. Men det är ju i och för sig som det brukar.

Och så är det ju den första februari idag … det sa bara svish så var januari över. Jäklar vad fort det gick.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Söndagsnöje (repris)

Efter söndagsfika tillsammans med de andra så är det dags för ännu ett sånt där tråkigt måste (igen). Tvättstugan och dess maskiner snurrar på för fullt för att göra mina gamla kläder rena. Det är tråkigt. Jättetråkigt.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Pop!

Min hallampa skrämde mig nyss. Efter en vända i tvättstugan tyckte jag att hallen behövde lite ljus, eftersom den är mörk och inte får något naturligt ljus från till exempel ett fönster. Ett knäpp på knappen och ljudet av ett ”Pop!” fick mig att göra ett nervöst litet skutt när lampan exploderade och glasbitar regnade ner på hallens golv. Pop … skutt! Jag skulle velat se mig själv i exakt det ögonblicket. Det måste ha sett roligt ut.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Söndagssysslor

Söndag … och för ovanlighetens skull har jag varit och fikat med de andra och efter det gick vi – också för ovanlighetens skull – en liten stros förbi slottet och längs vattnet. Vädret hade varit fantastiskt om det inte var för de smått isande vindarna.

Hamnparkens träd ömsar skinn från sommarens prunkande, lummiga grönska till det nu grön-orange-röd-gula som håller på att falla till marken och göra träden nakna. Jag längtar till våren.

Söndag betyder också tvättstuga. Inte så roligt, dessvärre nödvändigt.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Söndag

Idag skiner solen och jag har snaggat av mig håret igen och spenderat en kort stund i tvättstugan. Jag har fikat med mina vänner, strosat runt slottet, minigolfat och varit tillbaka i tvättstugan igen.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Söndagsunderhållning

Det är söndag och jag har intagit positionen. Ibland somnar jag till. Ibland är jag vaken. Ibland går jag ut till tvättstugan och tar hand om grejerna där ute. Sen återgår jag till halvliggande läge och en påse kola-snören (som nu är uppäten).

Läs även andra bloggare om , , , , , ,

Ursäkter

Tvättstugedag idag … och nu ska dammsugaren fram. Jag hittar ursäkter och andra saker att göra för att slippa släpa fram den där skiten även om jag vet att bara man kommer igång är det inte så farligt. Men det är vägen dit som är så förbannat tråkig. Så oändligt tråkig att jakten på någon som kommer hem till mig och städar varannan vecka är igång igen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,