Inlägg taggade med tårta

Happy birthday jubilee

Gårdagen spenderades hemma hos min fina gamla och skröpliga lilla mormor som fyllde 97 år! Vi kalasade med lite kaffe och tårta.

På kvällen blev det lite mat och dryck i glada vänners lag nere på Källar’n. Efter det fick jag en trötthetsattack och gick hem.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inte riktigt som förr.

Oh my gosh. Det är min födelsedag idag. Damn, jag börjar bli gammal. Dessutom känns det lite som om jag inte riktigt har tid att fira mig själv … eller är det kanske bara så att jag försöker låtsas som ingenting?

Jag fyller inte jämnt eller så. Det är ju bara en sån där ingen-speciell-födelsedag. Till skillnad från förr i tiden, när jag var en liten knodd, för länge, länge sedan. Då jag låg i sängen på morgonen och otåligt låtsades sova när jag väntade på att resten av familjen skulle komma in i rummet och sjunga ”Ja, må han leva”.

Mamma ringde häromdagen och undrade vad jag tänkte hitta på idag och det enda jag kunde fundera på var att jag skulle jobba och att det inte blir något firande i år … för efter jobbet har jag lite grejer som jag måste fixa med, lite upptagen med annat. Julen bland annat. För nu är det jul igen, bom faderalla, bom faderalla, bom faderalla lej. 

Men jovisst, ändå; hurra, hurra, hurra, det är min födelseda’!

Jag tycker ju självklart om att folk kommer ihåg mig och gratulerar, men årets födelsedag känns helt enkelt inte … så viktig. Det känns som vilken dag som helst.

Skrev jag verkligen det där?! Det var ju konstigt. Det skulle jag aldrig ha gjort då, förr i tiden, när jag var liten.

Kanske ska jag fixa en liten tårta i helgen?

Jag får se hur det blir.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kalas!

Kalas. Norton fyller fyra år idag. Lovis fyllde ett härom dagen. Det var bullar, tårta och kaffe. Glada barn och paket och sen blev jag trött och åkte hem.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Fars dag (i förskott)

Idag har jag varit hemma hos mamma och pappa för att fira fars dag (eftersom de inte är hemma i morgon). Smaskig mat, fika med tårta och ett parti TP.

…och det såg ju så bra ut för min del. Alla pluttar på plats och in mot mitten. Sen fick jag visst snurra runt där ett tag så att de andra kom ikapp och det slutade med att min bror hann före och vann. Jävla bror.

Sen pratade vi om mina knän (pappa hade läst det här). Jag opererade bort några knölar i dem när jag var typ tio år och det visade sig att mamma och pappa hade kvar ett brev från doktorn. En av de där knölarna visade tecken på reumatism och jag fick tydligen åka tillbaka för undersökningar och tester. Något jag inte har något som helst minne av att jag har varit med om.

Men det gör inte så mycket. Det känns inte som att jag haft/har någon reumatism i mig och … peppar, peppar … jag vill inte ha i framtiden heller.

BloggRegistret.seKlicka på den lilla svart/vita rutan här bredvid, gör det. För det är bra att du gör det! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tårta

På eftermiddagen åkte jag hem till Daniel en stund. Han fyller ju år idag så jag lämnade en present och fick kaffe och tårta. Sen åkte jag hem igen till halvliggande läge och lättja.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

Iväg och tillbaka

Jag, min ena bror och föräldrarna satte oss i bilen och for iväg de 22 milen för att hälsa på min andra bror som fyller år i morgon.

Längs vägen står stolparna på rad och eftersom jag samlar på stolpar så knäpper jag några bilder genom rutan.

Vi åker genom Gnesta. Jag har aldrig varit i Gnesta … och jag vet allvarligt talat inte om jag faktiskt skulle vilja spendera så mycket tid där. Det såg inte helt kul ut … kanske för att vädret var skit … eller kanske för att det helt enkelt inte såg speciellt roligt ut.

Efter flera mil är vi sen hemma hos min bror och hans familj. Vi äter gott, fikar kaffe med tårta och födelsedagsbror får lite presenter som verkar väldigt intressanta.

När det närmar sig kvällen åker vi de 22 milen igen och det är riktigt skitväder och regnar konstant hela vägen hem.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Den!

Så har jag varit hemma hos mor och far och fått favoritmaten. Mammas kyckling. Du vet, det som i min värld är världens godaste maträtt. Mätt blev jag. Väldigt mycket. Så pass att jag var tvungen att somna i fåtöljen en stund efteråt. Sen åt vi tårta också. Det var ju ändå pappsens födelsedag igår.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Wake up!

Det känns inte speciellt häftigt att jag vaknade klockan 07:40 idag. Jag skulle vilja sova väldigt mycket längre. Kanske till tio ungefär hade varit lagom.

Idag blir det lite mat och kanske en tårtbit … för jag ska hem till pappa (och mamma också för den delen) och säga grattis till honom eftersom han fyllde år igår.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Fashionjanne och Mormor


Hemma hos mormor.

Idag har jag varit hos min fina gamla mormor och hälsat på. Druckit kaffe och ätit tårta … och så blommor till lilla mormor som fyllde 96 år igår.

Och så en sån där modebloggsgrej á la blondinbloggarna: Innan vi åkte till mormor så var jag och brorsan på stan och så såg jag en ny vårjacka och ja ba’: Aw! Cravings! Måste ha! Nu! Så jag köpte den. Dagens outfit är därför:
Ny jacka: Tiger.
Skjorta: En gammal.
Jeans: Levi’s.


Ny fin vårjacka.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Gårdagen

Var hemma med min familj igår och firade jul som vi alltid gör. Traditionerna får inte brytas. Först åt jag tills jag storknade, sen åt jag lite till … och lite till. Efter det var jag tvungen att lägga mig på soffan och vila lite medan de andra pratade runt omkring mig. Jag somnade nog en stund också. Sen var det julklappsdags och hos mig hamnade en hel hög med böcker, kalsonger, klockradio, kuvert, strumpor, lotter, ett 4GB USB-minne…

Sen skulle vi tydligen äta igen.

Det var kaffe, bullar och tårta och min far är tydligen helt bottenlös. Vi andra sitter runt omkring och stånkar och stönar av mätthet, men min käre far glufsar i sig som ingenting. Jag som fortfarande var proppmätt efter all julmat … och julgodis. Sen satte vi oss ner och kollade på en bunt med diabilder som vi hade digitaliserat. Det var roligt att se. Efter det var det tydligen dags att äta lite igen och då kände jag att det fick vara nog med mat.

Senare på kvällen lämnade jag mina fina föräldrar och åkte hem till Daniel och Martina och blev sittande där i några timmar i glada vänners lag.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , och