Inlägg taggade med vatten

Have you ever seen the rain?

Det regnar katter och hundar. I vattenform då förstås och inte på riktigt. För det hade ju varit helt sjukt … och då hade det ju blivit en blodig, köttig sörja av döda hundar och katter som låg i drivor på marken.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

In the name of the father

Fika i solen på GKs uteservering. Strosande längs vattnet. Mamma svan ligger på samma ställe som hon gjort förut och går man för nära kommer pappa svan i en rasande fart för att se till att man inte kommer närmare.

Sen spenderade jag en timma i brassen på terassen. Hörlurar med bra musik och varm sol gör att jag nästan somnar en liten stund. Idag fyller förresten min fina pappa år, så ett stort grattis till honom!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

H2O

Jag drack tydligen inte tillräckligt igår. Vatten eller vad som. I morse när jag vaknade kände jag mig otroligt törstig. Typ uttorkad. Ungefär som om jag i sömnen varit ute på en ökenvandring i natt.

Klicka här igen och ge mig ännu en röst. För det är ju roligt att hamna högt upp på listan.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Vatten vs. Vatten

På tal om ingenting så fick jag en gång frågan varför jag inte flyttade till Stockholm varpå jag svarade ”det finns inget vatten där” … och det kan ju tyckas som ett märkligt svar när staden kallas ”Nordens Venedig”.

Men bor man, som jag gör, i den idyll som är Vadstena, så förstår man nog vad jag menar.

Läs andra bloggar om , , , , ,

Söndag efter fika och vi strosar längs vattnet

Efter fikat blev det traditionell stros runt hamnparken och längs vattnet. Vädret är trist och det är gråare än grått överallt. Åt alla håll och kanter.

Kameran är självklart med mig och jag fortsätter att ta bilder på väggar till det där jobbet som ska fixas. Någon av dem ska nog gå att använda. Det är ju bara en diskret bakgrund det handlar om.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

En högre temperatur

När jag kom efter jobbet så var jag fortfarande frusen. Trots en varm bil. Jag glufsade i mig några smörgåsar tillsammans med en kopp varm choklad. Sen fyllde jag upp badkaret med ångande varmt vatten och hoppade i tillsammans med de sista kapitlen av Hari Kunzrus ”leela.exe”.

Nu fryser jag inte längre.

Du glömmer väl inte att du gör mig extra glad om du röstar på mitt bidrag i omröstningen på Svenska Designpriset … och du kommer till röstningssidan genom att klicka här.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Saker jag inte förstår mig på


BILD FRÅN SVT24

OS rullar på TVn på jobbet. Det är konstsim. Denna mycket underliga variant av sport (eller vad man ska kalla det) där de på något märkligt sätt liksom dansar synkroniserat i vattnet, vänder sig uppochner, sprattlar lite med benen, vevar med armarna och ser lite allmänt konstiga ut.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Solsken på en strand

Idag gjorde vi en utflykt till Torpa sand utanför Medevi. Solsken på en strand. Vatten som var kallt (jag badade bara benen som den badkruka jag är). Sen åkte vi hem igen. Brunbrända och glada.

Solsken på Myntbacken och ett krypande äckel

Gårdagen och idag har spenderats i glada vänners lag nere på Myntbacken, sittandes i en bekväm brassestol. Lite sol och lite skugga så att jag inte ska bränna min något ömtåliga hud … vilket jag också lyckats undvika. Jag ska inte göra om samma misstag som jag har en tendens att göra varenda jäkla sommar; att inleda den med att se ut som en överkokt kräfta. De andra var nere och doppade sig i vattnet. Själv väntar jag ett tag så att temperaturen blir mer human.

Igår kväll när jag skulle lägga mig kom en sån här krypande mot mig. Troligen skulle den attackera mig på något sätt. För det är väl det de gör … och det gillar jag inte. Inte alls faktiskt. Jag fattar inte hur de tar sig in i lägenheten, inga fönster brukar vara öppna förutom ett, där jag har ett myggnät, just för att slippa att kryp och andra flygfän tar sig in.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inte den bästa start på dagen.

Det är torsdagsmorgon och efter att ha hällt upp kaffet, tillsammans med mjölk och en sockerbit, i en kopp, så tänker jag gå och sätta mig vid mitt bord. Kollegans hund står i vägen så jag får lirka mig på sidan nerför tre-stegs-trappan och där står visst en skål med vatten som jag inte ser, snubblar på och skvätter ut en hel del av innehållet i koppen, på golvet och på mitt ena ben. Hunden står och dumglor och undrar säkert inte vad som hände … bryr sig inte alls om att mitt ena byxben nu ser ut att ha något slags camouflage-mönstrat jeanstyg. Snyggt liksom. F-n.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,