Inlägg taggade med soffa

Pictures last longer

Det här blir som en liten bildhistoria, över dagen, som den har varit hittills. Efter min lilla sovmorgon kastade jag in en tvätt i tvättmaskinen. När den var klar hängde jag in en del av den i torkskåpet och den andra delen i torktumlaren.

Vi fikade. Sen stod vi bara och glodde en stund. Som dumma fån.

Vi strosade längs Storgatan en kort sekund … och kollade in en snabb sväng på Ister.

Titti och jag åkte till ett par handelsträdgårdar. Hon ville ha Pelargoner, men tji fick hon. Den sorten hon ville ha fanns inte…

…själv tyckte jag det var mer intressant med en humla som surrade runt de blåa blommorna.

Vi åkte iväg en sväng och åt en liten lunch på McDonken. Flottigt och gott.

Sen spelade vi äventyrsgolf. Inte så äventyrligt kanske, men roligt.

När vi kom hem till byn igen så såg himlen väldigt grå och trist ut.

Jag gick och handlade lite. En liter mjölk och en apelsinläsk.

Nu ska jag lägga mig här en stund.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fredagströttheten.

Jag gick bort till Valven en sväng. After Work i glada vänners lag hägrade – som en tröst för snöandets retfulla idioti – och det är ju märkligt hur tröttheten varje fredag smyger sig på. Efter en halv öl var jag nästan redo för sängen. Nu blev det inte riktigt så, men tre öl senare är jag hemma och det kanske inte är sängen, men väl soffan … och en chokladbit till det.

Godnatt, vi ses i morgon.

Läs andra bloggar om , , , , , , , ,

Lördag 7 mars 2009

Det var näst intill omöjligt att somna i natt. Soffan var så skön igår kväll att jag somnade till en liten stund och det var tydligen tillräckligt för att nattens sömn inte ville komma till mig.

I morse blev det ett långsamt skönt uppvaknande. Ingenting som störde mig i min sömn. Inga telefoner som ringde. Inga backande lastbilar utanför mitt sovrumsfönster. Lugn och ro. Jag fick vakna av mig själv.

Fikat har vi gjort och strosandet struntade vi i eftersom det är så fruktansvärt oskönt ute. Det är kallt. Rått. En sån där äcklig kyla som kryper innanför skinnet och ända in i märgen.

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En gammal film och en ledig fredag.

Efter att ha legat och tittat på Hayao Miyazaki’s gamla ”Min granne Totoro” (som förresten inte på långa vägar är lika bra som ”Spirited Away” och ”Det levande slottet”) tyckte jag att det var dags att resa mig ur min lättja och göra något annat. Så det blev bloggen … som om det egentligen är någon större skillnad på att sitta och pilla med den och ligga på soffan – inte så mycket i alla fall.

I morgon förmiddag har jag saker som måste göras. Hemma. Människor som kommer … och då tänkte jag att det är lika bra att vara ledig hela dagen … så, en helledig fredag. Det känns ganska skönt faktiskt.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nöff nöff

Jag behövde tydligen sova ikapp eller något sånt. För trots gårdagens sovande i soffan mest hela kvällen, så sov jag som liten en gris i natt. 

Idag skiner solen. Gött! Jag har saknat den. Synd bara att det ska vara så in i helvetes kallt ute.

Men nu, frukost.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

En soffa.

Soffan. Det är verkligen en skön plats att spendera tiden i. Speciellt när man lägger sig i den vid sju-snåret, somnar in och vaknar tre timmar senare och undrar vad som hände. Jag skulle ju bara vila ögonen en liten stund.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Söndag

Det blir en oändligt stillsam söndag idag känner jag. Det traditionella fikat på GK är avklarat och nu är det soffan som gäller. Där kommer jag nog ligga resten av dagen.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Gråhetens inverkan

Idag är det inte riktigt lika muntert som det har varit i veckan. Vädret är så oändligt grått och trist att det smittar av sig lite på humöret. Jag blir själv lite grå och trist när det är såhär. Det är märkligt att mitt humör är så otroligt styrt av vädret.

Men det är en bra ursäkt för att få krypa upp i soffan och bara vara.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Nyårslöfte

Inga löften om att sluta med det ena eller att börja med det andra. Saker som aldrig blir av. Inga vadslagningar som misslyckas och kostar dyra pengar. Inga löften om att göra mer eller mindre av det som jag kanske borde. Inga löften att bryta. Inga krav på mig själv att göra det jag inte vill. Inga krav på att vara andra till lags för att bli någon jag inte är. Jag är den jag är. Full av rätt och fel, brister och egenheter, laster och lättja.

Mitt löfte det här nya året som är 2009 är att inte ha något löfte. Mitt löfte är att vara precis som jag brukar. Ungefär som du. Fast bättre.

Nyårsaftonens fest igår var väldigt trevlig. Det var middag, tjo, tjim och klackarna i taket. Idag är jag trött, seg och ska alldeles snart gå iväg och äta en pizza. Sen blir det nog inte mer gjort idag.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Första advent/grå söndag

Fika i sedvanlig ordning på GK. Sen gick vi ut på en ”stros”. Idag är det värsta sortens väder. Gråare än gråast. Fuktigt. Mulet. Regnet liksom hänger i luften. Det är 2-3 plusgrader och sådär rått och äckligt. Att sitta hemma i soffan känns som det enda vettiga alternativet. I alla fall fram till klockan fem då det är dags för lite kalas.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,