Inlägg taggade med hurra

Nu jäklar vänder det!

Det är vintersolståndet idag. Årets kortaste dag, vilket betyder att det vänder idag. Så nu jäklar går vi mot ljusare tider. Hurra för det! Och så skiner solen också! Hurra!

Nu ska jag duscha, sen ska jag gå och fika.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Inte riktigt som förr.

Oh my gosh. Det är min födelsedag idag. Damn, jag börjar bli gammal. Dessutom känns det lite som om jag inte riktigt har tid att fira mig själv … eller är det kanske bara så att jag försöker låtsas som ingenting?

Jag fyller inte jämnt eller så. Det är ju bara en sån där ingen-speciell-födelsedag. Till skillnad från förr i tiden, när jag var en liten knodd, för länge, länge sedan. Då jag låg i sängen på morgonen och otåligt låtsades sova när jag väntade på att resten av familjen skulle komma in i rummet och sjunga ”Ja, må han leva”.

Mamma ringde häromdagen och undrade vad jag tänkte hitta på idag och det enda jag kunde fundera på var att jag skulle jobba och att det inte blir något firande i år … för efter jobbet har jag lite grejer som jag måste fixa med, lite upptagen med annat. Julen bland annat. För nu är det jul igen, bom faderalla, bom faderalla, bom faderalla lej. 

Men jovisst, ändå; hurra, hurra, hurra, det är min födelseda’!

Jag tycker ju självklart om att folk kommer ihåg mig och gratulerar, men årets födelsedag känns helt enkelt inte … så viktig. Det känns som vilken dag som helst.

Skrev jag verkligen det där?! Det var ju konstigt. Det skulle jag aldrig ha gjort då, förr i tiden, när jag var liten.

Kanske ska jag fixa en liten tårta i helgen?

Jag får se hur det blir.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

P3 Nyheter och den nya fina IPRED-lagen

Jag lyssnade på P3 Nyheter och jeebus så de presenterades. Reportern i något av inslagen pratade som om lyssnarna var fullständigt hjärndöda sju-åringar. Jag skulle vilja ha haft en skämskudde när jag hörde det.

Sen började de prata om IPRED-lagen – såklart – och det går knappast att tycka något annat än att allt det senaste pratet om den där lagen är ganska komiskt. Speciellt när jag hör Eva Dahlgren prata något om ”…vi får lite av vår värdighet tillbaka…”.

Eh?! Say what?

Som om den på något sätt skulle gagna henne, andra artister, filmare och vilka kulturarbetare som nu hurrar över den där lagen. För det blir ju knappast i artisternas fickor pengarna kommer att hamna – snarare hos skivbolagen, deras jurister och advokater. Så grattis till dem. Skiv- och filmindustrins lobbyister har gjort ett utomordentligt jobb. 

Tänk om alla dessa resurser som de har lagt ner på den där skiten istället hade lagts på att ta fram vettiga, lagliga alternativ. Då hade nog aldrig den där lagen behövts över huvud taget.

Och allt detta bara för att de missade hela internet-tåget.

Läs mer om IPRED hos Aftonblaskan: här, här, här, här, här, här, här, här och på DN: här och här.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita – varje dag! Läs sen massor med andra bloggar om de här sakerna: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Måndagsmorgon

Usch. Mörkret är mörkare än någonsin. Att kliva upp ur sängen … suck. Fem dagar kvar, sen vänder det. De här två veckorna jag har framför mig är de absolut mörkaste på hela året. Varför kallas julen för ljusets högtid när den infaller på den absolut mörkaste delen på året?

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag. Ett år äldre och ett år visare (yeah right). Hurra till mig!

Andra bloggar om: , , , , , , ,