Inlägg taggade med hörlurar

In the name of the father

Fika i solen på GKs uteservering. Strosande längs vattnet. Mamma svan ligger på samma ställe som hon gjort förut och går man för nära kommer pappa svan i en rasande fart för att se till att man inte kommer närmare.

Sen spenderade jag en timma i brassen på terassen. Hörlurar med bra musik och varm sol gör att jag nästan somnar en liten stund. Idag fyller förresten min fina pappa år, så ett stort grattis till honom!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

The supereffektivitet

Att stänga in sig bakom hörlurarna med Prodigys nya skiva gjorde under för min effektivitet. Jag brukar vara ganska snabb och effektiv i vanliga fall, men nu … eftermiddagen har gått i ett rasande tempo. Ritsch ratsch fili-bom-bom-boom. 

Snabb dunka-dunka-musik gör mig helt enkelt till Superjanne.

Och jag har lyssnat igenom ”Invaders must die” några gånger nu och jomenvisst, den svänger riktigt bra. Speciellt på hög volym.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Een beetje knorrig

Sitter på jobbet som vanligt och gör saker … fast idag stänger jag in mig med mina hörlurar och lyssnar på Dance Department. En hel radda med gamla podcasts som jag inte har hunnit med … och det passar ju utmärkt eftersom jag känner mig både lite småsur och osocial.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Va, jag hör inte vad du säger?!

Ännu en rapport har trillat ner på tidningredaktionerna. Om man lyssnar på sin bärbara MP3-spelare, med hörlurar (eh!?), i mer än fem timmar i veckan riskerar man att bli döv – kanske alltså – det vill säga om man lyssnar med för hög volym. Fast du blir inte döv på en gång, men kanske om fem år … och du kanske ska ta den där rapporten lite med en nypa salt.

”Bland dem som lyssnar mer än en timme om dagen riskerar ungefär fem procent att tappa hörseln helt inom fem år.” Citat från Metro.se

Jorå, så att … jag sitter gärna med hörlurar på mig timtal i sträck. Fast inte med för hög volym. Jag har lagom volym. För mig.

Inte för att man inte ska lyssna på varningarna, men hörde man inte samma typ av rapporter förr i tiden, om till exempel freestyles (det var en musikspelarapparat som fanns på 80-talet) och de bärbara CD-spelarna (det var en annan apparat som fanns på 90-talet)?

Läs mer på Metro och IDG. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Jobb med musik

Sitter på jobbet (duh!) och vi lyssnar på musik tillsammans. Jag började med ”O Superman” med Laurie Anderson. Sen var det Fredriks tur och jag sa åt honom ”Sätt på något kul” och ur hans högtalare strömmade hissmusik som inte var så spännande. Sen satte Lena igång och först kom en snutt med storbandsjazz för att följas av en låt med gladrockbandet Eagles of Death Metal som mixades ihop med Fredriks nästa låt som var ”I will survive” med Gloria Gaynor. Det blir nog en spännande musikdag idag. Vi sa att vi ska varva låtar. Vi spelar musik runt i cirklar, varsin låt åt gången. Det lär nog inte hålla så länge, men tanken är kul.

Andra bloggar om: musik, jobb, tillsammans, O superman, Laurie Anderson, högtalare, hissmusik, storbandsjazz, gladrock, Eagles of Death Metal, I will survive, Gloria Gaynor, hörlurar