Inlägg taggade med mjölk

Pictures last longer

Det här blir som en liten bildhistoria, över dagen, som den har varit hittills. Efter min lilla sovmorgon kastade jag in en tvätt i tvättmaskinen. När den var klar hängde jag in en del av den i torkskåpet och den andra delen i torktumlaren.

Vi fikade. Sen stod vi bara och glodde en stund. Som dumma fån.

Vi strosade längs Storgatan en kort sekund … och kollade in en snabb sväng på Ister.

Titti och jag åkte till ett par handelsträdgårdar. Hon ville ha Pelargoner, men tji fick hon. Den sorten hon ville ha fanns inte…

…själv tyckte jag det var mer intressant med en humla som surrade runt de blåa blommorna.

Vi åkte iväg en sväng och åt en liten lunch på McDonken. Flottigt och gott.

Sen spelade vi äventyrsgolf. Inte så äventyrligt kanske, men roligt.

När vi kom hem till byn igen så såg himlen väldigt grå och trist ut.

Jag gick och handlade lite. En liter mjölk och en apelsinläsk.

Nu ska jag lägga mig här en stund.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jason Voorhees

Det är fredagen den 13:e idag. Det kanske var därför jag fick för mig att det var lördag när väckarklockan ringde och efter en stunds funderande kom på att det inte alls var så. Jag suckade ett ”Åh nej” högt för mig själv när jag insåg att sängen – som kändes skönare än vanligt – var tvungen att lämnas. Och det kanske var därför det inte fanns någon mjölk till mitt kaffe när jag kom till jobbet i morse.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

En smula pinsamt.

Efter jobbet åkte jag iväg med kameran i högsta hugg till en av de där stora stormarknaderna för att fotografera mjölken i sin miljö. För att dokumentera. Och när jag står där känns det faktiskt inte riktigt naturligt att fotografera en mjölkkyl. Men, men. Det var inte mer med det. Samtidigt som jag ändå var där på den stora stormarknaden så passade jag på att köpa lite grejer – mjölk bland annat. Fem minuter senare, när jag förvirrad (eftersom jag aldrig handlat där förut) står och letar efter kexhyllan kommer en av butikspersonalen fram till mig:
– Var det du som stod här och fotograferade nyss?

Eh, vad ska man svara på det när man har en stor systemkamera i handen?

– Ja just det, jag tog kort på mjölken.
– Var kommer du ifrån? Här får du nämligen inte fotografera.

Jag kände mig som en bandit. Och det var då jag kom på att det kunde ha varit en bra idé att fråga först innan jag gick in där och fotograferade. Något jag inte hade en tanke på eftersom det bara handlade om lite jobbdokumentation. 

– Eh, jag kommer från reklambyrån och det är vi som har gjort de där förpackningarna och oj då … jag kanske skulle frågat först … men eh … jo, det är bara för intern dokumentation bla bla bla…
– Okej, för här inne får du nämligen inte fotografera. Det är inte tillåtet.
– Eh. Nej, det förstår jag ju, sa jag och gick generad därifrån.

När jag en kvart senare klev in på en annan stor stormarknad så gick jag raka vägen till informationsdisken, berättade vem jag var och frågade mycket artigt och ordentligt om det var okej att fotografera mjölkdisken. Det fick jag.

Klicka här och att ge mig en röst till.
Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mjölken i butiken!

Idag var det säljstart för mjölken som jag berättade om förra veckan och såhär såg det ut när jag var i matbutiken hemma i byn förut. En något undanskymd plats på en trång hylla. Det verkar i alla fall som några har plockat med sig några paket hem.

Klicka här och att ge mig en röst till. Läs andra bloggar om , , , , , , ,

Saker jag gjort på jobbet

Som jag nämnde igår lovade jag att visa jobbgrejer när tiden var inne … och okej, eftersom det visades på nyheterna igår kväll, i tidningarna idag och därmed är officiellt, så gör jag som jag sa och visar här en av grejerna som jag och mina kollegor har pysslat med på jobbet de senaste månaderna. En väldigt rolig grej dessutom: Mjölk. Från kossor i din närhet.

Du kan ju klicka här och ge mig en röst en gång till. För visst är det väldigt mycket roligare om jag hamnar jättehögt på listan! Läs sen andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Måndagsmorgon.

Jag var först på kontoret i morse. Allt mörkt och tyst. Inget kaffe (som i vanliga fall står nybryggt och färdigt när jag kliver in genom dörren) och när jag sen satt igång bryggaren och allt är klart, jag har hällt upp en kopp åt mig, så står jag där i köket och svär högt för mig själv ”Ja men det var väl själva f-n” eftersom det inte finns någon mjölk. Jag vill ha mjölk i mitt kaffe.

Det är i alla fall ljusare nu på morgonen tack vare den där normaltid/vintertid-historien. Tröttheten är inte lika intensiv eftersom man (jag) fått en bonustimma i helgen (eller snarare fått tillbaka eftersom den stjäls varje vår).

En nackdel är ju faktiskt att det blir mörkt mycket tidigare på kvällarna nu och det är inget roligt. Inget roligt alls.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inte den bästa start på dagen.

Det är torsdagsmorgon och efter att ha hällt upp kaffet, tillsammans med mjölk och en sockerbit, i en kopp, så tänker jag gå och sätta mig vid mitt bord. Kollegans hund står i vägen så jag får lirka mig på sidan nerför tre-stegs-trappan och där står visst en skål med vatten som jag inte ser, snubblar på och skvätter ut en hel del av innehållet i koppen, på golvet och på mitt ena ben. Hunden står och dumglor och undrar säkert inte vad som hände … bryr sig inte alls om att mitt ena byxben nu ser ut att ha något slags camouflage-mönstrat jeanstyg. Snyggt liksom. F-n.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skit också!

Fuck! säger jag rakt ut i tomma luften och stänger kylskåpsdörren. Sen tar jag min kaffekopp – utan mjölk i – och går till mitt skrivbord och sätter mig. Kaffet bara står där, jag dricker det inte. Jag vill inte ha det. Finns det ingen mjölk så kan det lika gärna kvitta. Jag gillar inte kaffe utan mjölk. Men så hör jag nerifrån kollega Classe säga ”Jag går och köper bröd” vilket samtidigt betyder att han även köper mjölk och mitt humör stiger igen.

Gör mig nu en tjänst genom att klicka här och sen klicka här också så att jag klättrar uppåt på listan! Skriv upp dig för att vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , ,

Måndag … bla bla bla…

Ny dag, ny vecka och ny (nåja) månad. Ute är det strålande solsken och ganska kallt. Rutorna på bilen fick skrapas i morse och nu står kaffet bredvid mig igen och kollegan Classe snålar inte när han brygger dagens första kanna. Det är starkt. Vaknar man inte till liv av det så kanske man är lite död, eller nåt. Inte för att det gör mig någonting, jag gillar starkt kaffe och mjölken jag har i mildrar allting i alla fall. Snart är det måndagsmöte och sen ska jag väl sätta igång med saker och ting. Jobb alltså.

Klicka här och klicka här också så att jag klättrar uppåt på listan!
Skriv upp dig för att vara med på Earth hour den 29 mars 2008! Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,