Inlägg taggade med tvättmaskin

Pictures last longer

Det här blir som en liten bildhistoria, över dagen, som den har varit hittills. Efter min lilla sovmorgon kastade jag in en tvätt i tvättmaskinen. När den var klar hängde jag in en del av den i torkskåpet och den andra delen i torktumlaren.

Vi fikade. Sen stod vi bara och glodde en stund. Som dumma fån.

Vi strosade längs Storgatan en kort sekund … och kollade in en snabb sväng på Ister.

Titti och jag åkte till ett par handelsträdgårdar. Hon ville ha Pelargoner, men tji fick hon. Den sorten hon ville ha fanns inte…

…själv tyckte jag det var mer intressant med en humla som surrade runt de blåa blommorna.

Vi åkte iväg en sväng och åt en liten lunch på McDonken. Flottigt och gott.

Sen spelade vi äventyrsgolf. Inte så äventyrligt kanske, men roligt.

När vi kom hem till byn igen så såg himlen väldigt grå och trist ut.

Jag gick och handlade lite. En liter mjölk och en apelsinläsk.

Nu ska jag lägga mig här en stund.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lördagens nöje

Såhär roligt har jag det en lördagseftermiddag i februari. Dammet är dammat, golven är sugna och blommorna är vattnade. Nu funderar jag på om jag ska slänga in en tvätt i maskinen.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Amenvafanmonstret

Ibland får du nästan för dig att du inte har skruvat på ditt huvud ordentligt. Eller också tror du att du är mer disträ, förvirrad och tankspridd än vad du någonsin har varit. Strumpor som försvinner i tvättmaskinen, tandkrämstuben i kylskåpet, ketchupen i tvättkorgen, bilnycklarna i diskhon och glasögonen som är som bortblåsta – fast de tydligen sitter i pannan.

Det är inte dig det är fel på. Det är Amenvafanmonstret som varit framme. En irriterande liten retsticka som älskar att flytta på saker, lägga dem där de inte hör hemma, gömma dem så att du får leta halvt ihjäl dig … och när du springer omkring där hemma (eller på jobbet) och söker med ljus och lykta efter vad det nu kan vara, så skrattar Amenvafanmonstret stjärten av sig.

Tidigare: Snormonstret och Jävlighetsmonstret.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ingentingighet.

Dagens träff på fiket är avklarad och mycket mer än så har jag inte planerat in för dagen. Den här helgen kan nog räknas in som den mest lättjefulla på flera år. Jag har verkligen inte gjort ett skit. Vilket känns ganska skönt faktiskt även om jag fick en släng av rastlöshet igår kväll.

Det är i och för sig varannan söndag idag, vilket betyder tvättstuga och det är ju inte så spännande. Jag springer fram och tillbaka och fixar med det. Springer kanske är fel ord förresten … en gång i timmen går jag ut till tvättstugan och stoppar in det som blivit rent i torktumlare och torkskåp, fyller på en ny maskin och gör inte så mycket mer än att vänta på att det ska bli klart.

Det kanske märks förresten att jag inte har gjort någonting i helgen eftersom jag skriver om mina oerhört intressanta besök i tvättstugan. Men det är ju i och för sig som det brukar.

Och så är det ju den första februari idag … det sa bara svish så var januari över. Jäklar vad fort det gick.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Varannan söndag

Det är varannan söndag idag och varannan söndag brukar betyda tvättdag. Det är ungefär lika spännande som vanligt. Tvätta. Torka. Vika. Hänga upp. In i skåpen.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Tvättmaskin

Förut var min bil jättesmutsig. Nu ser den nästan ut som ny igen. Blank och fin.

Läs andra bloggar om , ,

Söndagsnöje (repris)

Efter söndagsfika tillsammans med de andra så är det dags för ännu ett sånt där tråkigt måste (igen). Tvättstugan och dess maskiner snurrar på för fullt för att göra mina gamla kläder rena. Det är tråkigt. Jättetråkigt.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Söndag

Söndagsmorgon och jag skrotar omkring i lägenheten och funderar på att göra mig i ordning för dagen. Jag ska alldeles snart hoppa in i duschen, sen måste jag slänga in en hög med tvätt i tvättmaskinen och sen … inte en aning … men jag gissar att det blir en fika på något fik.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Bakteriefrossa!

Det var bara två veckor sedan det var ”Global handwashing day” och jag skrev om britternas bajsiga händer och nu kommer nästa ”skräckhistoria”. Blaskan listar ställen som kryllar av bakterier: Handväskor, plånböcker, fjärrkontrollen, tvättmaskiner, skärbrädor, telefoner, tryckknappar (bankomater, automater, hissar), yogamattor, flygplanstoaletter, varukorgar, vagnar…

Enligt Charles Gerba, professor i mikrobiologi, finns det 200 gånger fler fekalier på en skärbräda än på en toalettsits.

Vad f-n gör man med sin skärbräda för att det ska bli så? Gnider in den i bajs?

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,