Inlägg taggade med sova

Sleeping my day away

Trots stilla hemmakväll igår och trots att jag somnade tidigt sov jag till elva idag. Jag som trodde att jag skulle vakna hyfsat och kunnat få lite saker gjorda på förmiddagen. Tji fick jag.

Läs andra bloggar om , , , , , ,

I need some sleep

Och så var det det där med tidiga morgnar igen. Fuck it. Det är verkligen inte min grej. Inte alls. Det är hemskt att kliva upp ur sängen på morgonen. Allt jag vill, när klockan ringer, är att ligga kvar och sova några timmar till.

Läs andra bloggar om , , , ,

Fredagströttheten.

Jag gick bort till Valven en sväng. After Work i glada vänners lag hägrade – som en tröst för snöandets retfulla idioti – och det är ju märkligt hur tröttheten varje fredag smyger sig på. Efter en halv öl var jag nästan redo för sängen. Nu blev det inte riktigt så, men tre öl senare är jag hemma och det kanske inte är sängen, men väl soffan … och en chokladbit till det.

Godnatt, vi ses i morgon.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Onsdagsmorgon

Klockan ringde med sin hemska signal och då gick jag upp nästan på en gång. Jag var bara tvungen att ligga kvar i ett par minuter och halvslumra en stund först. Solen skiner idag och då känns allting lite bra igen. Det brukar göra det när solen skiner.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Att sova

Jag är verkligen jättebra på att sova och om inte telefonen hade ringt och väckt mig hade jag fortfarande legat där i sängen och sovit.

Söndag idag. Då ska jag inte göra någonting. Som vanligt alltså. Men det var ju det där med vilodag eller något sånt. Att jag sen har haft vilodag sen i fredags kväll är ju en helt annan femma.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , ,

Konfucius

Först hade jag tänkt att åka till Örebro idag. För att göra något annat än det vanliga. Men eftersom jag sov lite för länge så blev det ingenting med det. Det får bli en annan dag. Det blev en fika och en stros, längs vattnet och förbi kyrkan – allt som vanligt alltså. Det är lite som det där uttrycket den gamle Konfucius en gång tydligen yttrade: ”Igår kväll smidde jag tusen planer, i morse gjorde jag som vanligt.”

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Om morgonens svårigheter, för sjuttioelfte gången.

Jag undrar vad det är som gör att man är så olika trött olika morgnar? Jag går ju och lägger mig samma tid varje kväll, sover oftast som en liten gris, klockan ringer som vanligt samma tid varje morgon, men ändå är vissa dagar mycket värre än andra.

Varför?

I morse till exempel. Fredag och allt, då brukar jag vakna lite lättare, lite gladare av vetskapen att det är fredag. Fredagar är ju toppen. Men inte alls idag. Jag var snarare som någon som väckts från de döda, fast bara halvvägs.

Klicka här och ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Lördag 7 mars 2009

Det var näst intill omöjligt att somna i natt. Soffan var så skön igår kväll att jag somnade till en liten stund och det var tydligen tillräckligt för att nattens sömn inte ville komma till mig.

I morse blev det ett långsamt skönt uppvaknande. Ingenting som störde mig i min sömn. Inga telefoner som ringde. Inga backande lastbilar utanför mitt sovrumsfönster. Lugn och ro. Jag fick vakna av mig själv.

Fikat har vi gjort och strosandet struntade vi i eftersom det är så fruktansvärt oskönt ute. Det är kallt. Rått. En sån där äcklig kyla som kryper innanför skinnet och ända in i märgen.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Humörsvängning

Det är märkligt det där hur väldigt lättpåverkad jag är av vädret. Är det sol, blå himmel och fint kan jag bli nästan som ett barn på julafton, med rosor på kinden och solsken i blick … är det grått och regnigt blir jag en sur liten puppa som inte vill något annat än att krypa ner under täcket och sova bort hela dagen.

…och så säger de att det inte finns dåliga väder … bah! Det gör det visst.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

The vilodag

Wow. Idag fick jag nästan sova helt ostört och länge. Om det inte var för att jag vaknade en kort stund av att det skottades och plogades snö utanför mitt sovrumsfönster. Fast det gjorde inte så mycket, fem minuter senare så sov jag som en liten gris igen.

När jag kollar ut genom fönstret ser det sådär vitt och rent ut. Ett tjockt lager snö har lagt sig ovanpo det gamla. F-n. Jag som hade hoppats på att vi skulle gå mot vår – inte mer vinter.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,