Inlägg taggade med Radio

Sick sick sick

Det var ett jäkla tjat om den där svininfluensan. Media slår som vanligt på den stora trumman med tusentals som kan vara smittade. 149 personer har tydligen dött och WHO befarar en pandemi. Enligt damen på radion som jag hörde förut var det sju bekräftade fall. Siffrorna är alltså något förvirrande.

Annars kan jag berätta att under tiden jag skrev de här raderna så har ungefär 220 personer i världen dött av hjärt-/kärlsjukdomar, 95 har dött i cancer, 15 dött i trafikolyckor, 41 i HIV/Aids och 12 har dött av Malaria. I alla fall enligt World clock.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Friday on my mind

Den här snabba (korta) veckan lider mot sitt slut. Fredag är en skön dag. Jag gillar fredagar (om det nu var någon som hade missat det). Jag gillar känslan av att hela helgen är framför mig och att solen skiner (typ).

På radion pratade de nyss om Laleh. Att hon är en så duktig kvinna, som går sin egen väg och som inte bryr sig om konventioner och som kör sin grej. Må så vara. Men jag tycker hon verkar lite bajsnödig. Ungefär så som Nordpolen troligen hoppades på att framstå i morgonprogrammet när han istället framstod som en fullblodsdåre.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

P3-skånska.

Jag är en dialektrasist. Jag kan inte rå för det, men just nu på P3 … programledarens dialekt … den där märkliga varianten av skånska. P3-skånska kallar jag den, för enda gången jag hör den är när jag lyssnar på P3 och det kryper i kroppen och jag får ilningar längs ryggen. Den irriterar mig så pass att jag känner mig lätt aggresiv. Jag står inte ut en sekund.

Avknappen är en bra knapp.

Då funkar min egna Spotify playlist bättre.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dålig tidpunkt.

Jag gnällde ju häromdagen om rytmen som aldrig infann sig, hur svårt det var att hitta den, att vakna tidigt på morgnarna, att jag borde ha fått någon slags rutin på väckarklockans illvilliga ringande.

Uppenbarligen så infann sig den där rytmen just idag när jag hade planerat att sova ut ordentligt. Sova länge. Sova lördag.

Klockan sju vaknade jag. Klarvaken. Pigg som en lärka. Och när jag såg klockan suckade jag en sorgset ”varför” till mig själv, vände mig, satte på radion och tvingade mig själv att somna om … vilket jag faktiskt lyckades med efter en stund.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En man, ett tal och lite glass.

När jag hade parkerat bilen hemma blev jag sittande kvar där i sätet en stund, lyssnandes på P1 och Obamas installationstal. Han har ju uppenbarligen talets gåva, även om han stakade sig ganska rejält när han läste eden (vilket inte är så konstigt – han var säkert ohyggligt nervös) och även om det är någon annan som skrivit hans tal.

”We remain a young nation, but in the words of Scripture, the time has come to set aside childish things. The time has come to reaffirm our enduring spirit; to choose our better history; to carry forward that precious gift, that noble idea, passed on from generation to generation: the God-given promise that all are equal, all are free, and all deserve a chance to pursue their full measure of happiness.”

Men det lät bra. Det var sådär svulstigt amerikanskt som bara amerikanare kan. Lite som Hollywoodska katastroffilmer där hjälten, innan sista striden, talar till folket. Och talet kommer med all sannolikhet söndertolkas i media de närmaste dagarna.

Och som dessert efter kvällsmaten tog jag lite härlig amerikansk glass; ”B&Js Cookie dough – Vanilla ice cream with chunks of chocolate chip cookie dough”. Gott. Men så otroligt sött att jag nästan fick ont i tänderna.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!

Läs mer om Obama, installationen och talet här, här, här, här, här, här och här. Läs också andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag kan inte sova!

Jag gillar inte det faktum att jag nu under jul- och nyårsledigheten har vänt på dygnet så mycket att jag trots försök att lägga mig skapligt flera kvällar, inte har ett uns av trötthet i mig nu när jag skulle vilja ha det.

Jag ser minutrarna sakta ticka förbi och tankar som far runt i huvudet, säger till mig att nu borde jag somna snart. Nu. Om bara en alldeles liten stund. Om jag vänder på mig – igen och igen och igen – så somnar jag nog. Nu då? Nu?

Det gör jag inte.

Så jag tar upp boken ännu en gång för att försöka läsa mig sömnig, men det är dödsdömt redan från början eftersom boken är alldeles för bra och intressant, så istället blir det ytterligare en timma utan sömn.

Till slut ställer jag klockan för att tvinga upp mig själv ganska tidigt. Kanske funkar det bättre för att vända tillbaka dygnet. Sen sätter jag på radion på låg volym för att stänga ute bruset från omvärlden.

Nu hoppas jag på sömn.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Väder, ecstacy och en varning

Egentligen ville jag gå till sluskstället och äta raggmunk med stekt fläsk men perkele vilket monstruöst jäkla skitväder. Nästan värsta tänkbara faktiskt. Isande vindar och regn från både höger och vänster gjorde att det istället blev en sån där fryst fiskgratäng från matbutiken som ligger närmast.

Enligt en amerikansk studie kan ecstacy lindra vid posttraumatisk stress. Professor Elias Eriksson vid Göteborgs universitet kommenterar; ”Stämmer resultaten är det helfestligt”. Jorå, helfestligt var ordet.

Jag längtar till våren. Då när det är sådär soligt, varmt och … trevligt.

Centern vill för övrigt ändra i IPRED-förslaget så att man först ska få en varning (ja, det låter väl bra) innan det sen eventuellt går vidare. Så att, som jag hörde på radion i morse, en förälder kan säga till sitt barn att sluta … och jag kan nästan höra hur det låter:
– Nä, sluta nu.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Sen tycker jag att du kan kolla in andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Funderingar

Jag undrar hur fort min hjärna egentligen kan snurra. På kvällarna när det är dags att sova går hjärnan på högvarv. För varje minut, sekund, som går ökar tempot och tankar, idéer och allt på en gång rör sig så fort att jag nästan blir yr i huvudet. Skulle jag inte ha radion igång, som distraktion, bredvid mig, så tror jag att mitt huvud skulle sprängas.

Jag undrar varför folk tittar med ett leende på mig. Är det så man gör, ser jag konstig ut … eller har jag något hängande under näsan?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Music on the radio and the office sounds dandy

För tillfället pinar jag mina kollegor med ”.977 The Country Channel” som finns i iTunes radio. Countrymusik kan vara lite kul. I alla fall om man bara lyssnar på det ibland och i små doser … för samtidigt är det ganska slajmigt och sliskigt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Din gata

Radion står på i bakgrunden … Din gata i P3 … jeebus vilket jävla skräp!

Rösta på mig! … och sen borde du skriva upp dig och vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , ,