Inlägg taggade med jul

Allt är som det brukar.

Inte en ledig dag utan en fika på GK i glada vänners lag. Det är så vi umgås med varandra.

Och så är nu julen bortstädad hemma hos mig. Stjärngardinen är nedplockad och tomtarna har återigen gått i ide i skåpet. Där får de nu vara fram till nästa advent.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , och

Jag kan inte sova!

Jag gillar inte det faktum att jag nu under jul- och nyårsledigheten har vänt på dygnet så mycket att jag trots försök att lägga mig skapligt flera kvällar, inte har ett uns av trötthet i mig nu när jag skulle vilja ha det.

Jag ser minutrarna sakta ticka förbi och tankar som far runt i huvudet, säger till mig att nu borde jag somna snart. Nu. Om bara en alldeles liten stund. Om jag vänder på mig – igen och igen och igen – så somnar jag nog. Nu då? Nu?

Det gör jag inte.

Så jag tar upp boken ännu en gång för att försöka läsa mig sömnig, men det är dödsdömt redan från början eftersom boken är alldeles för bra och intressant, så istället blir det ytterligare en timma utan sömn.

Till slut ställer jag klockan för att tvinga upp mig själv ganska tidigt. Kanske funkar det bättre för att vända tillbaka dygnet. Sen sätter jag på radion på låg volym för att stänga ute bruset från omvärlden.

Nu hoppas jag på sömn.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Alkoholkonsumtion

Julen är tydligen en riktig alkoholhelg och efter fem dagar där alkohol på ett eller annat sätt har varit inblandat känner jag att det får vara nog.

I måndags var det ett par öl. I tisdags julmys. På julafton hoppade jag i och för sig över julsnapsen till julmaten, men på kvällen blev det både lite öl och vin. På juldagen en riktig fest och igår, på annandagen, ett par öl igen. Nu är det fanimej en vit månad som gäller.

I alla fall fram till nyårsafton, för då det är fest igen.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Magen står i alla hörn

Gårdagens julfirande följde traditionen och en enorm och konstant mättnadskänsla fanns i magen. Julaftonen bestod av massor med mat, fika, klappar, godis, spel, mer mat och allmänt sådär trevligt som det ska vara. Senare på kvällen gick jag hem till Daniel och hans familj och satt där och softade till sena natten.

Idag är jag minst lika mätt igen eftersom mina fina föräldrar bjöd på ännu mer mat. Favoriten dessutom. Inte mycket senare var det dags för fika och nu såhär efteråt kan jag inte fylla magen med mer, nu är det fullare än fullast och det känns lite som om jag inte behöver äta på flera veckor.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Julmys och förväntan

P&C ordnade traditionsenligt lite julmys såhär kvällen innan julafton. Lite julgröt, skinksmörgåsar, lite öl och ett gäng glada vänner som alla tagit med sig en liten klapp som vi bytte med varandra.

Nu är det dags för sängen och hoppas att tomten kommer i morgon.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

piiip – piiip – piiip

Inte riktigt den sovmorgon jag hade hoppats på eftersom spritaffären under mig och mataffären bredvid mig verkar fylla på sina lager extra mycket nu inför julen. Lastbil efter lastbil mullrar utanför … och sen det där piiip – piiip – piiip – piiip varje gång de backar. Hur som helst är det skönt att vara ledig.

Idag ska jag bland annat åka och hälsa på lilla mormor.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

God jul och allt det där…

Jag skickade ut julkort häromdagen och om det nu var så att jag kanske glömde bort dig, missade att skicka, fick hjärnsläpp och total sinnesförvirring så att just du kanske inte fick något julkort av mig, kan du se här hur det såg ut … och till dig (och alla andra) säger jag precis det som står på kortet; God jul och ett gott nytt år!

I år har förresten babilou.se (fram till just detta nu) haft 110.482 besökare och 425.329 sidvisningar. Kul att ni tittade förbi!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Sista dagen på året?

Efter att jag gått upp, duschat och allt det där slog som vanligt tröttheten mig på käften. Men det gör inte så mycket idag, för det här kan vara den sista dagen i år som jag jobbar. Förhoppningsvis. Hur mycket jag än gillar mitt jobb, så gillar jag julledighet mer … och om jag inte behöver jobba i morgon så stannar jag hemma, låter bli, inleder min julledighet och julfirande.

Det ska bli skönt.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dagens jullåt #4

En jullåt om dagen är bra för magen … eller något sånt. Det kanske är bra för att komma i stämning i alla fall. Så med bara några dagar kvar till jul kommer här den fjärde i en (liten) lång rad: Saint Etienne featuring Tim Burgess ”I was born on Christmas day”.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , ,

Dagens jullåt #3

En jullåt om dagen är bra för magen … eller något sånt. Det kanske är bra för att komma i stämning i alla fall. Så med bara några dagar kvar till jul kommer här den tredje i en (liten) lång rad: Band Aid ”Do they know it’s Christmas”.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , ,