Inlägg taggade med vanligt

Up the morning

Sovmorgon … pffft … och vem tror du vaknade precis som vanligt i morse? Ja just det … jag! Om man nu har lite sovmorgon och vill sova lite längre än vanligt, ställer om den ena väckarklockan så är det en ganska bra idé om man ställer om den andra också (ja, jag har två väckarklockor). Naturligtvis somnade jag om efter en stund. Men rytmen rubbades och den där sovmorgonen som jag hade hoppats på blev inte riktigt av.

Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Livet.

Morgonen och förmiddagen … det finns inte så mycket att säga annat än det vanliga. Trött. Väder. Sen har jag jobbat med saker som ska göras.

Solen skiner. Har gjort hela dagen. Jag gillar’t.

Dagens lunch blev uppäten på K&K. Ärtsoppa som var god. Pannkakor med sylt och grädde efter det. Det var också gott. Kaffe och kaka också. Sen en solskenspromenad tillbaka till kontoret.

Klicka här och att ge mig en röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Konfucius

Först hade jag tänkt att åka till Örebro idag. För att göra något annat än det vanliga. Men eftersom jag sov lite för länge så blev det ingenting med det. Det får bli en annan dag. Det blev en fika och en stros, längs vattnet och förbi kyrkan – allt som vanligt alltså. Det är lite som det där uttrycket den gamle Konfucius en gång tydligen yttrade: ”Igår kväll smidde jag tusen planer, i morse gjorde jag som vanligt.”

Klicka här och ge mig en helt ny röst. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

En helt vanlig måndag, utan jeans.

Som vanligt en måndag är jag lite småseg. Lite för att jag just har ätit lunch, men mest tror jag det är för att jag vaknade så konstigt i morse. Vid sex ungefär. Oförstående över varför och hur. Det kanske var ljud. Kanske var det en dörr som smällde, en högljudd bil eller något annat som mina öron inte kände igen. Jag är känslig för ljud när jag sover … lättväckt … i alla fall när det är ljud som jag inte känner igen. Kanske är tröttheten över mig för att jag somnade om. För egentligen borde jag kanske gått upp då vid det första uppvaknandet. Även om sängen som vanligt kändes skönare.

Min kollega blev lite förnärmad förut när jag kallade honom för en ”fashion fuck-up”. För skorna som han valt till sin kostym inte är … som sig bör. Vi beslutade nämligen i förra veckan att den här veckan ska vara en ”no-jeans-week”. För att jeans är lite tjatigt och … vanligt. För variationens skull. För att det är en kul grej. Som inte är helt enkel när nästan alla byxor jag har är just jeans.

Klicka här och ge mig en ny röst.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Måndag och en morgon.

Det är måndagsmorgon med allt vad det innebär. En ny spännande vecka framför mig. En härlig morgon. Jag är nästan lite pigg faktiskt.

Nävars, vem försöker jag lura. Jag är ju precis lika morgontrött som vanligt.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , , , ,

Lördagsvariationer

Allt är ungefär som vanligt med allt vad det innebär av fika, strosa och det där som vi brukar göra på lördagar. Kylan nyper lite i kinden. Isen som vi gick på härom veckan är borta. Till höger i bilden skymtar Myntbacken och då längtar jag till sommaren.

Klicka här och ge mig din röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Snabb, snabbare, snabbast

Nu är vi där igen. Fredag och veckan har formligen rusat iväg. Som vanligt alltså. Är det så, att ju äldre man blir, desto snabbare uppfattar man att tiden går?

Det känns nämligen inte som att den är konstant – och på nyårsnatten får vi ju dessutom en extra sekund. Allt för att synka atomuren mot jordens rotation eller något sånt.

Klicka här och ge mig en röst! Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ekonomisk kris?

Börsras. Ekonomisk kollaps. Jag har verkligen inte brytt mig nämnvärt om hela den här … krisen. Det är ingen kris för mig i alla fall. Livet lunkar på i vanlig ordning och de där stackars fonderna som jag har, som förut låg på ett väldigt trevligt plus, har nu med all säkerhet tagit ett rejält djupt dyk neråt. Men det vet jag ingenting om eftersom jag inte har brytt mig om att kolla. Det är liksom ingen idé … så länge de är kvar på banken har jag inte förlorat något. Skulle jag däremot få för mig att ta ut dem så… Inte för att det är några pengar att prata om. Men ändå.

Idag jublar i alla fall tidningarna. Börserna tar glädjeskutt. På Wall Street slogs det rekord och sen, när den här krisen är över börjar rallyt om så att en ny kris kan komma om sådär 8-10 år. Är det inte den cykeln det brukar vara?

Allt är precis som vanligt alltså, ingenting att bry sig om.

Läs mer här, här, här, här, här och här. Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Solsken i ögonen

I bilen åker jag som vanligt. Solen orkar sig knappt upp över horisonten och ligger precis i den där höjden under solskyddet, så att den skiner mig rakt in i ögonen. Det är lite smått irriterande, men trevligt ändå på något vis.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , ,

3,14

Jaha, så var det fredag igen. Det är inte bara helgerna som svishar förbi i en rasande fart. Veckorna går nästan lika fort … och det känns som om det accelererar ju äldre jag blir. Tiden är inte längre relativ, den gasar på lika mycket som allt annat. Hur som helst, morgontröttheten fanns där i morse. Precis som vanligt. Dagens datum; Pi, som i 3,14.

Hjälp mig att klättra på listorna: klicka här och klicka här … Tack! Skriv upp dig för att vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , och