Inlägg taggade med fira

3,141592653589

Tredje månaden, fjortonde dagen. Japp, idag är det den internationella Pi-dagen och det måste ju firas riktigt ordentligt. Kanske ska man äta något som är riktigt runt … eller lite Pi-stagenötter eller kanske en Pi-zza.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , ,

Sista dagen på året?

Efter att jag gått upp, duschat och allt det där slog som vanligt tröttheten mig på käften. Men det gör inte så mycket idag, för det här kan vara den sista dagen i år som jag jobbar. Förhoppningsvis. Hur mycket jag än gillar mitt jobb, så gillar jag julledighet mer … och om jag inte behöver jobba i morgon så stannar jag hemma, låter bli, inleder min julledighet och julfirande.

Det ska bli skönt.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inte riktigt som förr.

Oh my gosh. Det är min födelsedag idag. Damn, jag börjar bli gammal. Dessutom känns det lite som om jag inte riktigt har tid att fira mig själv … eller är det kanske bara så att jag försöker låtsas som ingenting?

Jag fyller inte jämnt eller så. Det är ju bara en sån där ingen-speciell-födelsedag. Till skillnad från förr i tiden, när jag var en liten knodd, för länge, länge sedan. Då jag låg i sängen på morgonen och otåligt låtsades sova när jag väntade på att resten av familjen skulle komma in i rummet och sjunga ”Ja, må han leva”.

Mamma ringde häromdagen och undrade vad jag tänkte hitta på idag och det enda jag kunde fundera på var att jag skulle jobba och att det inte blir något firande i år … för efter jobbet har jag lite grejer som jag måste fixa med, lite upptagen med annat. Julen bland annat. För nu är det jul igen, bom faderalla, bom faderalla, bom faderalla lej. 

Men jovisst, ändå; hurra, hurra, hurra, det är min födelseda’!

Jag tycker ju självklart om att folk kommer ihåg mig och gratulerar, men årets födelsedag känns helt enkelt inte … så viktig. Det känns som vilken dag som helst.

Skrev jag verkligen det där?! Det var ju konstigt. Det skulle jag aldrig ha gjort då, förr i tiden, när jag var liten.

Kanske ska jag fixa en liten tårta i helgen?

Jag får se hur det blir.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Fars dag (i förskott)

Idag har jag varit hemma hos mamma och pappa för att fira fars dag (eftersom de inte är hemma i morgon). Smaskig mat, fika med tårta och ett parti TP.

…och det såg ju så bra ut för min del. Alla pluttar på plats och in mot mitten. Sen fick jag visst snurra runt där ett tag så att de andra kom ikapp och det slutade med att min bror hann före och vann. Jävla bror.

Sen pratade vi om mina knän (pappa hade läst det här). Jag opererade bort några knölar i dem när jag var typ tio år och det visade sig att mamma och pappa hade kvar ett brev från doktorn. En av de där knölarna visade tecken på reumatism och jag fick tydligen åka tillbaka för undersökningar och tester. Något jag inte har något som helst minne av att jag har varit med om.

Men det gör inte så mycket. Det känns inte som att jag haft/har någon reumatism i mig och … peppar, peppar … jag vill inte ha i framtiden heller.

BloggRegistret.seKlicka på den lilla svart/vita rutan här bredvid, gör det. För det är bra att du gör det! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

The Final Countdown

Ensam på kontoret idag igen, vilket såklart inte är speciellt roligt. För en stund sedan åkte jag en sväng bort till ett tryckeri och hämtade en grej de har tryckt åt oss och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske städa iordning lite innan jag drar … för det hade jag tänkt att göra vid lunch.

…och när jag kommer hem till byn i eftermiddag ska jag gå till Källar’n och fira min semester med en öl på deras uteservering – vare sig det regnar (som det gjorde nyss) eller om solen skiner (vilket jag hoppas att den gör). Låter inte det som en trevlig plan!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Glad midsommar!

Midsommar. Senare i eftermiddag ska jag, tillsammans med ett gäng fina vänner fira in aftonen med grillad mat och en flaska vin (eller något sånt). Kanske blir det lite lekar och tjo och tjim … man vet aldrig hur kvällen ter sig. Trevligt lär det bli i alla fall … det brukar ju det.

Midsommaraftonens låt får därför bli discodängan ”Into the nightlife” från Cyndi Laupers senaste album som hon släppte tidigare i våras. Nu ställer vi oss alla i en ring, ser ut som kompletta dårar och dansar som små grodor. Glad midsommar!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sverige – resten av världen: 1–0

Vi svenskar kan ha en något upplåst självbild och vara oändligt övertygade om vår egen förträfflighet. Men vad gör väl det en dag som denna, när vi har världens finaste land, världens bästa folk och världens bästa av det mesta och faktiskt är alldeles förträffliga. Idag är det Sveriges Nationaldag och det är fantamej värt att fira. För allt det där är ju sant. Speciellt idag.

Därför är Sverige bäst; klicka här.
…och såna är vi; klicka här.

Andra bloggar om: , , , ,

Här kommer jag med ljus i håret

…eller nä, det kanske jag inte gör. Men Lucia är det idag och jag satt just och undrade varför vi firar henne egentligen. Efter en liten snabb koll så vet jag nu. Om du är i Italien ska du tydligen akta dig för att få syn på henne, får då kommer hon att kasta aska i dina ögon så att du blir blind!

Andra bloggar om: , , , , , , ,