Inlägg taggade med lättja

Sunday shining

Söndag. Fika på Leksaksmuseet. En liten stros som blev en långpromenad runt Tycklinge med ljumma vindar.

Söndag. Tvättstugedag och lite köttfärssås i magen. Senare blir det lättja.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Igår är inte idag.

Gårdagen som var alldeles ljuvlig och vårlik har idag förbytts till något grått elände som dessutom kastar ner något som ser ut som snö. Plusgraderna gör som tur är att det inte stannar.

Gårdagens kväll var ett frosseri i friterade godsaker från Rådhuskällarens meny. Till det några öl och efteråt en drink.

Idag är jag lite seg – för ovanlighetens skull. Om en stund ska jag iväg och fika lite, sen blir det nog inte mycket mer gjort idag.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag är smalare nu än när jag var som tjockast.

Jag har inte vetat hur mycket förrän nu, men jag har ju märkt att mina kärlekshandtag har krympt och att magen inte putar lika mycket. Att jag inte känner mig lika plufsig och att mitt bälte behövt nya hål. Så jag vägde mig idag för första gången sen (typ) förra våren och hela tio kilo har försvunnit sen dess. Vilket med tanke på min ansenliga längd är en del.

Vill du veta min hemlighet?

Det är ingen diet och ingen träning. Jag har inte gjort ett endaste dugg som jag inte gjort annars. Lättja och frosseri är ju som bekant saker jag gillar. Det finns ingen hemlighet. De där kilona hörde helt enkelt inte till mig och de hade bara stannat där en stund för att retas.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En gammal film och en ledig fredag.

Efter att ha legat och tittat på Hayao Miyazaki’s gamla ”Min granne Totoro” (som förresten inte på långa vägar är lika bra som ”Spirited Away” och ”Det levande slottet”) tyckte jag att det var dags att resa mig ur min lättja och göra något annat. Så det blev bloggen … som om det egentligen är någon större skillnad på att sitta och pilla med den och ligga på soffan – inte så mycket i alla fall.

I morgon förmiddag har jag saker som måste göras. Hemma. Människor som kommer … och då tänkte jag att det är lika bra att vara ledig hela dagen … så, en helledig fredag. Det känns ganska skönt faktiskt.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Happy up here!

Så var det fredag igen. Kväll dessutom. Och jobbveckan är slut. Skönt. Kvällen kommer att ägnas åt lättja och frosseri – det jag är allra bäst på. Sen kanske jag lyssnar jag lite på Röyksopps senaste trudelutt ”Happy up here” och blir lite glad en stund. För det blir man av den låten. Den är för övrigt väldigt mycket Röyksopp om nu någon trodde något annat. Kanske lyssnar jag på Rex the dog’s ”Bubblicious” också, för den blir man också glad av.

Bara så att du vet vad jag pysslar med ikväll.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Söndag

Det blir en oändligt stillsam söndag idag känner jag. Det traditionella fikat på GK är avklarat och nu är det soffan som gäller. Där kommer jag nog ligga resten av dagen.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Nyårslöfte

Inga löften om att sluta med det ena eller att börja med det andra. Saker som aldrig blir av. Inga vadslagningar som misslyckas och kostar dyra pengar. Inga löften om att göra mer eller mindre av det som jag kanske borde. Inga löften att bryta. Inga krav på mig själv att göra det jag inte vill. Inga krav på att vara andra till lags för att bli någon jag inte är. Jag är den jag är. Full av rätt och fel, brister och egenheter, laster och lättja.

Mitt löfte det här nya året som är 2009 är att inte ha något löfte. Mitt löfte är att vara precis som jag brukar. Ungefär som du. Fast bättre.

Nyårsaftonens fest igår var väldigt trevlig. Det var middag, tjo, tjim och klackarna i taket. Idag är jag trött, seg och ska alldeles snart gå iväg och äta en pizza. Sen blir det nog inte mer gjort idag.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boom, shake the room.

Jaha, helgen sprang som vanligt iväg väldigt fort och ritsch, ratsch filibom bom bom så var det måndag igen … och sista veckan innan det i nästa vecka är dags för jul och det känns ju förbaskat trevligt. Lite jul, lite ledigt, lite lättja och frosseri … och kanske en klapp eller två.

Nu jobb.

BloggRegistret.seGe mig din röst – klicka på den svart/vita här till höger! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

De sju dödssynderna

Jag förstår inte riktigt varför de kallas för de sju dödssynderna. Okej, vrede kanske inte är så bra. Men både lättja och frosseri är ju jättetrevligt. Högmod kan väl alla drabbas av lite då och då. Girighet och avund i lagom små doser kan ju trigga folk att göra bättre … och vällust … mmm, kom igen liksom.

BloggRegistret.seKlicka på den lilla svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , ,

Dimanche. Söndag. Sonntag. Sunday.

Jag har gjort det jag ska idag och tänker inte göra något mer. Resten av dagen och kvällen kommer ägnas åt lättja. Jag ska frossa i lättja och att dubbla en dödssynd med en annan känns helt okej idag när det bara regnar ute.

Läs andra bloggar om , , , , ,