Inlägg taggade med ligga

Onsdagsmorgon

Klockan ringde med sin hemska signal och då gick jag upp nästan på en gång. Jag var bara tvungen att ligga kvar i ett par minuter och halvslumra en stund först. Solen skiner idag och då känns allting lite bra igen. Det brukar göra det när solen skiner.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , ,

En gammal film och en ledig fredag.

Efter att ha legat och tittat på Hayao Miyazaki’s gamla ”Min granne Totoro” (som förresten inte på långa vägar är lika bra som ”Spirited Away” och ”Det levande slottet”) tyckte jag att det var dags att resa mig ur min lättja och göra något annat. Så det blev bloggen … som om det egentligen är någon större skillnad på att sitta och pilla med den och ligga på soffan – inte så mycket i alla fall.

I morgon förmiddag har jag saker som måste göras. Hemma. Människor som kommer … och då tänkte jag att det är lika bra att vara ledig hela dagen … så, en helledig fredag. Det känns ganska skönt faktiskt.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Samtal med mig själv.

Oj, så trött jag känner mig nu efter maten. Jo förstår du, jag har precis ätit litegrann och mätt blev jag. Och jättetrött. Jag skulle nästan vilja lägga mig och sova en stund, men då kommer jag inte kunna sova i natt, så jag låter bli. Jag får vara trött helt enkelt. 
– Kanske om jag gnuggar mig i ögonen.
– Va?
– Som de gör i tecknade filmer. Blir det bättre då tror du?
– Nej, det tror jag inte.
– Det blev det inte heller. Bara kli-igt. Eller aktiverar mig på något sätt.
– Skölja av tallriken känns inte som en uppiggande aktivitet.
– Nä, men jag stoppade alla kvitton i ett kuvert också.
– Jaha?
– Jag skrev 2008 på kuvertet.
– Eh!?
– De ska sparas … till deklarationen sen.
– Väldigt intressant hörrö!
– Jag har börjat på ett nytt kuvert. 2009.
– Du verkar onekligen trött.
– Ja, ganska så.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan!
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Söndag

Det blir en oändligt stillsam söndag idag känner jag. Det traditionella fikat på GK är avklarat och nu är det soffan som gäller. Där kommer jag nog ligga resten av dagen.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Jag kan inte sova!

Jag gillar inte det faktum att jag nu under jul- och nyårsledigheten har vänt på dygnet så mycket att jag trots försök att lägga mig skapligt flera kvällar, inte har ett uns av trötthet i mig nu när jag skulle vilja ha det.

Jag ser minutrarna sakta ticka förbi och tankar som far runt i huvudet, säger till mig att nu borde jag somna snart. Nu. Om bara en alldeles liten stund. Om jag vänder på mig – igen och igen och igen – så somnar jag nog. Nu då? Nu?

Det gör jag inte.

Så jag tar upp boken ännu en gång för att försöka läsa mig sömnig, men det är dödsdömt redan från början eftersom boken är alldeles för bra och intressant, så istället blir det ytterligare en timma utan sömn.

Till slut ställer jag klockan för att tvinga upp mig själv ganska tidigt. Kanske funkar det bättre för att vända tillbaka dygnet. Sen sätter jag på radion på låg volym för att stänga ute bruset från omvärlden.

Nu hoppas jag på sömn.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dageneftermat

Efter gårdagens festiviteter sitter det fint med lite flöt-mat. Det känns som att en pizza och läsk är precis vad kroppen behöver. Dageneftermat är återhämtning. Resten av dagen kommer däremot tillbringas i soffan … i liggande läge.

BloggRegistret.seKlicka på den svart/vita rutan här bredvid, gör det. Det är bra att du gör det för då blir jag glad! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Vad jag borde

Jag borde tagit sovmorgon. Jag borde ligga hemma och vila lite. Jag borde kanske inte sitta här på jobbet och må som en påse skit. För det är det jag gör – mår som en påse skit. Hur nu en sån mår, men det förklarar ändå hur jag känner mig och det är inte så bra.

Ikväll ska jag på Schyffert och kolla på hans ”The 90’s” och jag vill inte missa det. Kanske lägger jag mig på soffan i ”soffrummet” en stund och vilar innan och sen proppar mig full med iprenalvedon eller vad som nu kan finnas till hands.

BloggRegistret.seKlicka på den lilla svart/vita rutan här bredvid, gör det. För det är bra att du gör det! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Sömn är uppenbarligen den bästa medicinen.

Igår, strax efter lunch, åkte jag hem från jobbet. Det kändes som en dum idé att sitta på kontoret och må som en påse skit. Vid 14-snåret la jag mig i soffan och efter ungefär tio minuter hade jag somnat. Där blev jag sen liggande tills jag vid halv elva-snåret på kvällen flyttade mig till sängen och sov vidare tills i morse.

Om jag igår kände det som om jag hade en tung blöt filt över mig känns det idag mer som om den där filten har bytts ut till en småfuktig handduk. Jag mår väldigt mycket bättre idag även om det inte är bra, men uppenbarligen går det åt rätt håll.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,