Inlägg taggade med grattis

Ett halvfullt glas och ett grattis!

Himlen såg lite dyster ut över fälten i morse. Men inte en droppe föll över mig när jag åkte till jobbet – som jag trodde att det skulle göra (om nu någon var intresserad). Och för att jag vill vara den som tycker att glaset är halvfullt, tror jag nog att det spricker upp så småningom.

Idag säger jag också grattis till fina Titti som fyller år. Grattis Titti.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

In the name of the father

Fika i solen på GKs uteservering. Strosande längs vattnet. Mamma svan ligger på samma ställe som hon gjort förut och går man för nära kommer pappa svan i en rasande fart för att se till att man inte kommer närmare.

Sen spenderade jag en timma i brassen på terassen. Hörlurar med bra musik och varm sol gör att jag nästan somnar en liten stund. Idag fyller förresten min fina pappa år, så ett stort grattis till honom!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

P3 Nyheter och den nya fina IPRED-lagen

Jag lyssnade på P3 Nyheter och jeebus så de presenterades. Reportern i något av inslagen pratade som om lyssnarna var fullständigt hjärndöda sju-åringar. Jag skulle vilja ha haft en skämskudde när jag hörde det.

Sen började de prata om IPRED-lagen – såklart – och det går knappast att tycka något annat än att allt det senaste pratet om den där lagen är ganska komiskt. Speciellt när jag hör Eva Dahlgren prata något om ”…vi får lite av vår värdighet tillbaka…”.

Eh?! Say what?

Som om den på något sätt skulle gagna henne, andra artister, filmare och vilka kulturarbetare som nu hurrar över den där lagen. För det blir ju knappast i artisternas fickor pengarna kommer att hamna – snarare hos skivbolagen, deras jurister och advokater. Så grattis till dem. Skiv- och filmindustrins lobbyister har gjort ett utomordentligt jobb. 

Tänk om alla dessa resurser som de har lagt ner på den där skiten istället hade lagts på att ta fram vettiga, lagliga alternativ. Då hade nog aldrig den där lagen behövts över huvud taget.

Och allt detta bara för att de missade hela internet-tåget.

Läs mer om IPRED hos Aftonblaskan: här, här, här, här, här, här, här, här och på DN: här och här.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita – varje dag! Läs sen massor med andra bloggar om de här sakerna: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Grattis Titti på födelsedagen

Grattis Titti på din födelsedag. Jag hoppas att den är allt du vill att den ska vara. Jag hoppas att den är fantastisk!

Andra bloggar om: ,

Trött!

Det går från klarhet till klarhet idag. I morse var jag jättetrött och nu efter lunchen är jag om möjligt ännu tröttare. Paltkoman slog till mig som med en slägga i huvudet och allt jag känner för just nu är en tupplur.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Wake up!

Det känns inte speciellt häftigt att jag vaknade klockan 07:40 idag. Jag skulle vilja sova väldigt mycket längre. Kanske till tio ungefär hade varit lagom.

Idag blir det lite mat och kanske en tårtbit … för jag ska hem till pappa (och mamma också för den delen) och säga grattis till honom eftersom han fyllde år igår.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Tisdagsmorgon

Ugh, tisdag. Denna satans påfund till dag som alltid har en tendens att vara den tröttaste i veckan. Jag fattar inte. Måste det alltid vara någon slags backlash på tisdagar? Vad är det frågan om?

Är det sjön Vättern som gör att molnen samlas över byn och gör att det är mörkare än mörkast?

Ett mail damp ner i inkorgen nu på morgonen från mina fina vänner nere i Wien som just har fått tillökning i familjen. En liten Sine som är så liten, så liten. Grattis!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Grattis till mig

Jag har visst namnsdag idag. Jag visste inte det förrän jag gick ett litet sms i morse. Inte för att jag brukar fira namnsdag, men det är ju trevligt att ha en egen dag. Så grattis till mig!

Andra bloggar om: ,