Inlägg taggade med Topplista

Singelsamlingen #1

Bland vinylsinglarna i min gamla samling från förr – och som jag tänkte gå igenom för mitt eget nöjes skull – hittar jag den ena märkligheten efter den andra. Låtar där bäst-före-datumet ibland har gått ut för länge sedan.

1985 fick jag en stereo i födelsedagspresent. En riktig. Med skivspelare, dubbelkassett, equalizer och hela tjottabarongen. Så fort jag hade råd köpte jag en singel eller ett album och en av de absolut första singlarna som hamnade på skivspelaren var ”The word girl” som släpptes tidigare det året av gruppen Scritti Politti. En grupp som genom åren egentligen mest har bestått av Green Gartside (för de finns tydligen fortfarande) – som också sjunger med den något speciella rösten. Låten klättrade upp till nr 6 på den engelska topplistan och här hemma lyckades den ta sig till Trackslistans tredjeplats. ”The Word Girl” fanns även med på deras album ”Cupid & Psyche” från samma år.

Och 1985 tyckte jag att den här låten var jättebra.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sverige, svenskarna och Blondinbella

Det är något allvarligt fel på Sverige och svenskarna när man ser att den person som har fått flest sökningar på Google är Blondinbella (tvåa på listan är Linda Rosing). 

Internet är fantastiskt. Allt finns. Källan till en livstids kunskap finns bara några knapptryckningar bort. Men jag tycker att det på något sätt är lite tragiskt att folk hellre väljer att läsa om vilken klänning eller pälsattiralj Blondinbella har köpt den här veckan istället för att faktiskt använda nätet till vad det kan vara.

Och egentligen kastar jag som vanligt sten i glashus. För min egen blogg är ju på intet sätt annorlunda än Blondinbellas egentligen. Jag skriver också om trams. Min blogg är ganska mycket ett innehållslöst pladdrande. Jag tycker också att det är roligt att folk hittar hit och läser vad jag skriver. Är jag kanske till och med en vuxnare, manlig version av Blondinbella (minus typ en halv miljon läsare och att jag inte tjänar ett öre på bloggen)?

Huh, hemska tanke. Att jag ens skrev det där!

Och förresten … konstigt nog finns inget sex-relaterat med på listorna över årets mest sökta. Jag trodde faktiskt att det var just såna sökningar som skulle hamna i topp.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till höger! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Världens 50 mäktigaste bloggar … bah!

Jag ser i Aftonblaskan att The Guardian (redan i mars) listade världens mäktigaste bloggare och jag undrar varför inte jag är med på den där listan. Typ på förstaplatsen. Jag menar, folk borde lyssna till mitt trams och vad jag inte har att säga. Inte för att jag har något att säga, utan för att jag är (just det) jag! Jag är en outsinlig källa till visdom och sunt förnuft. Jag är ljuset i tunneln och luften vi andas. Jag är allt och ingenting. 

På förstaplatsen hamnade ”The Huffington Post”, en ”blogg” som jag tidigare aldrig hade hört talas om och som snarare verkar vara en nättidning bestående av en bunt bloggare. På andraplatsen kom Boing Boing och på tredjeplats TechCrunch.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Krimskrams

Schulmans blir utsparkade från VF och har nu en nedräkningsblogg på sin egen sajt istället. Eller … utsparkade och utsparkade … det hela är nog snarare ett litet PR-jippo för att locka folk till den kommande 1000apor-sajten. Nya rubriker skapade det och bröderna är lika glada ändå.

Visst är det väl så att kvällstidningarnas rubriker är precis lika köpta som blondinbloggarnas inlägg?

Eftersom jag gillar Madonna litegrann så tycker jag det är synd att hon som brukar hoppa på de musikaliska trenderna tidigt istället hoppar på Timbaland-tåget när det redan känns passerat. Nya låten ”4 minutes” tillsammans med Justin Timberlake är väldigt ospännande … för att inte säga ointressant.

Är det det här som blir den förmodade bloggdöden för de betalda blondinbloggarna? Utredning pågår.

Fuck! Nu har jag halkat på Bloggportalens topplista igen. Jag borde skärpa mig. Jag borde blogga bättre, intressantare och roligare. Eller skitsamma, jag borde inte bry mig, för även om det är roligt med topplistor (speciellt när jag ligger högt på dem) så bloggar jag för min egen skull … och för din.

Och nu blir det modeblogg … skjortor behöver jag. En hel drös. Snygga, fina skjortor. Klassiskt snitt, enkla, ”cleana”. En shoppingtur behövs och ska göras när orken trillar över mig.

Skriv upp dig och var med på Earth Hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Från först till … längre ner

Va f-n. Detta är en skandal! Under en ganska lång tid har jag varit överlägsen etta på Bloggportalens topplista i Linköpingsregionen och nu har jag helt plötsligt halkat ner till en tredjeplats. Tredjeplats! Du hör ju hur det låter. F-n, jag vill inte ligga trea. Ligger man trea är man dålig. Jag vill ligga etta. Det är mycket roligare att ligga etta.

Klicka här och klicka här också för att rösta på mig! Skriv upp dig för att vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , ,