Inlägg taggade med kollega

Hej. Idag har jag…

Förmiddagen spenderades med ett pågående mastodontjobb och kundens – eller snarare kundens leverantör – kommentarer på saker och ting har varit minst sagt förvirrande. Innan jag kom igång visste jag varken hur, var eller med vad jag skulle börja. Jag skulle nog kunna säga att det rådde en släng av total förvirring … och det inte bara från mig. Min kollega som skulle assistera mig satt bredvid och skakade på huvudet och såg lika mycket ut som ett frågetecken som jag.

Jag tror vi redde ut det … en PDF senare känns det i alla fall så.

Nu ska jag fortsätta med att försöka få någon slags koll på en hemsidesgrej vi ska göra. I min hjärna råder även där en liten släng av förvirring.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Dagens lunch

Vädret gjorde att jag inte ville gå ut på lunchen. Så efter lite tjafs om vem som skulle offra sig så blev det min kollega som tog bilen ner till stan och hämtade mat. Det blev fredagsflottigt; kycklingfilé med chilibearnise och rostad potatis.

Det smakade fint.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Voff voff.

Helt plötsligt blev jag med hund. Även om det är högst tillfälligt. Min kollega, som brukar ta med sig hunden till kontoret ibland, var tvungen att åka iväg på ett kundmöte och eftersom jag var den enda som var på plats i morse, föll det på min lott att gå ut på en liten promenad med jycken.

Men så är det den där grejen med att plocka upp bajs i en liten påse. Det är en mycket märklig sak att göra. Även om jag tycker att hundägare ska göra det. Stryk borde de ha annars. Men jag vill inte. Det är äckligt.

Klicka här och ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

En helt vanlig måndag, utan jeans.

Som vanligt en måndag är jag lite småseg. Lite för att jag just har ätit lunch, men mest tror jag det är för att jag vaknade så konstigt i morse. Vid sex ungefär. Oförstående över varför och hur. Det kanske var ljud. Kanske var det en dörr som smällde, en högljudd bil eller något annat som mina öron inte kände igen. Jag är känslig för ljud när jag sover … lättväckt … i alla fall när det är ljud som jag inte känner igen. Kanske är tröttheten över mig för att jag somnade om. För egentligen borde jag kanske gått upp då vid det första uppvaknandet. Även om sängen som vanligt kändes skönare.

Min kollega blev lite förnärmad förut när jag kallade honom för en ”fashion fuck-up”. För skorna som han valt till sin kostym inte är … som sig bör. Vi beslutade nämligen i förra veckan att den här veckan ska vara en ”no-jeans-week”. För att jeans är lite tjatigt och … vanligt. För variationens skull. För att det är en kul grej. Som inte är helt enkel när nästan alla byxor jag har är just jeans.

Klicka här och ge mig en ny röst.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En helt vanlig morgon

Jag kliver in på kontoret, säger ”God morgon” till min kollega som sitter på undervåningen, går upp för trappan, tänder lamporna och går till mitt bord. Ställer ifrån mig väskan och hänger jackan på stolen.

Än så länge är det bara jag och min kollega på undervåningen som är på plats. Det är tyst. Det enda som hörs är bruset från fläktsystemet.

Jag går ner till köket och hämtar mig en kopp kaffe med mjölk och en sockerbit, går upp till mitt bord igen och sätter mig ner. Väcker datorn, kollar mailen och funderar på vad jag ska skriva om i dagens första blogginlägg och tänker ”f-n, jag har verkligen ingenting att skriva om idag” … så jag skriver just det och sätter sen igång med dagens jobb.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tjock och glad.

En av mina kollegor fyller år idag och det bjöds på Semla. Den var … hmm, mums halvtfilibaba-ish. Jag förstår inte riktigt poängen med att ha såna där enorma mängder mandelmassa under grädden som det alltid är. Ett litet tunt lager hade varit mycket bättre. Och godare.

 

Dagens lunch

Dagens lunch blev en onyttig historia. Flottig var den. Droppar av fett ramlade ner på kartongen när jag åt. Men det var länge sedan jag åt pizza och det smakade ganska gott. Min kollega däremot … när jag hade ätit en fjärdedel var hans redan slut. Glupsk var ordet.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

En dag på jobbet.

Jag trodde att jag skulle bli sittande ensam här på kontoret idag, något jag inte gillar eftersom jag har en tendens att få lappsjuka redan efter en kort stund. En kollega sitter i alla fall en trappa ner, så helt ensam är jag inte även om det ekar väldigt tomt här på övervåningen. De andra är antingen sjuka eller iväg på en mässa.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Be afraid. Be very afraid.

Min kollega, det lilla aset, hade roat sig med att busa till det litegrann när jag var ledig och han jobbade. Saker och ting var konstiga när jag satte mig på min plats igår. Datorns inställningar var ändrade både här och där (suck), armstöden på stolen var onormalt höga och när jag pratade i telefonen så hörde den i andra änden knappt vad jag sa alls – en ”osynlig” tejpbit satt över mikrofonen. Jag upptäcker säkert fler saker idag. 

Frågan är bara vad jag ska hitta på för att hämnas.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

En skum tomte

Kollega C var och handlade idag. I köket står det nu en stor låda med skumtomtar. Jag tycker inte att de är speciellt goda, men ändå har jag hunnit proppa i mig flera stycken. Bara för att liksom … och har man väl börjat så är det nästan svårt att sluta. Det är ganska konstigt faktiskt.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,